Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen

Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen
Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen
Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen
0 Reviews | Review toevoegen
Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen (ELEC-08515).

Artikelnummer

ELEC-08515

Verzendkosten

€ 6,95

Direct uit magazijn leverbaar!

1 - 2 werkdagen

€ 20,00 *
€ 15,00 *
prijs is incl. BTW per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kabelschoen assortiment - 180 delig - Diverse kabelschoenen (ELEC-08515).

 
  • Diverse rode en blauwe kabelschoenen
  • Inclusief opbergkoffer

Met kabelschoenen kunt u eenvoudig elektrische kabels verbinden. Kabelschoenen zijn connectors waarmee u een kabel kunt verbinden met een vlak aansluitstuk. De kwalitatief goede kabel schoenen, zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en verkrijgbaar in meerdere kleuren. De kabel schoenen kunt u bevestigen met behulp van een kabel schoentang. Kortom, met deze kabel schoentjes maakt u de juiste verbinding.


Hieronder de link naar de aansluitschema's 
https://www.trailerandtools.nl/aansluitschema-aanhangers
 

Onder de categorie Electra hebben we een aantal subcategorieën gemaakt. Hieronder vindt je de verdeling hiervan en wat Trailer and Tools allemaal te bieden heeft. Als je op de categorie klikt dan kom je in deze omgeving terecht:

 

Kabelschoentang, krimptang of AMP tang allemaal benamingen voor deze tangen. 

Een kabelschoentang of Amp tangen krimpen kabelverbinders zoals kabelschoenen.
Wat is een kabelschoen?
Een kabelschoen is een veelgebruikt onderdeel in de elektrotechniek. Het is een connector om een kabel te verbinden met een vlak aansluitstuk, gewoonlijk een kopergeleider. De kabelschoen wordt gewoonlijk aan de kabel gekrompen.
Een kwalitatief goede kabelschoen is gemaakt uit zuiver koper en heeft een zachte metallisatie om het elektrisch contact te verbeteren. Om geen extra opwarming te veroorzaken is de contactoppervlakte van de kabel naar de kabelschoen en van de kabelschoen naar de vlakke koper geleider enkele malen groter dan de doorsnede van de geleider.

 

Hoe werkt een Kabelschoentang, en wat doet hij precies?

 

Krimpen is een techniek die veel wordt toegepast in de elektrotechniek. Door middel van deze techniek wordt er een verbinding gemaakt tussen twee of meerdere geleiders in een krimpkous. U kunt bijvoorbeeld een kabelschoen aan een geleider verbinden. Een kabelschoen is een connector die wordt gebruikt om een kabel te verbinden met een vlak aansluitstuk. Een kabelschoen van goede kwaliteit bestaat uit koper en heeft een zachte metallisatie zodat het elektrisch contact verbetert. De verbinding wordt gemaakt door middel van de krimptang. De krimptang vervormt de krimp dusdanig dat de krimp als een veer op de samengeperste draad blijft drukken.

 

Hoe herken je een professionele kabelschoentang?

Het werken met een goede professionele kabelschoentang heeft meerdere voordelen. Een van deze voordelen is dat een professionele krimptang vaak all round of universeel is. Deze kan dus worden gebruikt voor het verbinden van meerdere soorten connectoren. De connectoren die door een all round krimptang bevestigd kunnen worden zijn:
Een tweede voordeel van een goede kabelschoentang is dat het persgedeelte horizontaal is aan beide zijden. Bij een kabelschoentang van mindere kwaliteit ziet u vaak dat het persgedeelte aan een kant diagonaal is. Het voordeel van een horizontaal persgedeelte is dat de krachtverdeling gelijk is. Zo weet u zeker dat alle aderparen van de kabel goed aangedrukt worden en de verbinding optimaal werkt.
Een derde voordeel van een professionele krimptang is de stevigheid. De stevigheid van een goede krimptang zorgt ervoor dat de tang beter in de hand ligt en uw klussen nog eenvoudiger uit te voeren zijn.


Wanneer weet u dat u de kabelschoen goed heeft dichtgeknepen, en dat hij dus zijn werk goed doet? 


Het aanschaffen van een kwalitatief goede kabelschoen tang brengt dus genoeg voordelen met zich mee. Een laatste voordeel is dat u met een kwalitatief goede krimptang, een goede krimp kunt maken. Maar wanneer is een krimp nou een goede krimp? U kunt een goede krimp onder andere herkennen aan de stempel van de tang die leesbaar is in de krimp. Zo weet u dat de druk van de krimptang voldoende is.
Een ander kenmerk van een goede krimp is een krimp waarbij er geen schepe randen te zien zijn. Dit geeft aan dat de gebruikte krimp niet te groot is voor de gebruikte matrijs en draadsectie. Een ander belangrijk kenmerk is natuurlijk dat de geleider niet beschadigd is. Tot slot is het een goed teken wanneer de volledige lengte van de kabelschoen is gebruikt voor het krimpen.
Om een goede krimp te realiseren is het van belang een goede krimptang te gebruiken en om materialen met de juiste maten te gebruiken. Op de site van trailer and tools vindt u kabelschoentangen en kabelschoen sets die u op de juiste weg helpen.

 

Wat is een kabelschoen? 


Een kabelschoen is een handig koppelstuk om electrische kabels aan elkaar te verbinden of in contact te maken met elkaar.
De kabelschoen monteer je met een speciale krimptang om zo het koppelstuk op een juiste en veilige manier op de kabel te zetten zodat je geen onnodige kortsluiting of storing krijgt.
De kabelschoen zet je op de kabel die gestript is van zijn mantel, deze bestaat uit een rubberen of plastic omhulsen en daaronder kan nog extra bescherm materiaal zitten zoals ijzerdraad of vlechtdraad om de mantel te beschermen,
Als de kabelschoen geplaatst is op de blote kabel kan u hem doormiddel van de krimptang persen op het kale, blote draad en zo een goede verbinding en contact maken. De ander kabel die u wilt verbinden kan u met een moeder of juist een vadertje ook krimpen zodat u de kabels aan elkaar kunt schuiven of verbinden.
Soms moet u een aderkabel ergens op schroeven, dan gebruikt u een kabelschoen ring om hem om een bout te plaatsen en doormiddel van de moer aan te draaien maakt deze kabel ader met het voorwerp of het metaal.
Als u de contrastekker, kabelschoentje en de stekker kabelschoen in elkaar drukt vergrendeld hij een klein beetje door de uitstekende kleine lipjes die eraan zitten. Als u de 2 kabels weer los wilt maken moet u de 2 kabelschoentjes vast pakken en hem doormiddel van wrikken weer los maken en dus niet aan de kabels zelf trekken. Als u dat wel doet loopt u kans om de kabels van de kabelschoentjes af te trekken.

 

Waar gebruik ik kabelschoentjes veelal voor?  Welke branche gebruiken ze veelal kabelschoentjes? 


De verschillende kabelschoenen gebruiken ze veelal in de electro industrie, maar ook veel in de autoindustrie, botenbouw, caravanbouw, machinebouw en ga zo maar door.
Je hebt kabelschoenen die geisoleerd zijn en die ongeisoleerd zijn, dit heeft te maken met de soort machine maar ook waar hij voor dient en of hij voor puur binnen of ook buiten gebruikt wordt. Maar ook waar de kabelschoen zich bevindt op de machine, is deze zichtbaar en kan er water bij komen of juist niet.
Je hebt veel verschillende soorten kabelschoenen, je hebt de platte variant maar ook de ronde kabelschoenen, vork kabelschoenen en schroef en bout kabelschoentjes, maar ook de pen terminal kabelschoen, je hebt daarnaast ook verschillende afmetingen en verschillende kleuren zoals hieronder: 
 

Welke maten en kleuren kabelschoenen zijn er? 


rood - maximale stroomsterkte 0 - 16 A;
blauw - maximale stroomsterkte 17 - 25 A;
geel - maximale stroomsterkte 26 - 40 A.

rood 0,5 – 1,5 mm2;
blauw 1,5 – 2,5 mm2;
geel 2,5 – 6,5 mm2.
 

Hoe moeten kabelschoenen worden gebruikt en hoe moet hij worden bevestigd? 


De vraag ontstaat doordat er bepaalde keurmerken en instanties verplichtingen opleggen maar tegelijk ook onduidelijkheden veroorzaken.
De normering NEN geeft wel aan wat de minimale afstanden tussen componenten moeten zijn maar niet heo ze bevestigd of gemonteerd moeten worden.
Of het met een krimpkous moet of kan het ook zonder krimpkous worden bevestigd. Fabrikanten zijn verplicht om heel veel vast te leggen en aan te geven maar tegelijk kan elk product anders zijn en gelden er dan ook andere regels.
Als er te veel stroom door een kabel gaat kan er brand of kortsluiting ontstaan en kunnen er ook andere componenten beschadigen. Dus het is zeker van belang om de juiste montage maar ook de juiste kabeldikte en parcours te hebben voor een werking van een onderdeel. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.