beitel, beitels, platte beitel beitel, beitels, platte beitel beitel, beitels, platte beitel beitel, beitels, platte beitel beitel, beitels, platte beitel
20% KORTING
beitel, beitels, platte beitel
beitel, beitels, platte beitel
beitel, beitels, platte beitel
beitel, beitels, platte beitel
beitel, beitels, platte beitel

Beitel, 300mm x 16mm, Platte beitel, JMC

Platte beitel (GERE-01364).


Artikelnummer:GERE-01364 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423655063047

Adviesprijs € 5,00
4,00 incl. BTW *
€ 3,31 excl. BTW
Voorraad: 20 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Platte beitel, JMC (GERE-01364).

 
  • Lengte 30 cm, 300 mm
  • Breedte : 1,6 cm, 16 mm
  • Merk : JMC
  • Beitel 300 x 16 mm, Beitel, Beitel plat, Platte beitel, Koudbeitel.
     
Een moderne beitel is een lang stalen gereedschap met aan één zijde een scherpe snede. In diverse andere gereedschappen en machines voor houtbewerking vinden we ook beitels, maar dan als onderdeel. Onder meer kennen schaven zoals de blokschaaf een schaafbeitel. Onder andere een machine als de vlakbank heeft roterende beitels als onderdeel om het hout te bewerken. Beitels voor metaalbewerking worden meestal in een machine gebruikt, zoals in een metaaldraaibank. Vanzelfsprekend moet een beitel voor metaalbewerking zeer hard zijn. 

Wat is een beitel?

Een moderne beitel is een langwerpig stuk gereedschap van staal met aan één zijde een scherpe snede.  Een beitel voor houtbewerking heeft meestal een houten of kunststoffen handvat ook wel hecht genoemd of is onderdeel van een schaaf. De snijkant wordt vouw genoemd. 

Houtbeitels worden als handgereedschap in het algemeen in de houtbewerking gebruikt om te kunnen steken of te hakken. Aan de toepassing ontleent ieder type houtbeitel zijn vorm. Houtbeitels kunnen qua hoofdverdeling onderscheiden worden in hakbeitels, steekbeitels en gutsen.

Welke soorten beitels heb je allemaal?

Beitels zijn er in allerlei soorten, maten en voor verschillende materialen afhankelijk van de toepassing. Maar wat is nu de juiste beitel voor jouw klus? Daar gaan wij je bij helpen! In deze how-to lees je welke beitels geschikt zijn voor welke werkzaamheden en waarom.

Hout bewerken, beton weghakken of het slopen van steen. Het kan met de juiste beitel! Beitels zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Zo heb je de houtbeitel, geschikt om in hout te kunnen steken of hakken. Maar zijn er ook steenbeitels, voornamelijk geschikt voor steen of sloopwerkzaamheden. Lees verder voor een praktisch overzicht over welke beitel je voor welke klus moet gebruiken.

Houtbeitel

Houtbeitels zijn bedoeld om in hout te steken of hakken. Wij onderscheiden vier verschillende houtbeitel, namelijk de hakbeitel en de steekbeitel.

Hakbeitel

Hakbeitels zijn specifiek ontworpen om in hout te kunnen hakken en hebben een  slijphoek van 35 tot 40 graden. We spreken van twee soorten hakbeitels, namelijk de vermoorbeitel en de schietbeitel. De vermoorbeitel is erg geschikt voor het hakken in raam- en kozijnhout en loopt op tot een breedte van 50 milimeter. De schietbeitel daarentegen loopt op tot een breedte van 10 millimeter en is bedoeld voor het maken van smalle, diepe gaten.  Hakbeitels worden vooral gebruikt om openingen in het hout te maken, bijvoorbeeld als je een slot op je deur wil maken. Tip: als je een opening wilt maken, gebruik dan een beitel die net zo breed is als de opening.

Steekbeitel

De steekbeitel is de populairste onder de houtbeitels, omdat deze voor zowel steek- als hakwerk gebruikt kan worden. Het grote verschil tussen de hakbeitel en de steekbeitel is dat de steekbeitel een scherpere hoek heeft, zodat je hout af kan steken. Verder is deze beitel vrijwel hetzelfde als een hakbeitel. De breedte van de steekbeitel kan oplopen tot 50 millimeter. De beitel is te herkennen aan zijn schuine aan de achterkant van de vlakke zijde.

Steenbeitel

De steenbeitel is geschikt voor het bewerken van natuursteen, maar het wordt ook voor sloopwerkzaamheden gebruikt. De beitel is gemaakt van staal, waardoor het verschillende soorten steen kan bewerken. De meeste steenbeitels zijn aan beide zijden geslepen en worden gebruikt met behulp van een hamer, klopper of vuist.

Metaalbeitels

Als laatste hebben we ook nog de metaalbeitel. Metaalbeitels worden meestal in een machine gebruikt, zoals in een metaaldraaibank. Als je gebruik maakt van een metaalbeitel, is het van belang dat je deze koelt. Soms kan het metaal warm worden, waardoor de beitel kan verbuigen. Handmatig gebruik gaat meestal met behulp van een metalen of houten hamer.
Hopelijk is nu duidelijk welke beitels er allemaal zijn en welke beitel je kunt gebruiken bij bepaalde werkzaamheden. Bekijk gauw ons ruime aanbod in beitels en vind de juiste voor jouw klus.

Review toevoegen
beitel, beitels, platte beitel

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen