Hulpkoppeling voor de trekhaak van de auto

Weergave:


Bezig met laden...
17% KORTING

Hulpkoppeling met gleuf zwart, veiligheidshaak

Hulpkoppeling met gleuf zwart, veiligheidshaak, opberghaak zwart, staalkabel.

Adviesprijs € 6,00
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW
17% KORTING

Hulpkoppeling met gleuf, trekhaakklem, staalkabel bevestiging

Hulpkoppeling met gleuf, Koppeling, Trekhaak klem, Koppelingen, Aanhangwagenkoppeling, Aanhangerkoppeling.

Adviesprijs € 6,00
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW

Hulpkoppeling met stekkerhouder, Hulp koppeling, Staalkabel

Hulpkoppeling met stekkerhouder, veiligheidskabel, staalkabel (AANH-00138).

6,50 incl. BTW
€ 5,37 excl. BTW
13% KORTING

Hulpkoppeling met strip, Veligheidskabel, Staalkabel

Hulpkoppeling met strip, veiligheidskabel. hulpkoppeling, veiligheidskoppeling

Adviesprijs € 7,50
6,50 incl. BTW
€ 5,37 excl. BTW
19% KORTING

Hulpkoppeling met veer, Trekhaak klem, Benson

Hulpkoppeling met veer. hulpkoppeling, helpkoppeling, koppeling,

Adviesprijs € 8,00
6,50 incl. BTW
€ 5,37 excl. BTW


Zoekt u een Hulpkoppeling, losbreek klemdeel, trekhaakklem voor uw aanhanger of caravan? 

Wat is een hulpkoppeling voor de trekhaak van de auto? 

Een hulpkoppeling voor de trekhaak van de auto is een extra veiligheidsonderdeel dat dient als vangnet in geval de kogelkoppeling van de trekhaak loskomt van de aanhangerkoppeling. Het is een stalen kabel met een haak aan elk uiteinde die de auto en de aanhanger met elkaar verbindt.

Wanneer is een hulpkoppeling verplicht?

 • Voor ongeremde aanhangwagens met een laadvermogen tot 750 kg is een hulpkoppeling niet verplicht, maar wel sterk aangeraden.
 • Voor ongeremde aanhangwagens met een laadvermogen hoger dan 750 kg is een hulpkoppeling verplicht.
 • Voor geremde aanhangwagens is een hulpkoppeling niet verplicht, maar wel aan te raden.

Hoe werkt een hulpkoppeling?

De hulpkoppeling wordt met de ene haak aan de trekhaak van de auto bevestigd en met de andere haak aan de aanhangerkoppeling. De kabel zorgt ervoor dat de aanhanger niet los kan raken van de auto als de kogelkoppeling faalt.

Welke soorten hulpkoppelingen zijn er?

Er zijn twee soorten hulpkoppelingen:

 • Hulpkoppeling met veer: Deze heeft een veer aan de haak die aan de trekhaak wordt bevestigd. De veer zorgt ervoor dat de kabel altijd strak gespannen is, wat de veiligheid verhoogt.
 • Hulpkoppeling zonder veer maar met een sleuf: Deze is eenvoudiger en goedkoper, maar biedt minder veiligheid.

Waar kan ik een hulpkoppeling kopen?

Hulpkoppelingen zijn te koop bij:

 1. Autogarages
 2. Aanhangwagenspecialisten
 3. Online webshops zoals Trailer and Tools

  Tips voor het gebruik van een hulpkoppeling:

 1. Controleer de hulpkoppeling regelmatig op slijtage en schade.
 2. Zorg ervoor dat de kabel altijd strak gespannen is.
 3. Gebruik de juiste hulpkoppeling voor het gewicht van de aanhanger.
 4. Bevestig de hulpkoppeling op de juiste manier.

Conclusie over een hulpkoppeling voor de trekhaak va de auto:

Een hulpkoppeling is een belangrijk veiligheidsonderdeel dat kan voorkomen dat een aanhanger losraakt van de auto. Het is een relatief eenvoudige en goedkope manier om de veiligheid te verhogen tijdens het rijden met een aanhanger.

Hieronder vindt u een categorie overzicht van aanhangwagen koppelingen en alle onderdelen die hier mee te maken hebben. Door op een categorie te klikken komt u in deze specifieke groep terecht.

Alles voor uw aanhanger

Wij stellen onze uitgebreide assortiment voor u beschikbaar, deze diversiteit geldt vanzelfsprekend ook als het aankomt op de door ons aangeboden hulpkoppelingen. Zo hebben wij een hulpkoppeling met stekkerhouder of een hulpkoppeling met gleuf of afzonderlijke breekkabels van verscheidene lengtes voor u in het aanbod. Slechts voorbeelden van wat we u kunnen aanbieden. Wij maken exclusief gebruik van producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Echter is dit slechts het begin van de voordelen die wij u geven.

Kwaliteit voor een goede prijs

Naast een breed en divers assortiment hanteren wij ook een zeer grote voorraad. Op deze wijze kunnen wij u niet alleen een zeer snelle levertijd aanbieden, ook stelt dit ons in staat om u zeer scherpe prijzen voor de koppelingen en alle andere producten aan te bieden. U kunt eenvoudig bestellen op onze webshop. Daarnaast is het bij ons eenvoudig en veilig betalen aan de hand van iDeal, PayPal of vooruitbetalen via uw bank. Daarnaast bent u meer dan welkom in onze showroom in Hengelo van 600 m2. Onze vakkundige medewerkers staan u graag bij met raad en advies.

Wat is een hulpkoppeling van een/voor een auto en waarom moet je hem gebruiken?

Een hulpkoppeling met een staalkabel zit bevestigt aan de onderkant van de aanhanger. Deze zit meestal met twee bouten bevestigt. Een hulpkoppeling zonder staalkabel is voor de auto die bijvoorbeeld een afneembare trekhaak heeft. Want die worden meestal zonder hulpkoppeling gemaakt. De staalkabel moet onder het rijden bevestigt zijn aan de hulpkoppeling van de auto. Het zorgt ervoor dat als de aanhanger loskoppeld onder het rijden hij niet de grond raakt en dan in de grond blijft haken en de aanhanger over de kop vliegt. Het zorgt dus voor een groot deel voor veiligheid.

Is het gebruiken van een hulpkoppeling verplicht?

Als de aanhanger niet is voorzien van een losbreekreminrichting is een hulpkoppeling verplicht volgens de wet. Boven de 750 kilo moet een aanhangwagen geremd zijn en zit er eigenlijk altijd een losbreek inrichting op. De klem van de hulpkoppeling monteer je op de trekhaak.
In artikel 5.18.34 staat bijvoorbeeld uitgelegd hoe de losbreekinrichtinfg gemonteerd moet zijn aan de auto in geval van een geremde aanhanger.
Als een aanhangwagen voorzien is van een losbreekreminrichting moet hij verbonden zijn met een vast deel van het voertuig. Of moet met een bestemde richting aan de haak verbonden zijn. Het hoeft alleen te werken na het losraken van de aanhangwagen koppeling.
In artikel 5.18.57(hulpkoppeling) staat uitgelegd hoe het met de ongeremde aanhangwagens gaat.
Hulpkoppelingen van aanhangwagens met een maximale massa van niet meer dan 1.500 kg moet zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak zijn verbonden, dat deze slechts in werking treed na het losraken van de aanhangwagenkoppeling, en dat de aanhangwagen bij het losraken niet in aanraking komt met de grond.

Moet het bij alle auto’s gebruikt worden?

Je hoeft hulpkoppelingen alleen gebruiken bij auto’s die niks hebben om je rem kabel te bevestigen bijvoorbeeld bij auto’s met een afneembare trekhaak. Als dat zo is kan je de hulpkoppeling bevestigen aan de afneembare trekhaak.