Gevaren driehoek

Weergave:


Bezig met laden...
23% KORTING

Gevaren driehoek, Reflector, Waarschuwing reflector

Gevaren driehoek, Reflector, Waarschuwing reflector (GERE-01770).

Adviesprijs € 6,50
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW
17% KORTING

Gevarendriehoek - Waarschuwing reflector - Gevaren driehoek in hoes - E-Keur

Gevarendriehoek - Waarschuwing reflector - Gevaren driehoek in hoes - E-Keur (GERE-08771).

Adviesprijs € 9,00
7,50 incl. BTW
€ 6,20 excl. BTW
25% KORTING

Waarschuwing reflector, Gevaren driehoek, Reflector

Waarschuwing reflector, Gevaren driehoek, Reflector (GERE-01771).

Adviesprijs € 8,00
6,00 incl. BTW
€ 4,96 excl. BTW
Niet op voorraad

Wat is een gevaren driehoek?

Een gevarendiriehoek is een rood/oranje reflector in de vorm van een driehoek. Om aan te geven dat er op die plek of ietsje verder op een stilstaand voertuig staat met pech. Je gebruikt dan je gevarendriekhoek om het overige verkeer te waarschuwen.
Een gevarendriehoek heeft een hoogte van ongeveer 25 cm. Je kan hem makkelijk recht op zetten door het steun pootje aan de achterkant van de driehoek. De driehoek is makkelijk in te klappen en zeer compact om hem vervolgens te kunnen opbergen in een EHBO-koffer. Vaak zit er ook een mooi hoesje om de driehoek om beschadiging te voorkomen.

Is een gevarendriehoek verplicht?

Een gevarendriehoek is in Nederland niet verplicht om bij je te hebben in de auto. In België is het bijvoorbeeld wel verplicht om er een in de auto te hebben. Als je auto pech heeft en je alarmlichten het niet meer werken dan is het wel verplicht om andere bestuurders te waarschuwen. Als er een ongeval is gebeurd of een auto heeft zijn/haar lading verloren moet dit ruim optijd aangeven worden door middel van een gevarendriehoek.  Het is dus altijd verstandig om er altijd een in de auto te hebben.
Als je een gevarendriehoek moet plaatsen moet je hem volgens het Nederlandse RVV (reglement verkeersregels en verkeerstekens) plaatsen op een afstand van ongeveer 30 meter.