Diesel verstuiver reinigers en cleaners

Weergave:


Bezig met laden...
27% KORTING

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 14 delig - Injector reiniger - SATRA

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 14 delig - Injector reiniger - SATRA (AUTM-09090).

Adviesprijs € 37,50
27,50 incl. BTW
€ 22,73 excl. BTW
13% KORTING

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 16 delig - Injector reiniger - SATRA

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 16 delig - Injector reiniger - SATRA (AUTM-08636).

Adviesprijs € 75,00
65,00 incl. BTW
€ 53,72 excl. BTW
15% KORTING

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 429 delig - Injector reiniger - SATRA

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 429 delig - Injector reiniger - SATRA (AUTM-09590).

Adviesprijs € 65,00
55,00 incl. BTW
€ 45,45 excl. BTW
27% KORTING

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 5 delig - Injector reiniger - SATRA

Diesel verstuiverzitting reiniger set - 5 delig - Injector reiniger - SATRA (AUTM-08686).

Adviesprijs € 37,50
27,50 incl. BTW
€ 22,73 excl. BTW
44% KORTING

Diesel verstuiverzitting reiniger, 8 delig

8 Delige freesset voor het reinigen van de zittingen van dieselverstuivers (AUTM-01686).

Adviesprijs € 85,00
47,50 incl. BTW
€ 39,26 excl. BTW


Wat is een dieselverstuiver reiniger?

Een dieselverstuiver reiniger is niet precies wat de naam doet vermoeden. Het is namelijk geen vloeistof die je door de brandstof tank gooit om de verstuivers schoon te maken.

In plaats daarvan is een dieselverstuiver reiniger een speciaal gereedschap om de zitting van de verstuiver schoon te maken.  De verstuiver is onderdeel van het brandstofsysteem van een dieselmotor en is verantwoordelijk voor het vernevelen van de diesel brandstof in de motor.

De zitting is het gedeelte waar de verstuiver in het motorblok geplaatst wordt.  Door gebruik te slijten kunnen er zich koolstofresten ophopen in de zitting.  Dit kan ervoor zorgen dat de verstuiver niet goed meer afdicht en dat er brandstof kan lekken.  Wanneer je de verstuivers vervangt is het belangrijk om de zitting schoon te maken met zo'n reiniger voordat je de nieuwe verstuivers plaatst.

Deze reinigers zijn meestal sets met verschillende opzetstukken in verschillende maten zodat ze passend gemaakt kunnen worden voor de verstuiverzitting van jouw auto.  Het is geen klus die je zomaar even zelf doet, het vereist wel wat technische kennis en gereedschap.

Wat is een dieselverstuiver zitting reiniger?

Een dieselverstuiver zitting reiniger is een gereedschap dat wordt gebruikt om de zitting van een dieselverstuiver te reinigen. De zitting is het deel van de verstuiver waar de naald afsluit om de verbrandingkamer te verzegelen. In de loop van de tijd kan de zitting vervuild raken door verbrandingsproducten, wat kan leiden tot lekkage en slechte prestaties van de motor.

Een dieselverstuiver zitting reiniger bestaat doorgaans uit een set messen of schrapers die in de zitting kunnen worden gestoken om koolstof en andere afzettingen te verwijderen. De reiniger kan ook een borstel of ander gereedschap bevatten om de zitting schoon te maken.

Dieselverstuiver zittingreinigers worden vaak gebruikt door monteurs bij het vervangen van dieselverstuivers. Ze kunnen echter ook door doe-het-zelvers worden gebruikt om de prestaties van hun dieselmotor te onderhouden.

Voordelen van het gebruik van een dieselverstuiver zitting reiniger:

 • Verbetert de prestaties van de motor: Door de zitting van de verstuiver schoon te houden, zorgt u ervoor dat de motor soepel en efficiënt draait.
 • Vermindert rook en emissies: Vervuilde verstuivers kunnen leiden tot overmatige rook en emissies. Het reinigen van de zittingen kan helpen om deze problemen te verminderen.
 • Voorkomt lekkage: Lekkage van de verstuiver kan leiden tot motorproblemen. Het reinigen van de zittingen kan helpen om lekkage te voorkomen.
 • Verlengt de levensduur van de verstuivers: Door de zittingen schoon te houden, kunt u de levensduur van uw dieselverstuivers verlengen.

Hoe een dieselverstuiver zitting reiniger te gebruiken:

 1. Verwijder de dieselverstuivers uit de motor. Volg de instructies in de werkplaatshandleiding van uw voertuig voor het verwijderen van de dieselverstuivers.
 2. Plaats de reiniger op de zitting van de verstuiver. Zorg ervoor dat de messen of schrapers goed in de zitting passen.
 3. Draai de reiniger om de koolstof en andere afzettingen te verwijderen. Pas voldoende druk uit om de afzettingen los te maken, maar wees voorzichtig om de zitting niet te beschadigen.
 4. Gebruik een borstel of ander gereedschap om de zitting schoon te maken. Verwijder alle losse afzettingen uit de zitting.
 5. Herhaal de stappen 2 tot 4 voor alle dieselverstuivers.
 6. Monteer de dieselverstuivers weer in de motor. Volg de instructies in de werkplaatshandleiding van uw voertuig voor het installeren van de dieselverstuivers.

Tips bij gebruik van een dieselvertuiver reiniger:

 • Draag een veiligheidsbril en handschoenen bij het gebruik van een dieselverstuiver zitting reiniger.
 • Gebruik geen overmatige druk bij het schrapen van de zitting. Dit kan de zitting beschadigen.
 • Spoel de zitting na het reinigen met schoon water of dieselbrandstof.
 • Laat de dieselverstuivers volledig drogen voordat u ze weer in de motor monteert.
Het is belangrijk om te onthouden dat het reinigen van dieselverstuiverzittingen een delicate klus is. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, is het raadzaam om een gekwalificeerde monteur in te schakelen.