claxon, lucht hoorn, luchthoorn, toeter
35% KORTING
claxon, lucht hoorn, luchthoorn, toeter

Claxon, 12 Volt, 335Hz Frequentie

Claxon, 12 Volt (AUTM-01397).


Artikelnummer:AUTM-01397 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423655554538

Adviesprijs € 8,50
5,50 incl. BTW *
€ 4,55 excl. BTW
Voorraad: 43 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Claxon, 12 Volt (AUTM-01397).

 
  • Voltage : 12 Volt
  • Frequenty : 335 Hz

Claxon 12 Volt. Voltage : 12 Volt. Frequenty : 335 Hz. Hier iets niet echt electronisch, de oudhollandse claxon, werkt op 12 volt en geeft een goed hard geluid, frequentie ongeveer 335Hz, maar kan met stelschroef wat veranderd worden, met bevestigings strip met een 9 mm gat, diam. claxon : 90 mm. De claxon voor je scooter (hoorn - toeter)  is wettelijk verplicht en is daarom aanwezig op alle scooters. De claxon wordt bediend middels een knop op het stuur. Als deze het niet meer doet kan het zijn dat de claxon-knop kapot is. Een claxon werkt op 12 volt, hoe je deze aansluit ligt eraan of de scooter wisselstroom of gelijkstroom levert.

Claxon een claxon of toeter is een apparaat, veelal gebruikt op auto's en andere voertuigen, dat door de bestuurder gebruikt kan worden om aan de omgeving een geluidssignaal af te geven. Bij treinen wordt de toeter tyfoon genoemd.

 

Gebruik in Nederland In Nederland regelt artikel 28 van het RVV 1990 het gebruik van de claxon in auto's: Bestuurders mogen slechts geluidssignalen en knippersignalen geven ter afwending van dreigend gevaar. Gebruik om alle andere redenen zoals om de aandacht te trekken van iemand, die de doorgang verspert of bij wijze van communicatie: een begroeting of als emotionele uiting is strafbaar (feitcode R419: auto's en motoren â 90, brommers â 35).De claxon produceert vaak een monotoon geluid, maar er zijn ook meertonige in gebruik. In Nederland zijn meertonige claxons op personenauto's overigens verboden. De bediening van de claxon zit meestal midden op het stuur.

Zie bron hieronder wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Claxon
Review toevoegen
claxon, lucht hoorn, luchthoorn, toeter

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen