Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA
18% KORTING
Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA
Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA
Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA
Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA

Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA

MERK: ASTA/SATRA

Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA (AUTM-06608).


Artikelnummer:AUTM-06608 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:5902188472998

Adviesprijs € 27,50
22,50 incl. BTW *
€ 18,60 excl. BTW
Voorraad: 5 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA (AUTM-06608).

Precisiemeterinstrument voor nauwkeurige meting van de cilinderdiepte voor het controleren van de juiste positie van het bovenste dode punt (BDP) op benzine- en dieselmotoren of een versleten remschijf. Nauwkeurigheid tot 0,01 mm. Moet worden gebruikt in combinatie met TDC-indicatorgereedschap. Deze motor timing gereedschapset is bedoeld voor het uitvoeren van professionele motorreparaties, bijvoorbeeld het installeren en verwijderen van nokkenassen, het vervangen van de distributieriem, het controleren en afstellen van de nokkenas timing, het vervangen van de cilinderkoppakking. 

 

Specificaties:
 

  • DTi met een diameter van 41 mm x 0-8 mm
  • Draadmaat M2.5 x 0.45

Inhoud:

  • DTI-meter

OEM:

  • KM571A
  • 3313, 6079, VAS 6079


Wat is een dieselpomp afstelklok? 

Een dieselpomp afstelklok, ook wel bekend als DTI-meter (dial gauge) of meetklokindicator, is een speciaal gereedschap dat wordt gebruikt om de positie van de brandstofpomp in een dieselmotor te controleren en af te stellen.

Het is een precisiemeetinstrument waarmee de cilinderdiepte nauwkeurig gemeten kan worden. Deze meting is nodig om te bepalen of de zuiger zich in het bovenste dode punt (BDP) bevindt. De BDP is het punt in de cilindercyclus waar de zuiger zich het dichtste bij de cilinderkop bevindt. De juiste timing van de brandstofinjectie is essentieel voor de efficiëntie en prestaties van een dieselmotor.

Dieselpomp afstelklokken worden doorgaans gebruikt door professionele monteurs bij werkzaamheden aan dieselmotoren, zoals het vervangen van de distributieriem of brandstofpomp. Het is geen gereedschap dat voor doe-het-zelvers wordt aanbevolen, tenzij men over de vereiste kennis en ervaring beschikt.
 

Welke termen heb je allemaal voor gereedschap bij het vervangen van uw distributieriem van uw auto? 


Timingset, distributiegereedschap, afstelset, blokkeerset, blokeergereedschap, je hebt vele termen en omschrijvingen voor dit soort autogereedschap.
Het soort gereedschap dat je nodig hebt is afhankelijk van het merk en type motorblok van uw auto.

Het verschilt ook wanneer je de distributieriem en waterpomp moet vervangen van uw auto.  Elk merk en type auto en in welk bouwjaar hij is gebouwd maar ook de hoeveel kilometers het heeft gereden bepaald wanneer een distributieriem moet worden vervangen. Meestal wordt de distributieriem, distributieketting en of waterpomp tussen de 50.000 en 120.000 kilometer vervangen. Bij een tweedehands auto moet de verkoper meegeven wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. Bij een onduidelijk onderhoud en dus niet wetend wanneer de riem of ketting is vervangen kan u soms beter op safe gaan. Bij het knappen en of dat de riem van de poelies af rold kan de schade enorm zijn. Let ook op of de riem niet is uitgedroogd door het lange stilstaan van een auto, dan is de kans dat een riem knapt ook sneller aanwezig. 


Wat is een distributieriem of distributieketting en wat doet het? 

De distributieriem of ketting zorgt dat de nokkenas gaat draaien. Maar wat is nou een nokkenas? Het proces is als volgt. Allereerst komt er kracht vrij bij de verbranding van brandstof. Deze kracht zorgt ervoor dat de cilinders in de motor naar beneden worden gedrukt. Door de beweging van de cilinders wordt de krukas in beweging gebracht, wat er weer voor zorgt dat de nokkenas aangedreven wordt. Tussen de krukas en de nokkenas zit een riem, dat is dus de distributieriem. Deze riem is dus cruciaal in dit proces.


Er komen veel krachten op een distributieriem en of distributieketting te staan.  Het loopt met het toerental van de motor rond en moet behoorlijke krachten overbrengen, want een nokkenas heeft te maken met weerstand van de klepveren. Daarom is de distributieriem of ketting gemaakt van zeer sterk kunststof en nog versterkt met glasvezel en heeft hij een teflon coating. De distributieketting wordt zelfs gemaakt van gehard staal. Daarom heeft een ketting ook olie nodig, die moet namelijk smering hebben om niet vast te lopen en zit daarom ingebouwd in het motorblok. Een distributieriem heeft geen smering nodig; die is daarom niet ín, maar tegen het motorblok aangebouwd en is derhalve makkelijker te bereiken en te vervangen.

Een distributieriem vervangen in moderne wagens is tegenwoordig een taak voor specialisten en goede monteurs, het vereist in de meeste gevallen motorspecifiek gereedschap om het werk correct uit te voeren. 

Om het juiste motor gereedschap en de juiste blokkeer pennen te kopen moet u weten:


-Welk voertuig is het.
-Welk soort brandstof motor is het.
-Welke motorcode heeft het.


Bij de juiste gereedschappen weet u dat u veilig en tijdbesparend werkt en ook dat u op de goede manier uw distributie ketting, distrubitie riem en waterpomp kunt vervangen.
Doordat u toch al alles hebt los liggen om erbij te kunnen komen wordt er eigenlijk altijd geadviseerd om de waterpomp ook gelijk mee te vervangen.

Er is een handige tool om erachter te komen wat u moet doen bij welk soort auto om uw distributie te vervangen van uw auto.
Hieronder een link om te kijken bij elk merk en motor wat u moet doen en nodig heeft. 
Info verkregen van www.mijngarage.nl/ BRON.

https://www.mijngarage.nl/auto-onderhoud/distributieriem-vervangen

Review toevoegen
Dieselpomp afstel klok - Meetklokindicator - DTI-meter - SATRA

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen