Gevaren driehoek, Reflector, Reflectoren, Waarschuwing reflector, Rode reflector Gevaren driehoek, Reflector, Reflectoren, Waarschuwing reflector, Rode reflector
23% KORTING
Gevaren driehoek, Reflector, Reflectoren, Waarschuwing reflector, Rode reflector
Gevaren driehoek, Reflector, Reflectoren, Waarschuwing reflector, Rode reflector

Gevaren driehoek, Reflector, Waarschuwing reflector

Gevaren driehoek, Reflector, Waarschuwing reflector (GERE-01770).


Artikelnummer:GERE-01770 Verzendkosten:€ 6,95 EAN:7423654118151

Adviesprijs € 6,50
5,00 incl. BTW *
€ 4,13 excl. BTW
Voorraad: 30


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Gevaren driehoek, Reflector, Waarschuwing reflector (GERE-01770).

 

Een gevarendriehoek is een driehoekige rode reflector die in sommige Europese landen aanwezig dient te zijn in de auto. Wanneer de auto door pech of een ongeluk langs de weg komt stil te staan, dient deze gevarendriehoek het overige verkeer te waarschuwen.

Afmetingen :

  • 42 x 38 cm ( Breedte x hoogte )
  • Inklapbare model
Is uw aanhangwagen toe aan een opknap beurd? Neem ook eens een kijkje bij onze neuswielen en disselkoppelingen.
 

Wat is een gevaren driehoek?

Een gevarendiriehoek is een rood/oranje reflector in de vorm van een driehoek. Om aan te geven dat er op die plek of ietsje verder op een stilstaand voertuig staat met pech. Je gebruikt dan je gevarendriekhoek om het overige verkeer te waarschuwen.
Een gevarendriehoek heeft een hoogte van ongeveer 25 cm. Je kan hem makkelijk recht op zetten door het steun pootje aan de achterkant van de driehoek. De driehoek is makkelijk in te klappen en zeer compact om hem vervolgens te kunnen opbergen in een EHBO-koffer. Vaak zit er ook een mooi hoesje om de driehoek om beschadiging te voorkomen.

Is een gevarendriehoek verplicht?

Een gevarendriehoek is in Nederland niet verplicht om bij je te hebben in de auto. In België is het bijvoorbeeld wel verplicht om er een in de auto te hebben. Als je auto pech heeft en je alarmlichten het niet meer werken dan is het wel verplicht om andere bestuurders te waarschuwen. Als er een ongeval is gebeurd of een auto heeft zijn/haar lading verloren moet dit ruim optijd aangeven worden door middel van een gevarendriehoek.  Het is dus altijd verstandig om er altijd een in de auto te hebben.
Als je een gevarendriehoek moet plaatsen moet je hem volgens het Nederlandse RVV (reglement verkeersregels en verkeerstekens) plaatsen op een afstand van ongeveer 30 meter.
 

Wat zijn reflectoren?

Een reflector is een object dat straling opvangt en terug reflecteert. Reflectoren zorgen ervoor dat uw voertuig: auto, aanhangwagen en trailer beter zichtbaar zijn op de weg. Een reflector is geen bron van licht zoals een koplamp, maar zij kunnen wel heel goed licht weerkaatsen.

Een reflector reflecteert stralingen. Het is een object dat op een auto of fiets bevestigd is. Wanneer er licht op een reflector schijnt kaatst dit terug en zo kan de bestuurder achter jou je zien fietsen of rijden.

Enkele voorbeelden van reflectoren zijn bijvoorbeeld: radarreflectoren en spiegels. Deze soorten reflectoren worden onder meer gebruikt op boeien voor scheepsvaart en langs de weg. Ook maken reflectoren daarnaast deel uit van spiegeltelescopen en de Yagi-antenne

Hoe werkt een reflector?

Een reflector (retroreflector) is een bijzondere uitvoering van de reflector.

De retroreflector stuurt de straling die invalt (radiogolven, licht) in precies dezelfde richting terug als waaruit de straling kwam, dit is erg belangrijk voor in het verkeer. Als je met de koplamp van jouw voertuig op een retroreflector schijnt, wordt dit licht teruggekaatst als waar de straling vandaan kwam, zo weet de bestuurder achter jou dat jij daar rijdt. Hierom is een retroreflector veel beter te zien dan bijvoorbeeld een willekeurig wit voorwerp.

Welke reflectoren gaan op een aanhanger?

Naast de verplichte verlichtingen die op een aanhangwagen zitten, moet uw aanhanger ook voorzien zijn van twee witte reflectoren aan de voorzijde en twee driehoekige reflectoren aan de achterkant van de aanhangwagen. De reflectoren moeten vanaf de grond af, tussen de 35 en 90cm hoog zitten. Ook moet de zijkant van de aanhangwagen voorzien zijn van rechthoekige of ronde gele reflectoren. Als de lengte van de aanhanger 6 meter is moeten dit gele zijmarkeringslichten zijn. Als de aanhanger 160cm breed is moeten er ook 2 stadslichten op zitten. Als de breedte 210cm is moeten er twee markeringslichten aan de voor- en achterkant zijn. Aan de voorkant is dit wit en de achterkant is dit rood.

Verschillende reflectorkleuren.

In het verkeer worden voornamelijk de kleuren rood, oranje en wit gebruikt. Wit en rood wordt gebruikt langs de weg. Aan de rechterkant van de weg zijn de paaltjes rood en aan de linkerkant zijn deze wit. Bij wegwerkzaamheden worden meestal tijdelijke reflectoren op de weg geplakt deze bevatten tripelspiegels. Men noemt dit ook wel kattenogen, terwijl deze term officieel alleen geld voor de reflector met de constructie van een lens en een spiegel.

Ook kunt u reflectoren vinden op voorwerpen zoals wegwijzerborden langs de autosnelweg en op reflecterende banden op de kleding van wegwerkers.

Kattenoog

Een kattenoog (retroreflector) wordt in sommige landen gebruikt als markering om de randen van de rijbaan aan te geven. Als er licht in een kattenoog schijn reflecteert dit licht terug naar de bron, dit is onafhankelijk van de ingangshoek. Kattenogen zijn er nuttig als aanvulling op strepen op de weg in bij slechte straatverlichting. Over het algemeen zijn kattenogen in Europese landen meestal wit, oranje of groen van kleur. In Nederland zijn de markeringen wit.

Review toevoegen
Gevaren driehoek, Reflector, Reflectoren, Waarschuwing reflector, Rode reflector

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen