Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools
17% KORTING
Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools
Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools
Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools

Gevarendriehoek - Waarschuwing reflector - Gevaren driehoek in hoes - E-Keur

MERK: Trailer Parts

Gevarendriehoek - Waarschuwing reflector - Gevaren driehoek in hoes - E-Keur (GERE-08771).


Artikelnummer:GERE-08771 Verzendkosten:€ 6,95 EAN:8719648017357

Adviesprijs € 9,00
7,50 incl. BTW *
€ 6,20 excl. BTW
Voorraad: 9


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Gevarendriehoek - Waarschuwing reflector - Gevaren driehoek in hoes - E-Keur (GERE-08771).

 

Een gevarendriehoek is een driehoekige rode reflector die in sommige Europese landen aanwezig dient te zijn in de auto. Wanneer de auto door pech of een ongeluk langs de weg komt stil te staan, dient deze gevarendriehoek het overige verkeer te waarschuwen.

Specificaties:

  • Kleur: rood
  • Materiaal: kunststof, aluminium, rubber
  • Gewicht: 576 gram
  • Reflectie: ja
  • E-keurmerk: ja
  • Afmetingen driehoek: 42 x 36 (L x B)
  • Afmetingen opbergdoos: 44 x 15 x 3 cm (L x B x H)

Is uw aanhangwagen toe aan een opknap beurd? Neem ook eens een kijkje bij onze neuswielen en disselkoppelingen.
 

Hier de regels en verplichtingen van verlichting op een aanhanger! 

( klik met de muis op de regel hierboven.)
 

Wat zijn reflectoren?

Een reflector is een object dat straling opvangt en terug reflecteert. Reflectoren zorgen ervoor dat uw voertuig: auto, aanhangwagen en trailer beter zichtbaar zijn op de weg. Een reflector is geen bron van licht zoals een koplamp, maar zij kunnen wel heel goed licht weerkaatsen.

Een reflector reflecteert stralingen. Het is een object dat op een auto of fiets bevestigd is. Wanneer er licht op een reflector schijnt kaatst dit terug en zo kan de bestuurder achter jou je zien fietsen of rijden.

Enkele voorbeelden van reflectoren zijn bijvoorbeeld: radarreflectoren en spiegels. Deze soorten reflectoren worden onder meer gebruikt op boeien voor scheepsvaart en langs de weg. Ook maken reflectoren daarnaast deel uit van spiegeltelescopen en de Yagi-antenne

Hoe werkt een reflector?

Een reflector (retroreflector) is een bijzondere uitvoering van de reflector.

De retroreflector stuurt de straling die invalt (radiogolven, licht) in precies dezelfde richting terug als waaruit de straling kwam, dit is erg belangrijk voor in het verkeer. Als je met de koplamp van jouw voertuig op een retroreflector schijnt, wordt dit licht teruggekaatst als waar de straling vandaan kwam, zo weet de bestuurder achter jou dat jij daar rijdt. Hierom is een retroreflector veel beter te zien dan bijvoorbeeld een willekeurig wit voorwerp.

Welke reflectoren gaan op een aanhanger?

Naast de verplichte verlichtingen die op een aanhangwagen zitten, moet uw aanhanger ook voorzien zijn van twee witte reflectoren aan de voorzijde en twee driehoekige reflectoren aan de achterkant van de aanhangwagen. De reflectoren moeten vanaf de grond af, tussen de 35 en 90cm hoog zitten. Ook moet de zijkant van de aanhangwagen voorzien zijn van rechthoekige of ronde gele reflectoren. Als de lengte van de aanhanger 6 meter is moeten dit gele zijmarkeringslichten zijn. Als de aanhanger 160cm breed is moeten er ook 2 stadslichten op zitten. Als de breedte 210cm is moeten er twee markeringslichten aan de voor- en achterkant zijn. Aan de voorkant is dit wit en de achterkant is dit rood.

Verschillende reflectorkleuren.

In het verkeer worden voornamelijk de kleuren rood, oranje en wit gebruikt. Wit en rood wordt gebruikt langs de weg. Aan de rechterkant van de weg zijn de paaltjes rood en aan de linkerkant zijn deze wit. Bij wegwerkzaamheden worden meestal tijdelijke reflectoren op de weg geplakt deze bevatten tripelspiegels. Men noemt dit ook wel kattenogen, terwijl deze term officieel alleen geld voor de reflector met de constructie van een lens en een spiegel.

Ook kunt u reflectoren vinden op voorwerpen zoals wegwijzerborden langs de autosnelweg en op reflecterende banden op de kleding van wegwerkers.

Kattenoog

Een kattenoog (retroreflector) wordt in sommige landen gebruikt als markering om de randen van de rijbaan aan te geven. Als er licht in een kattenoog schijn reflecteert dit licht terug naar de bron, dit is onafhankelijk van de ingangshoek. Kattenogen zijn er nuttig als aanvulling op strepen op de weg in bij slechte straatverlichting. Over het algemeen zijn kattenogen in Europese landen meestal wit, oranje of groen van kleur. In Nederland zijn de markeringen wit.

Review toevoegen
Gevaren driehoek-Reflector-Reflectoren-Waarschuwing reflector-Rode reflector-trailerandtools-trailer and tools

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen