Ledweerstand, Led weerstand, Weerstanden, Diode, Resistor, Onstoringsset Ledweerstand, Led weerstand, Weerstanden, Diode, Resistor, Onstoringsset
50% KORTING
Ledweerstand, Led weerstand, Weerstanden, Diode, Resistor, Onstoringsset
Ledweerstand, Led weerstand, Weerstanden, Diode, Resistor, Onstoringsset

Led weerstand, Diode, Ontstoringset, 12V

Led weerstand, Diode, Ontstoringset, 12V (ELEC-00196).


Artikelnummer:ELEC-00196 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423655361334

Adviesprijs € 10,00
5,00 incl. BTW *
€ 4,13 excl. BTW
Voorraad: 23


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Led weerstand, Diode, Ontstoringset, 12V (ELEC-00196).

 

Een weerstand om te gebruiken bij aanhangwagens of caravan met led verlichting. De belastingsweerstand is ontworpen voor gebruik in voertuigen met elektronische componenten die niet compatibel zijn met LED. 


Afmeting:

  • 110 x 12 mm
Specificatie :
 
  • 12 Volt
  • 10 Watt
  • 39 Ohm

Waarom heb je een weerstand bij LED verlichting nodig?
Bij LED `s kan het gebeuren dat de boordcomputer " defecte lamp " toont, vanwege het lage stroomverbruik. Dit komt met name voor bij de jongere auto's. Door gebruik te maken van de belasting verzet (resistor), wordt het falend verslag op de boordcomputer vermeden. En branden uw lampen zoals het hoort, ze gaan niet constand knipperen.

 

De andere verklaringen voor het gebruik van weerstanden of diodes bij ledverlichting is:

Het korte antwoord: om de stroom in de LED te beperken tot een veilige waarde.
Het lange antwoord: LED's zijn met name halfgeleiders, diodes. De stroom die in een LED loopt, is een exponentiële functie van spanning over de LED. Het belangrijkste aspect hiervan is dat een kleine verandering in de spanning een enorme stroomverandering kan veroorzaken. Dat is het belangrijkste concept van dit artikel. Weerstanden zijn niet zo. De stroom en spanning in een weerstand zijn lineair gerelateerd. Dat betekent dat een verandering in voltage een evenredige verandering in stroom zal produceren. Stroom versus spanning is een rechte lijn voor een weerstand, maar helemaal niet voor een LED.

Daarom kunt u niet zeggen dat leds "weerstand" hebben. Weerstand wordt gedefinieerd als de constante verhouding van spanning tot stroom in een weerstandselementelement. Erger nog, er is geen echte manier om precies de relatie te kennen tussen stroom en spanning voor een gegeven LED over alle mogelijke voltages anders dan directe meting. De exacte relatie varieert tussen verschillende kleuren, verschillende grootten en zelfs verschillende batches van dezelfde fabrikant. Wanneer u een led koopt, moet deze worden geleverd met een classificatie die er als volgt uitziet: typisch 3,3 V @ 20 mA. Dat geeft je een punt langs de operationele curve. Gewoonlijk is dat een veilig werkpunt. U kunt daarnaast een maximale beoordeling krijgen. Het kan de vorm hebben van een spanning of stroom. Veel mensen melden bijvoorbeeld dat ze "5V blauwe LED's kopen." Deze zijn in de meeste gevallen niet geschikt om continu op 5V te werken.

De andere verklaring  is het idee dat het nuttiger is om te praten over het besturen van een LED met een stroom van een bepaalde grootte, in plaats van een spanning. Als u de spanning over een LED kent, kunt u niet bepalen welke stroom erin vloeit, tenzij u hem op het exacte punt langs de curve gebruikt dat in de specificaties wordt beschreven. Erger nog, het "uit een beetje" zijn in de voorwaartse spanning kan een drastisch effect hebben op de stroom. Dus de aanpak die ik verkies is om een ​​stroombegrenzende weerstand te selecteren om een ​​doelstroom in de LED te bereiken.

De meeste LED's van 3 mm en 5 mm werken dicht bij hun maximale helderheid bij een stroomsterkte van 20 mA. Dit is een conservatieve stroom: deze overschrijdt de meeste waarderingen niet (uw specificaties kunnen verschillen of u hebt geen specificaties - in dit geval is 20 mA een goede standaardgissing). In de meeste gevallen zal het aansturen van de LED met een hogere stroom geen substantieel extra licht produceren. In plaats daarvan moet de junctie (de werkende delen van de LED) het overtollige vermogen als warmte afvoeren. Het verwarmen van de junctie zal de bruikbare levensduur ervan verminderen en kan de uitvoer van de LED aanzienlijk verminderen. Het voldoende verwarmen veroorzaakt een catastrofaal falen (het produceren van een dark emitting diode).

Bij twijfel laten installeren door een professional of iemand die precies weet hoe hij het moet aansluiten!

Een relais:
Een relais is een door een elektromagneet bediende schakelaar die een willekeurig aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. 
Het relais is een eenvoudige doch zeer veelgebruikte component in digitale schakelingen.
Een relais bestaat uit een elektromagneet die weer bestaat uit een spoel met hierin een (U-vormige) kern, het anker, een plaatje weekijzer dat aangetrokken wordt door de elektromagneet met hieraan bevestigd één of meer contacten, één of meer vaste contacten en een veermechanisme.

Een diode:
Een diode is een elektronisch onderdeel dat de elektrische stroom zeer goed in één richting geleidt, maar praktisch niet in de andere.
Een diode functioneert als het ware als een elektronisch terugslagventiel. De geleidende richting noemt men de doorlaatrichting en de andere richting de sperrichting.
Diodes worden soms ook gelijkrichters genoemd, en of weerstanden omdat ze gebruikt kunnen worden voor het omzetten van een wisselstroom in een gelijkstroom.
Review toevoegen
Ledweerstand, Led weerstand, Weerstanden, Diode, Resistor, Onstoringsset

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen