neuswiel, neuswielen, steunwiel, opdraaiwiel, draaiwiel neuswiel, neuswielen, steunwiel, opdraaiwiel, draaiwiel
11% KORTING
neuswiel, neuswielen, steunwiel, opdraaiwiel, draaiwiel
neuswiel, neuswielen, steunwiel, opdraaiwiel, draaiwiel

Neuswiel 48mm kunststof, Steunwiel, min. Hoogte 530mm, max. Hoogte 790mm, wiel is 200 x 50mm, massief rubber

Neuswiel kunststof 48 mm. (AANH-00159).


Artikelnummer:AANH-00159 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423653786733

Adviesprijs € 22,50
20,00 incl. BTW *
€ 16,53 excl. BTW
Voorraad: 24 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Neuswiel kunststof 48 mm, steunwiel, opdraaiwiel (AANH-00159).

Een neuswiel zoals deze is te bevestigen aan uw aanhangwagen, en of caravan boottrailer of zelfs een vouwwagen. Een neuswiel aan uw aanhanger vergemakkelijkt het handmatig manouvreren. Verder blijft de koppeling vrij van zand en vuil. Het neus wiel wordt vaak bevestigd bij de dissel van uw aanhangwagen, en zorgt er voor dat de aanhanger recht blijft staan met of zonder lading. De afmeting voor dit neuswiel is 200 x 50 mm (20 x 5 cm) De buis heeft een diameter van 48 mm (4,8 cm)

Specificatie
  • Kunststof velg
Afmetingen:
  • Wiel 200x50mm massief rubber
  • Buis 48mm 
  • Minimale draai hoogte : ca. 530mm
  • Maximale draai hoogte : ca. 790mm

Wat is een neuswiel?

Een neuswiel is een onderdeel van een aanhanger dat zich aan de voorkant bevindt, ook wel de "neus" genoemd, bevindt zich. Het is een klein wiel dat aan een uitschuifbare buis is bevestigd en wordt gebruikt om de voorkant van de aanhanger te ondersteunen wanneer deze losgekoppeld is van het trekvoertuig.
Het neuswiel maakt het praktisch om de aanhanger te verplaatsen en te manoeuvreren, vooral wanneer deze zwaar beladen is. Het kan worden opgeklapt of neergelaten, afhankelijk van het in gebruik is of niet. Het neuswiel is een belangrijk onderdeel van de aanhanger en zorgt voor stabiliteit en gemak bij het gebruik ervan. 


U bevestigd dit neuswiel doormiddel van een neuswielklem in combinatie met twee neuswielklemsluitingen. 
Wij bieden ook optionele accessoires zoals een handvat voor uw neuswiel om het manouvreren te vergemakkelijken.
Is uw wiel versleten of kapot? Dan heeft u ook nog de optie om alleen het losse wiel te vervangen.

Neuswielen, steunwielen voor de aanhanger of caravan.

Als het aankomt om uw aanhanger compleet te maken dan ontdekt u het aanbod bij Trailer And Tools. Niet alleen hebben wij vrijwel alles voor uw aanhanger, maar zijn we uw aanbieder als het aankomt op automotive onderdelen en automotive gereedschap. In andere woorden bent u bij ons aan het juiste adres als het aankomt op het compleet maken van uw garage of werkplaats. Dit geldt in het bijzonder als het aankomt op uw trailer of aanhanger. Dat wij u in deze een breed aanbod geven zal u dan niet verbazen. Dat u dan bij ons alle keuze heeft voor neuswielen is dan vanzelfsprekend.

Waar gebruik je een neuswiel voor een aanhangwagen of caravan voor? 

Een neuswiel gebruikt men om het verplaatsen van een aanhangwagen te vergemakkelijken. Daarnaast is het ook nog eens veiliger om een neuswiel te gebruiken. De neuswielen komen in verschillende soorten. Je hebt namelijk licht uitgevoerde neuswielen met een buisdiameter van 35 of 48 mm. Deze worden vaak gebruikt bij kleinere aanhangwagens. Daarnaast heb je ook zwaar uitgevoerde neuswielen. Deze hebben een buisdiameter van 60 mm en zijn meestal automatische opklapbaar. Dat houdt in dat het wiel tijdens het opdraaien vanzelf inklapt.

Om een neuswiel te bevestigen gebruikt u meestal een neuswielklem. Deze kunt vast schroeven aan de dissel zelf of u kunt een neuswielklem in combinatie met een disselklem gebruiken. U hoeft dan geen extra gaten in de dissel te boren. De zwaardere neuswielen kunt u meestal vastlassen doormiddel van een bevestigingsplaat.

Wanneer u een neuswiel gebruikt moet u ook rekening houden met de kogeldruk. De kogeldruk van een aanhangwagen is de druk die wordt uitgeoefend via de koppeling. Je hebt namelijk te maken met lage kogeldruk wanneer u de aanhangwagen achterin te zwaar belast wordt en hoge kogeldruk wanneer u de aanhangwagen voorin te zwaar belast wordt. Om dit tegen te gaan moet u de lading zo goed mogelijk verdelen en altijd de maximale kogeldruk aanhouden van de fabrikant.

Hieronder vindt u een categorie overzicht van neuswielen en steunpote. Door op een categorie te klikken ziet u vervolgens welke soorten we hebben.

Review toevoegen
neuswiel, neuswielen, steunwiel, opdraaiwiel, draaiwiel

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen