Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
25% KORTING
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA

Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA

MERK: ASTA/SATRA

Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA (GERE-09158).


Artikelnummer:GERE-09158 Verzendkosten:€ 7,95

Adviesprijs € 10,00
7,50 incl. BTW *
€ 6,20 excl. BTW
Voorraad: 2 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA (GERE-09158).

Een professioneel universeel vervangend mes van hoge kwaliteit voor mini pijpsnijder met ratel Ø12-35 mm. Snijwiel is uitwisselbaar met andere fabrikanten en merksnijders. Geleverd als verpakking van 1.

Specificaties:
   

Wat is een pijpsnijder?

Een pijpsnijder is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt om ronde metalen buizen haaks door te snijden. Ze worden gebruikt door zowel doe-het-zelvers als professionele monteurs. De pijpsnijder is opgebouwd uit een sterke C-vormige beugel waarin aan één uiteinde een draaibare stalen snijrol is gemonteerd. Het andere eind is voorzien van een fijne schroefdraad waar een schroefdraadspindel in loopt. De spindel is aan de ene kant voorzien van een handgreep en aan de andere kant van een vork met twee, eveneens draaibare, vlakke stalen rollen. 


Hoe werkt een pijpsnijder?

Om een pijp te snijden wordt de pijpsnijder zo ver geopend dat deze om de buis past. Vervolgens draait men deze zo ver dicht dat zowel het snijwiel als de geleiderollen vast tegen de buis wordt gedrukt. Door de pijpsnijder rond te draaien ontstaat een inkerving.


Het snijden van de pijp

Zodra u de juiste dimensies weet markeert u de plek waar de pijp doorgesneden gaat worden. Volg dan deze stappen:

 - Plaats de pijp in de pijpsnijder en draai het mes net strak genoeg aan, zodat deze goed vastzit - als u het mes te strak aandraait, kan de pijp verbuigen.
 - Geef de pijp een paar slagen met de snijder en trek de pijp eruit om hem te inspecteren. Rond de omtrek moet een groef gesneden zijn.
 - Als de groef duidelijk zichtbaar is en op de juiste plek zit, schuift u de pijp door de pijpsnijder, zodat de groef op één lijn ligt met het mes, en draait u hem nog een keer vast totdat deze precies goed zit.
 - Draai de pijpsnijder tot de pijp doorgesneden is.

Als u klaar bent, gebruikt u het ingebouwde gereedschap om bramen of opstaande randen aan de binnenkant van de pijp te verwijderen, deze verhinderen namelijk een goede doorstroming van de media. Tenslotte schuurt u de pijp zodat hij glad is. Zorg ervoor dat u de pijp vóór gebruik afspoelt, zodat er geen vijlsel of metaalresten in het systeem terechtkomen.


Voor welke materialen gebruik je een pijpsnijder?

Pijpsnijders kunnen ook andere materialen dan koper snijden, maar het is belangrijk te weten of het mes daartoe geschikt is. De meeste pijpsnijders zijn ontworpen om slechts één soort materiaal te snijden. Die verschillen meestal tussen messen die zachtere metalen zoals koper en aluminium kunnen doorsnijden, messen die buizen van kunststof en composiet kunnen doorsnijden, en messen die harde metalen zoals staal en roestvrij staal kunnen doorsnijden. Er zijn vervangende messen verkrijgbaar. Als u een pijpsnijder op het verkeerde materiaal gebruikt, kunt u de pijpsnijder mogelijk onherstelbaar beschadigen. Een pijpsnijder is een standaard gereedschap bij het werken met diverse slangen en buizen en fittingen.
 

Waar denk je aan bij autogereedschap?


Hieronder een overzicht van verschillende onderdelen van de auto en een directe link naar de gereedschappen voor dat onderdeel:

Autogereedschap voor de banden
Autogereedschap voor de automotor
Autogereedschap voor de autobeplating, corrosserie
Autogereedschap voor de remmen
Autogereedschap voor de autolak
Autogereedschap voor de autoruiten
Autogereedschap voor de vloeistoffen in de auto
Autogereedschap voor het motorblok te reviseren
Autogereedschap voor de autoveren, schokdempers
Autogereedschap voor de ophanging en wegligging

De professionele gereedschappen die wij u aanbieden zijn van uitstekende kwaliteit maar ook zeer zeker betaalbaar. We proberen dan ook altijd een goede prijs kwaliteit verhouding te crieëren.
Naast het autogereedschap hebben we ook een breed assortiment aan handgereedschap wat zeer gemakkelijk kan zijn bij het monteren en demonteren van onderdelen op en aan uw auto.

Review toevoegen
Reserve mes voor pijpsnijder - Vervangende mesje - Snijmes - ASTA

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen