Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp

Zwaailamp Halogeen Oranje, Waarschuwingslamp, 12-24V, Magnetisch

MERK: Trailer and Tools

Zwaailamp Halogeen Oranje, Waarschuwingslamp, 12-24V, Magnetisch (AANH-00762).


Artikelnummer:AANH-00762 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95 EAN:7423656219269

22,50 incl. BTW *
‚ā¨¬†18,60 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Zwaailamp Halogeen Oranje, Waarschuwingslamp, 12-24V, Magnetisch (AANH-00762).

Afmetingen:

 • Lengte : 194 mm 
 • Breedte : 140 mm 
 • Bevestigings doormiddel een extra sterke magneet aan de onderzijde
 • Flexibele spiraalkabel á 3 meter‚Äč
Specificatie:
 • 12 - 24 Volt DC (sigarettenaansteker-aansluiting)
 • Halogeen (+1 extra)
 • Kleur : Oranje
         


Zwaailampen met amberkleurige ledverlichting ook wel oranje kleurige verlichting worden veel gebruikt onder wegenbouwers, utiliteitsbedrijven, sleepdiensten, marketing monteurs, spoorwegbouwers, 
gemeenten, overheidsdiensten. Deze lampen kunnen gemonteerd worden op personenauto's, bussen, vrachtwagens, trekkers en andere vormen van voertuigen.
De zwaaibalken zijn er in verschillende breedte maten afhankelijk waar de zwaaibalk op komt te zitten. De led lampen zijn betrouwbaar en goed waar te nemen van een grote afstand.
Veel overheidsinstanties verlichten onderaannemers om gebruik te maken voor goede signalering op hun voertuig, maar het mag pas gebruikt worden als hiervoor ook een vergunning verleend is.

Wanneer mogen we Oranje en gele zwaailampen gebruiken en in welke situaties? 


Bij werkzaamheden langs de weg. Denk aan markering aanbrengen, reclame borden, onderhoud van beplatingen langs de weg.
Bij langzaam verkeer voertuigen zoals tractors en landbouwvoertuigen. 
Bij Uitzonderlijk vervoer. Denk daarbij aan zwaartransport of het vervoer van grote uitzonderlijke voorwerpen, ook wel konvooi exceptioneel genoemd. 


Bij zwaailampen en zwaaibalken zijn er verschillende kleuren te onderscheiden: oranje kleur, blauwe kleur, groene kleur, en de rode kleur.
Al deze kleuren hebben specifieke doeleinden en eigenschappen, en het gebruiken van deze kleuren mag en kan alleen als u daarvoor ook toestemming hebt en een vergunning voor heeft gekregen.

De blauwe kleur wordt uitsluitend gebruikt voor de politie, brandweer en de ambulance. Deze lampen worden ingezet om voorrang te krijgen in combinatie met een meertonige sirene.
De bedrijven en instanties die deze ,blauwe zwaailampen en zwaaibalken' mogen gebruiken, 
hebben door de overheid en het rijk een vergunning gekregen om op de openbare weg deze lampen te mogen gebruiken.
Alle hulpdiensten die te bedenken zijn om levens te redden mogen bij uitzondering deze lampen gebruiken, denk dan aan rode kruis, weginspecteurs, opsporingsdiensten, noodhulpteams.

De Groene kleur van een zwaailamp of zwaaibalk wordt weinig gebruikt, als deze aan is dan is het voor bijvoorbeeld politie en marechaussee een teken om allert te zijn dat er een 
sporen onderzoek plaats vindt. Dus weg blijven uit de buurt ivm het kunnen verloren laten gaan van sporen of bewijsmateriaal.
De politie gebruikt deze kleur ook vanaf 2014 om mensen en burgers erop te wijzen dat er veel wordt ingebroken in die omgeving.


De Rode kleur wordt gebruikt voor voertuigen die voorrang hebben, maar dat is alleen in het buitenland. Hier in nederland wordt deze kleur niet toegepast.
 

Een zwaailamp nodig? U weet niet welke u moet hebben?

 

We hebben 3 categorieën zwaailampen die we kunnen onderscheiden:

  Wat is een zwaailamp?


Een zwaailicht is een transparante kap met daarin een ronddraaiende, in één richting schijnende lamp, of een stilstaande lamp met daaromheen draaiende spiegel of lenzen. ... Bepaalde knipperende lichten worden voor eenzelfde functie als een zwaailicht gebruikt.

Waar en wanneer wordt een zwaailamp gebruikt, en door wie?

De zwaailampen worden gebruikt door  politieauto's, brandweerauto’s, ambulances, maar ook door wegwerkzaamheden, landbouwers, boeren en grondwerkers. Maar denk ook bijvoorbeeld aan speciaal vervoer met lange ladingen of breedte ladingen.
De lampen zijn bedoeld om andere weggebruikers erop te attenderen dat er iets speciaals aan komt. Dat kan zijn doordat het de snelheid is, maar ook breed, gevaarlijk of iets dat in levensgevaar is.

Artikel 5 regeling optische- en geluidssignalen
Bij de volgende werkzaamheden of omstandigheden moet een voertuig, indien de kans bestaat dat het voertuig niet tijdig door andere weggebruikers wordt opgemerkt, geel of oranje zwaai- of knipperlicht voeren: ( de blauw lampen mogen nooit door burgers gebruikt worden)
 

a. werkzaamheden ten behoeve van de hulpverlening op of langs de weg met kennelijk daartoe ingerichte motorvoertuigen;

b. werkzaamheden ten behoeve van wegen, werken of inrichtingen op, aan, in of boven wegen, daaronder begrepen gladheidsbestrijding of sneeuwruimen;
c. werkzaamheden met kennelijk daartoe ingerichte motorvoertuigen voor de hulpverlening aan en het repareren of bergen en wegslepen van voertuigen;
d. vervoer van ondeelbare lading voor zover het voertuigen betreft waarvoor krachtens het Voertuigreglement ontheffing is verleend inzake de afmetingen van deze voertuigen of hun lading;
e. het begeleiden van transporten waarvoor een ontheffing is verleend, voor zover die begeleiding uit de ontheffing voortvloeit en dit geschiedt met daartoe speciaal uitgeruste voertuigen;
f. het begeleiden van militaire colonnes;
g. het rijden met landbouw- of bosbouwtrekkers en motorvoertuigen met beperkte snelheid, of daardoor voortbewogen aanhangwagens, die, met inbegrip van de lading, breder zijn dan 2,60 meter.

Meer dan genoeg keuze in de verschillende zwaailampen en singnaallampen die wij verkopen en die er zijn.


De ledzwaailampen:

De led zwaailamp met een hoge lichtopbrengst zijn zwaailampen die populair zijn geworden, maar waarom?

Waarom zijn de ledzwaailampen zo in opkomst en populair geworden?

Het voordeel van de ledverlichting is laag stroomverbruik, ook bij een zwakkere stroom branden deze lampen nog. Het geeft een stuk fellere licht dan een traditionele gloeilamp, waardoor je ook beter zichtbaar bent in het verkeer. Zie specificaties voor verdere informatie.
Een LED lamp is een SSL (Solid state lighting) lamp opgebouwd uit een groep van LEDs (licht-emitterende diodes). De karakteristieken van de toegepaste leds in de lamp bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroom, lichtsterkte en kleurweergave.

 

Wat zijn de voordelen van een led zwaailamp of ledlampen in het algemeen?

 

 • Laag energieverbruik, lage onderhoudskosten

 • Duurzaam

 • Milieu vriendelijk:In LED verlichting zit geen vervuilend kwik verwerkt, zoals dat bij spaarlampen wel het geval is.

 • Geen opwarmtijd: In een fractie van een seconde is de LED-lichtbron op volle sterkte. De LED-lamp hoeft dus niet opgewarmd te worden zoals bij een spaarlamp het geval is. Een LED-lamp is de snelste lamp ten opzichte van andere lichtbronnen.

 • De Betaalbaarheid.

 • Veel lichtopbrengst.

 • Een LED-lamp van 1,2 Watt wordt vergeleken met een gloeilamp van 25 Watt.

 • De opbrengst van licht wordt echter niet in Watt maar in lumen uitgedrukt

 • De LED LAMP is tot 5X zo efficiënt als een halogeenspot. Dat is dus een ONTZETTEND GROOT verschil.

 • En daarbij gaat een halogeenlamp maximaal 4.000 uren mee, terwijl men bij de LED-lamp spreekt over 50.000 branduren.

 • Maar dan moet de lamp wel goed gekoeld zijn.


LED is een puntverlichting en dus eenrichting verlichtingsbron, waarmee je het licht dus veel beter en preciezer kunt positioneren op de plek waar je het wenst.

Wat is een Halogeen lamp?


Halogeenverlichting is nog steeds de meest gevoerde verlichting in voertuigen zoals auto's en motoren. En dit is terug te brengen naar het grootste voordeel: ze zijn eenvoudig te installeren en niet al te duur. Vooral op het eerste gezicht als je ze vergelijkt met de Xenon en ledverlichting die te krijgen is. Over het algemeen, bij normale condities en gebruik, hebben halogeenlampen ongeveer een levensduur van 1000 uur. En dan spreken we in dit geval over lampen van fabrikanten zoals Philips.
 

Wat is een Xenon lamp?

Xenon verlichting is vele malen efficiënter in lichtopbrengst dan halogeenverlichting. Dit kan als een nadeel beschouwd worden, bv voor tegemoetkomend verkeer wanneer het lichtbeeld niet goed is afgesteld. Vaak hebben auto's reflector koplampen, maar hiervoor bestaand de zogenoemde R-lampen, die speciaal voor dit type koplamp ontwikkeld zijn.  Als we de statistieken erop naslaan, dan produceert een Xenon lamp 3000 lumen, terwijl een halogeenlamp 1400 lumen produceert. Onder normale omstandigheden is de levensduur van Xenon lampen ook aanzienlijk langer dan de Halogeen variant. Gemiddeld gaat een Xenon lamp 2000 uur mee.

Wat is een ledlamp en of led zwaailamp?


Bij veel wagens zijn LED-koplampen( dit geldt ook voor zwaailampen) tegenwoordig standaard, omdat zij aanzienlijk flexibeler kunnen worden vormgegeven en ze verder nog andere voordelen met zich meebrengen. Oudere automodellen hebben hier echter het nakijken. Echter ook wanneer de fabrikant zelf niet in de montage van LED-koplampen voorziet, zijn er vaak ombouwkits, die ook zonder veel ervaring kunnen worden gemonteerd. Wij vertellen u waarop u bij het monteren dient te letten, welke voordelen de nieuwe verlichting met zich meebrengt en waar u bij aanschaf op moet letten.
De Light Emitting Diode (LED) heeft in vergelijking met zijn voorganger, de gloeilamp en zijn directe concurrent, de xenon koplamp, een aantal voordelen die zowel u als ook de andere verkeersdeelnemers iets opbrengt. Om te beginnen hebben ze een langere levensduur van meerdere tienduizenden bedrijfsuren, waarbij ze dankzij hun hoge efficiëntie bij dezelfde lichtopbrengst zelfs minder stroom verbruiken. Vooral het tegenliggende verkeer zal u de montage in dank afnemen; dankzij de verdeling van het licht over verschillende bronnen hebben LED-koplampen een zeer geringe verblindende werking. Zelfs het per ongeluk inschakelen van grootlicht zal andere verkeersdeelnemers slechts in geringe mate storen.

Voeding en of stroom van een zwaailicht, hoe zit het daarmee? 


Zwaailichten voor de auto, trekker, heftruck en of vrachtwagen hebben een voedingsspanning van 12 volt en 24 volt en zijn vaak voorzien van een sigaretten aanstekerplug. Zo is de zwaailamp eenvoudig aan te sluiten. Sluit nooit een 12 volt lamp op een 24 volt systeem aan, deze zal hierdoor defect raken. Lampen die op 12 volt gelijkspanning werken, kunnen op een 12 volt accu aangesloten worden. Wil je een 12 Volt zwaailamp op het lichtnet aansluiten, gebruik dan een omvormer of adapter van voldoende vermogen. De meeste led zwaailampen hebben een multi led systeem waardoor hij zowel geschikt is voor 12 volt als 24 volt.
Montage van een zwaailicht

 

Hieronder ga je rechtstreeks naar de beugels voor onze zwaailampen, ook wel din steun genoemd:

https://www.trailerandtools.nl/Zwaailamp-en-verlichtingsbalk-houder


Zwaailampen hebben verschillende montage manieren. De manier van aansluiten en de plaats van waar de zwaailamp komt hangen veelal samen met elkaar.  De plaatsing is belangrijk voor het zichtveld maar ook dus het praktische verhaal omtrent het aansluiten en erbij kunnen komen voor vervanging of om hem eraf te halen in verband met diefstal of wassen van het voertuig. Zo is montage met een buis ideaal voor het permanent en veilig monteren van een zwaailicht. Uiteraard hebben wij zwaailichten in het assortiment met verschillende montage mogelijkheden, zodat er voor alle opties wel een zwaailamp in ons assortiment is. We bespreken de voor- en nadelen van de verschillende montage mogelijkheden hieronder zodat je voor jouw gebruik snel de juiste keuze voor de beste zwaailamp kunt maken.


Zwaailamp met magneetvoet of zwaailicht met schroefmontage of opsteek systeem wat is voor u handig?

 

Een magneetvoet onder een zwaailamp is een handige methode om een zwaailamp op het metalen dak van een voertuig  te zetten, te plakken. De magneetvoet is voorzien van een zacht rubberen laag zodat de laklaag van het voertuig niet beschadigd raakt. Deze manier van bevestigen is ideaal om een zwaailicht tijdelijk op een voertuig dak of ander metalen oppervalk te plaatsen. Let er bij gebruik van zwaailichten in het verkeer op dat je een gele of oranje zwaailamp gebruikt. Alle andere kleuren, met name blauw, mogen in het verkeer alleen gebruikt worden door hulpdiensten. Dit gebruik is ook aan strenge regels geboden. Gebruik je als particulier toch een blauw zwaailicht, dan zwaait er ook figuurlijk wat en riskeer je al heel snel een forse boete.

 

Dan hebben we nog de schroefmontage en opsteek montage:


De schroef montage methode is geschikt om zwaailampen permanent op een ondergrond te monteren. Dit is een goede binnen of buiten huis, voor zwaailichten die op bijvoorbeeld een alarminstallatie woeden aangesloten. Maar de zwaailampen bij ons worden veelal toegepast bij de mobile vervoersmiddelen.
Daarom dat we ook vaak de opsteek monstage systemen gebruiken. Deze systemen zijn onder te verdelen in verschillende types en worden ook wel DIN steunen of beugels genoemd.

 • De rechte din steun, beugel met schroef verbinding

 • De 90 graden din steun, beugel met bout verding

 • De rechte din steun, beugel met voetplaat

 • De haakse din steun, beugel met een boog.

Zo hebben we dus vele singaallampen en zwaailamp houders voor verschillende situaties en doeleinden. Daar zit altijd wel een steun bij die u kunt gebruiken en van toepassing is.

Zwaailampen en of singnaal lampen met zuignap en zwaailicht met fitting

Zuignappen zijn net als een magneetvoet ideaal om een zwaailamp snel op een glad oppervalk te plaatsen. Het voordeel van zuignappen is dat ze ook goed werken op niet-metalen oppervlakken, mits deze glad, vetvrij en niet poreus zijn. Zuignappen werken dus ook goed op een polyester oppervlak van bijvoorbeeld een boot. Zwaailichten met fitting zijn voorzien van een lampvoet. Meestal is dit een E27 lampvoet. Deze staat ook bekend staat als “grote fitting”. Een lampfitting is eenvoudig aan de muur of plafond te monteren. Je kunt ook een lampfitting aan een snoer monteren en op deze manier de zwaailamp tijdelijk of permanent ophangen. Zorg er wel voor dat je de trekontlasting van de lampfitting goed monteert. Op deze manier zit de fitting veilig en stevig aan het snoer.


Waarom zwaailampen kopen bij Trailer and Tools?

 

 • Onafhankelijk en toch alle service en garantie van de grote aanhangermerken

 • Groot assortiment met een grote voorraad en meer dan 2000 producten

 • Zeer snelle levering, verzorgd door gerenommeerde transporteurs

 • Winkel en showroom waar je 6 dagen in de week welkom bent van 9 uur tot 18 uur

 • Voor onze klanten altijd op zoek naar scherpe deals, dus scherpe prijzen

Review toevoegen
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen