Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp
17% KORTING
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp

Zwaaibalk Magnetisch, Verlichtingsbalk Oranje LED, Waarschuwingsverlichting, 12-24V

MERK: Truck Kamar

Zwaaibalk Magnetisch, Verlichtingsbalk Oranje LED, Waarschuwingsverlichting, 12-24V (AANH-02001).


Artikelnummer:AANH-02001 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:2000010045501

Adviesprijs € 145,00
120,00 incl. BTW *
€ 99,17 excl. BTW
Voorraad: 1 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Zwaaibalk Magnetisch, Verlichtingsbalk Oranje LED, Waarschuwingsverlichting, 12-24V (AANH-02001).

 

Afmetingen:
 

 • Lengte : 215 mm 
 • Breedte : 395 mm 
 • Hoogte : 79 mm
 • Bevestigings . doormiddel vier extra sterke magneet aan de onderzijde
 • Flexibele kabel á 3 meter​

Specificatie:
 
 • 12 - 24 Volt DC (sigarettenaansteker-aansluiting met aan/uit schakelaar)
 • Max 28 Watt
 • 32 LEDS
 • Kleur : Oranje
 • Keuring : E9  (16612) (6337)
 • 10R-05, TA1-00

Zwaaibalken met amberkleurige ledverlichting ook wel oranje kleurige verlichting worden veel gebruikt onder wegenbouwers, utiliteitsbedrijven, sleepdiensten, marketing monteurs, spoorwegbouwers, 
gemeenten, overheidsdiensten. Deze lampen kunnen gemonteerd worden op personenauto's, bussen, vrachtwagens, trekkers en andere vormen van voertuigen.
De zwaaibalken zijn er in verschillende breedte maten afhankelijk waar de zwaaibalk op komt te zitten. De led lampen zijn betrouwbaar en goed waar te nemen van een grote afstand.
Veel overheidsinstanties verlichten onderaannemers om gebruik te maken voor goede signalering op hun voertuig, maar het mag pas gebruikt worden als hiervoor ook een vergunning verleend is.

Wanneer mogen we Oranje en gele zwaailampen gebruiken en in welke situaties? 


Bij werkzaamheden langs de weg. Denk aan markering aanbrengen, reclame borden, onderhoud van beplatingen langs de weg.
Bij langzaam verkeer voertuigen zoals tractors en landbouwvoertuigen. 
Bij Uitzonderlijk vervoer. Denk daarbij aan zwaartransport of het vervoer van grote uitzonderlijke voorwerpen, ook wel konvooi exceptioneel genoemd. 


Bij zwaailampen en zwaaibalken zijn er verschillende kleuren te onderscheiden: oranje kleur, blauwe kleur, groene kleur, en de rode kleur.
Al deze kleuren hebben specifieke doeleinden en eigenschappen, en het gebruiken van deze kleuren mag en kan alleen als u daarvoor ook toestemming hebt en een vergunning voor heeft gekregen.

De blauwe kleur wordt uitsluitend gebruikt voor de politie, brandweer en de ambulance. Deze lampen worden ingezet om voorrang te krijgen in combinatie met een meertonige sirene.
De bedrijven en instanties die deze ,blauwe zwaailampen en zwaaibalken' mogen gebruiken, 
hebben door de overheid en het rijk een vergunning gekregen om op de openbare weg deze lampen te mogen gebruiken.
Alle hulpdiensten die te bedenken zijn om levens te redden mogen bij uitzondering deze lampen gebruiken, denk dan aan rode kruis, weginspecteurs, opsporingsdiensten, noodhulpteams.

De Groene kleur van een zwaailamp of zwaaibalk wordt weinig gebruikt, als deze aan is dan is het voor bijvoorbeeld politie en marechaussee een teken om allert te zijn dat er een 
sporen onderzoek plaats vindt. Dus weg blijven uit de buurt ivm het kunnen verloren laten gaan van sporen of bewijsmateriaal.
De politie gebruikt deze kleur ook vanaf 2014 om mensen en burgers erop te wijzen dat er veel wordt ingebroken in die omgeving.


De Rode kleur wordt gebruikt voor voertuigen die voorrang hebben, maar dat is alleen in het buitenland. Hier in nederland wordt deze kleur niet toegepast.


Hier de regels en verplichtingen van verlichting op een aanhanger! 

( klik met de muis op de regel hierboven.)


Naast zwaailampen hebben wij ook zwaailamp houders en diverse markeringsborden voor verschillende doeleinden. Bekijk ze snel op onze webshop.
 

EU E-markering en e-markering, Hoe zit dit precies? 


Alle voertuigen met elektrische onderdelen binnen de EU moeten vanaf oktober 2002 te voldoen volgens de ECE-richtlijnen en voorzien te zijn van een E-markering.
Als u een voertuig invoert of als u binnen de EU landen rijdt met uw voertuig dienen de verlichtingen te zijn voorzien van test certificaten, een nummer en een aanduiding waar de fabrikant is gevestigd. Hiermee wordt aangetoond dat de auto voldoet aan de gestelde eisten in de ECE-richtlijnen. (Economische Commissie van Europa). E-gemarkeerde producten kunnen door de richtlijnen in alle lidstaten zondermeer door de markt geaccepteerd worden waardoor er een vrijere handel ontstaat zonder importbeperkingen. Voorbeelden van producten voorzien van E-markering auto en aanhangwagen lampen, glas, banden, driehoekige waarschuwingsborden, waarschuwingssignaleringen, lichtbalken, zwaailampen, flitslampen, ledlampen, sirenes, voertuigmarkering en voertuig contourmarkering en striping.
Fabrikanten vermelden doormiddel van het E-markeringsnummer het land van productie (of assemblage)
 

Hieronder de E nummers waar het geproduceerd is of waar het in elkaar is gezet:


E1-Duitsland; E2-Frankrijk; E3-Italië; E4-Nederland; E5-Zweden; E6-België; E7-Hongarije; E8 en Tsjechië; E9 - Spanje; E10-Joegoslavië; E11-Britse; E12-Oostenrijk; E13-Luxemburg; E14-Zwitserland; E16-Noorwegen; E17-Finland; E18-Denemarken; E19-Roemenië; E20-Polen; E21-Portugal; E22-Russisch; E23-Griekenland; E25-Kroatië; E26-Slovenië; E27-Slowakije; E28-Wit-Rusland; E29-Estland; E31-Bosnië-Herzegovina; E37-Turkije;
ECE-R112 , ECE-R10 , ECE-R87 ECE-R65, wat wil dat nu zeggen ?
We zien vaak een klassieke fout terugkomen. Consumenten gaan een E-nummer aanzien als keurmerk. Een rondje met daarin een getal wil niets zeggen. Zeker niet als het over een keuring zou gaan. Het getal staat voor een landcode. LET OP! dit E-nummer is alleen een kenmerk waar de lamp gekeurd is en in welk land. Zo staat E4 er bijvoorbeeld voor dat een lamp in Nederland gekeurd is, E9 betekend dat de lamp bijvoorbeeld in Spanje gekeurd is en E1 staat voor Duitsland etc. etc. Het zijn dus absoluut geen ECE-keurmerken.

Met een ECE-R10 keuring is men zeker verzekerd van een storingsvrije werking van de LED lamp. De LED lamp is dan namelijk ook op twee manieren beschermd. Een; de LED lamp stoort zelf niet op andere aanwezige apparatuur en twee, de LED lamp is zelf bestand tegen inkomende storing.
ECE-R112 typegoedkeuring
De type goedkeuring R112 is bedoeld voor grootlicht en verstralers. Met een ECE-R112 keurmerk in de lamp is deze geschikt om op de openbare weg in te zetten als; grootlicht & verstraler. Bij een ECE-R112 goedgekeurde lamp komt een referentie getal, deze moet op de lamp aanwezig zijn. Er zijn twee belangrijke punten om rekening mee te houden:
•    Symmetrie; bij de plaatsing van een ECE-R112 gekeurde lamp moet er symmetrie aanwezig zijn. 2 Koplampen en een Led-bar zou dus niet voldoende zijn om de Led-bar aan te sluiten op het grootlicht en gelijktijdig te laten branden. Bij de montage, om uiteindelijk ook aan de ECE-R112 regulering te voldoen moet u hier wel rekening mee houden..
•    Referentie getal; op de lamp is een referentie getal aanwezig. Als men deze referentie getallen van de koplampen bij elkaar op telt, moet de uitkomst van deze getallen gezamenlijk onder de 100 zitten, om te voldoen aan de ECE-R112 regulering. Vergeet u niet de al aanwezige verlichting mee te rekenen!

Review toevoegen
Zwaailamp, Zwaai lamp, Led lamp, Ledlamp, Waarschuwingslamp, Waarschuwing lamp

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen