stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker
17% KORTING
stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker
stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker
stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker
stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker

13 Polige Stekker aanhanger, lange uitvoering, Stekkers, Jaeger

MERK: Trailer Parts

13 polige stekker aanhanger lange uitvoering van kunststof. Het merk van deze stekker is: Jaeger.


Artikelnummer:AANH-00221 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95 EAN:7423655073091

Adviesprijs ‚ā¨¬†9,00
7,50 incl. BTW *
‚ā¨¬†6,20 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

13-polig stekker aanhanger lange uivoering type Jaeger (AANH-00221).

 

Schroefverbinding en bajonetaansluiting.

13 polig contra stekker. Een 13-polige aansluiting (ook wel de standaard aansluiting genoemd) wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en wordt standaard voorzien van een mistlamp aansluiting. Kabel te kort voor aansluiting met caravan; fiets drager of aanhanger? Dat is met deze kunststof 13-polige contra stekker verleden tijd. Uitermate geschikt voor het verlengen van de kabel tussen stekker en originele stekker doos. Monteren door middel van schroef verbindingen. Voorzien van verende klep voor het afsluiten van de doos indien deze buiten gebruik is.
 

Wat is waar?

 • Het mistachterlicht is aangesloten via pin 2 op 7 als de 13-pins connector. De meeste trekhaak snoerensets onder andere een mistachterlicht: Dit zorgt ervoor dat het mistachterlicht van het voertuig niet wordt ingeschakeld tijdens  dat de trekhaak er uit is.
 

7- of 13-polige?

 • Een 7-polige aansluiting is meestal voldoende om alle voorgeschreven verlichting aan te sluiten. De 13-polige systeem laat de extra aansluiting van een achteruitrijlicht (pin 8) en twee extra circuits voeding met bijbehorende grond terminals. De permanente stroomkabel wordt vaak gebruikt in caravans voor de binnenverlichting en / of de koelkast. Afhankelijk van de caravantype de voedingskabel kan ook zijn voorzien van een afzonderlijke schakelaar. Dit onderbreekt de stroomvoorziening van de aanhangwagen, wanneer het contact is uitgeschakeld. Dit lossen van de accu door inrichtingen of verlichting wordt verhinderd in de caravan.

Waar zorgt de stekker van de aanhangwagen voor?

De stekker van een aanhanger zorgt voor de verbinding tussen de auto en de aanhangwagen. Door de stekker goed aan te sluiten aan de auto word de aanhangwagen voorzien van licht waardoor je als je op de rem trapt in de auto dat het remlicht van de aanhanger ook aangaat waardoor de automobilist achter u gewaarschuwd wordt. De lichten die bestuurd worden per stekker.

7-polige stekker:

 • Richtingaanwijzer links
 • Mistlamp
 • Richtingaanwijzer rechts
 • Achterlicht rechts
 • Remlichten
 • Achterlicht links

13-polige stekker:

 • Richtingaanwijzer links
 • Mistlamp
 • Richtingaanwijzer rechts
 • Achterlicht rechts
 • Remlichten
 • Achterlicht links
 • Achteruitrij verlichting
 

Wat is het verschil tussen 7-polige en 13-polige stekkers?

Een 7-polige stekker is voorzien van slechts de basisverlichting waaronder de knipperlichten en de remlichten. Een 7-polige stekker aansluiten is best wel simpel want hij kan maar op één manier aangsloten worden. Hij heeft een kleine inham meestal onderaan de stekker. Je moet nooit een 7-polige stekker gebruiken voor een caravan.
De 13-polige stekker voor een aanhangwagen is voorzien van meerdere functies. De extra polen die erop zitten worden bijvoorbeeld gebruikt voor de achteruitrijverlichting en het mist-achterlicht deze zijn sinds 10 juli 2011 verplicht op aanhangers, caravans, boottrailers of paardentrailers. Deze zijn om die reden tegenwoordig voorzien van de 13-polige stekkers. De extra functies van de 13-polige stekker zorgen voor stroom voor de binnenverlichting, accu en koelkast in de caravans.


Welke soorten hebben wij?

7-polige stekkers:

 • 7-polige stekker aluminium
 • 7-polige stekker kunststof
 • 7-polige stekker kunststof met kabelschoen aansluiting
 • 7-polige stekker metaal

13-polige stekkers:

 • 13-polige stekker Jaeger
 

Wat is het verschil tussen multicon en jaeger?

Multicon (WeST en Feder)

Een multicon is een 13-polige stekker met de basis van een 7-polige stekker. De multicon WeST en Feder hebben 13 polen waardoor de meestal verplichte mistlampen aangesloten kunnen worden. Er is nu ook een aansluiting voor de accu, koelkast en de soms verplichte achteruitrijlampen.
Tussen de WeST en de Feder is er één verschil en dat is dat bij de WeST stekker aan de rand de platte contacten vervangen zijn door ronde pinnen op dezelfde plek.

Jaeger

Tegen woordig is de van oorsprong Duitse 13-polige stekker die niet uitwisselbaar is met een andere stekker de nieuwe standaard stekker aan het worden voor auto’s en caravans (DIN norm). Als je deze stekker wilt aansluiten moet je het omhulsel van de stekker een kwartslag draaien waardoor de stekker stevig vast blijft zitten.
 

Hieronder de link naar de aansluitschema's 

https://www.trailerandtools.nl/aansluitschema-aanhangers
 

Hieronder vindt u een categorie overzicht van aanhangwagenstekkers en dozen. Door op de categorie te klikken komt u in deze specifieke aanhanger groep terecht.

 

Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.

Review toevoegen
stekker, aanhangerstekker, contrastekker, aanhangerstekker, aanhangwagenstekker, kunstof stekker

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen