Betonboor-SDS+ Boren-Boor-benson-Hofftech-beitel-Beitels-Steenbeitel-Steen beitel-Voegbeitel-trailerandtools Betonboor-SDS+ Boren-Boor-benson-Hofftech-beitel-Beitels-Steenbeitel-Steen beitel-Voegbeitel-trailerandtools
20% KORTING
Betonboor-SDS+ Boren-Boor-benson-Hofftech-beitel-Beitels-Steenbeitel-Steen beitel-Voegbeitel-trailerandtools
Betonboor-SDS+ Boren-Boor-benson-Hofftech-beitel-Beitels-Steenbeitel-Steen beitel-Voegbeitel-trailerandtools

Betonboor 16 x 400mm - SDS+ Boor - Benson

MERK: Benson

Betonboor 16 x 400mm - SDS+ Boor - Benson (GERE-02261).


Artikelnummer:GERE-02261 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:8717729113011

Adviesprijs € 5,00
4,00 incl. BTW *
€ 3,31 excl. BTW
Voorraad: 6


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Betonboor 16 x 400mm - SDS+ Boor - Benson (GERE-02261).


Deze Betonboor Sds+ 16 X 400 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De Betonboor Sds+ 16 X 400 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Een betonboor verschilt van een steenboor, omdat een betonboor vooral moet vergruizen en niet moet snijden. De zijkant van het snijplaatje van een steenboor is recht, bij een betonboor is het een stompe V. Beton- of steenboren kunnen al snel warm worden. Laat ze langzaam afkoelen en spoel ze niet af met warm water, want dit kan de boren beschadigen.


Specificaties:
 

  • Betonboor Sds+ 16 X 400 mm
  • SDS-Plus / SDS+
  • Hardmetalen punt
  • Voor beton en steen
  • Geschikt voor alle standaard boormachines met SDS-Plus
  • Massief
  • Diameter 16 mm
  • Lengte 400 mm
  • SDS Boren

De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Op de consumentenmarkt wordt daarvoor meestal het SDS systeem gebruikt. Het is een soort bajonetvatting in boorkop en boorijzer. SDS staat voor: Special Direct System, in het originele Duits "Steck – Dreh – Sitz" (Steek – Draai – Zit).

Wat is een boor?

Een boor is een hulpstuk dat geplaatst kan worden in een daartoe geschikte boorhouder van een boormachine en door middel van een draaiende en/of kloppende beweging ronde gaten kan aanbrengen in diverse materialen zoals hout, metaal, steen, beton of glas. 
Een boormachine vaak ook 'boor' genoemd maar dit is niet correct.

Welke soorten boren zijn er?

Houtspiraalboor
Een houtspiraalboor is te herkennen aan de scherpe punt om in het hout te drukken, zodat de boor niet wegloopt. Deze boortjes zijn er in vele maten. Je gebruikt ze bijvoorbeeld om een gat te boren in hout, zodat je er makkelijker een schroef in kunt draaien. Wanneer je direct een schroef in hout boort kan het hout gaan splijten. 
Begin langzaam met boren, en voer de snelheid op zodra de boor goed gepakt heeft.

Speedboor
Dit is een houtboor voor grote boordiameters en diepere gaten.

Verzink- of soevereinboor
Als je gaat schroeven kun je het eerste stukje voorboren met een speciale verzinkboor. Hiermee zorg je dat de schroefkop mooi weggewerkt wordt. Deze boren zijn er voor hout en metaal.

Klokzaag
Ook wel de 'gatzaag' genoemd. Dit is een set van meerdere ronden zagen die je op een boormachine kunt zetten. Ideaal voor boren van gaten in hout met hele grote diameters.

Metaalboor
Metaalboren hebben geen scherpe punt en zijn meestal gemaakt van speciaal staal (High Speed Steel), dat extra warm kan worden. Deze boren zijn ook geschikt voor het boren in kunststof.

Steenboor
Dit is een speciale boor voor steen en heeft een scherp snijvlak.

Betonboor
Een betonboor lijkt op een steenboor, maar is minder scherp. Een betonboor “snijdt” niet echt door de muur maar verbrijzelt het beton. Een betonboor is daarom niet geschikt voor andere materialen dan beton. Deze boor wordt vaak uitgevoerd met een SDS-plus aansluiting voor in boorhamers.
 

Onder de metaalboren,houtboren en betonboren heeft Trailer and Tools een overzicht gemaakt aan verschillende soorten die hieronder genoemd worden. Als je op de categorie klikt dan zie je welke producten we hierin voor u hebben:
Review toevoegen
Betonboor-SDS+ Boren-Boor-benson-Hofftech-beitel-Beitels-Steenbeitel-Steen beitel-Voegbeitel-trailerandtools

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen