HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO
25% KORTING
HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO
HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO
HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO

HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO

MERK: GEKO

HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO (GERE-03848).


Artikelnummer:GERE-03848 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:5901477162664

Adviesprijs € 20,00
15,00 incl. BTW *
€ 12,40 excl. BTW
Voorraad: 8 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO (GERE-03848).

Een HSS TiAlN trappenboor van Trailer and Tools met boordiameter van 4 tot 32 mm. Ontworpen voor het boren in non-ferrometalen, staalplaten en kunststoffen. De boor is gemaakt van HSS-snelstaal met verhoogde snijcapaciteit en slijtvastheid. Gecoat met TiAlN (titanium-aluminiumnitride).

Boren gecoat met een TiAlN-laag zijn met name bedoeld voor het bewerken van moeilijk te verspanen materialen en overal waar de boor vanwege het onvermogen om koelmiddel te gebruiken of beperkte koelmiddeltoevoer aan hoge thermische belastingen wordt blootgesteld. Deze coating verbetert de slijtvastheid van de boren aanzienlijk en maakt het mogelijk de boorsnelheid te verhogen.

Specificaties:

  • Diameter van de treden (bereik) : 4-32 mm
  • Cilindrisch
  • Diameters [mm]: 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 en 32
  • Gradatie: elke 2 mm
  • Schachtdiameter - 10 mm
  • Werklengte - 78 mm
  • Totale lengte - 102 mm
     

Wat is een boor?

Een boor is een hulpstuk dat geplaatst kan worden in een daartoe geschikte boorhouder van een boormachine en door middel van een draaiende en/of kloppende beweging ronde gaten kan aanbrengen in diverse materialen zoals hout, metaal, steen, beton of glas. Een boormachine vaak ook 'boor' genoemd maar dit is niet correct.


Welke soorten boren zijn er?

Houtspiraalboor
Een houtspiraalboor is te herkennen aan de scherpe punt om in het hout te drukken, zodat de boor niet wegloopt. Deze boortjes zijn er in vele maten. Je gebruikt ze bijvoorbeeld om een gat te boren in hout, zodat je er makkelijker een schroef in kunt draaien. Wanneer je direct een schroef in hout boort kan het hout gaan splijten. Begin langzaam met boren, en voer de snelheid op zodra de boor goed gepakt heeft.

Speedboor
Dit is een houtboor voor grote boordiameters en diepere gaten.

Verzink- of soevereinboor
Als je gaat schroeven kun je het eerste stukje voorboren met een speciale verzinkboor. Hiermee zorg je dat de schroefkop mooi weggewerkt wordt. Deze boren zijn er voor hout en metaal.

Klokzaag
Ook wel de 'gatzaag' genoemd. Dit is een set van meerdere ronden zagen die je op een boormachine kunt zetten. Ideaal voor boren van gaten in hout met hele grote diameters.

Metaalboor
Metaalboren hebben geen scherpe punt en zijn meestal gemaakt van speciaal staal (High Speed Steel), dat extra warm kan worden. Deze boren zijn ook geschikt voor het boren in kunststof.

Steenboor
Dit is een speciale boor voor steen en heeft een scherp snijvlak.

Betonboor
Een betonboor lijkt op een steenboor, maar is minder scherp. Een betonboor “snijdt” niet echt door de muur maar verbrijzelt het beton. Een betonboor is daarom niet geschikt voor andere materialen dan beton. Deze boor wordt vaak uitgevoerd met een SDS-plus aansluiting voor in boorhamers.
 

Onder de metaalboren,houtboren en betonboren heeft Trailer and Tools een overzicht gemaakt aan verschillende soorten die hieronder genoemd worden. Als je op de categorie klikt dan zie je welke producten we hierin voor u hebben:
 

Review toevoegen
HSS TiAlN stappenboor - 4-32mm - Trappenboor - Boor - GEKO

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen