hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko
17% KORTING
hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko
hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko
hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko
hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko

Hulpkoppeling met gleuf zwart, veiligheidshaak

MERK: Trailer Parts

Hulpkoppeling met gleuf zwart, veiligheidshaak, opberghaak zwart, staalkabel.


Artikelnummer:AANH-00228 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423652286265

Adviesprijs € 6,00
5,00 incl. BTW *
€ 4,13 excl. BTW
Voorraad: 17 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Hulpkoppeling met gleuf zwart, veiligheidshaak voor de staalkabel (AANH-00228).

Afmetingen:

  • 130 x 40 x 60 mm (13 x 4 x 6 cm)

Een hulpkoppeling dient als veiligheids middel om bij het los raken van de aanhang wagen van het trekkend voertuig in werking te treden. Hiermee wordt getracht om de los brekende aanhangwagen te stoppen en er voor te zorgen dat schade beperkt wordt. Bij een hulpkoppeling (een dikke staal kabel) zorgt de kabel ervoor dat de aanhang wagen blijft vastzitten aan het trekkend voertuig. De hulpkoppeling treed in werking bij het losraken van de aanhangwagen. De hulpkoppeling is een tweede rem en zorgt voor het laten stoppen van de aanhangwagen.

 

Losbreekreminrichting of een hulpkoppeling?

Een losbreekreminrichting zegt eigenlijk in zijn naam al wat het ongeveer doet en hoe het werkt.
Daarom hebben velen wel een idee van wat het ongeveer is, meeste weten alleen niet precies wat het is en wanneer ze het beste een losbreekreminrichting kunnen gebruiken of een hulpkoppeling.
Losbreekreminrichting:
De losbreekreminrichting word als veiligheidsmiddel gebruikt om bij het los breken van de aanhangwagen van het trekkende voertuig de handrem van de aanhangwagen in te schakelen.
Hierdoor zal losgebroken aanhangwagen snel tot stilstand komen niet als een ongeleid projectiel verder rijden of van de rijbaan schieten.
Deze veiligheidsmaatregel is verplicht op zwaardere aanhangwagens (1500 tot 3500 kg)
Hulpkoppeling:
Een hulpkoppeling is in principe een dikke staalkabel die ervoor zorgt dat de aanhangwagen aan het trekkende voertuig vast zal blijven zitten, ook wanneer de aanhangwagen los zou schieten.
Sinds 01-01-2014 zijn ook de lichtere aanhangwagens (tot 750kg) verplicht wanneer deze geen losbreekreminrichting hebben een hulpkoppeling te bevestigen.
Eerder waren ook alle zwaardere aanhangwagens (750 tot 1500) al verplicht om deze veiligheidsmaatregel te hebben gemonteerd.
Wanneer men dit niet doet kan hier ook een bekeuring voor worden uitgeschreven.
De hulpkoppeling moet daarom ook deugdelijk zijn bevestigd en mag niet vervormd, gescheurd, gebroken of te versleten zijn.
LET OP DAT U NOOIT BEIDE SYSTEMEN TEGELIJK GEBRUIKT!

Wanneer u een hulpkoppeling koopt kijk dan ook eens bij onze breekkabels. Een breekkabel gebruikt u altijd in combinatie met een hulpkoppeling. Dit zorgt ervoor als de aanhanger losschiet dat de oplooprem omhoog schiet doordat hij met het staalkabeltje gekoppeld zit aan de trekhaak van het trekkend voertuig.
 

Wat is een hulpkoppeling van een/voor een auto en waarom moet je hem gebruiken?

Een hulpkoppeling met een staalkabel zit bevestigt aan de onderkant van de aanhanger. Deze zit meestal met twee bouten bevestigt. Een hulpkoppeling zonder staalkabel is voor de auto die bijvoorbeeld een afneembare trekhaak heeft. Want die worden meestal zonder hulpkoppeling gemaakt. De staalkabel moet onder het rijden bevestigt zijn aan de hulpkoppeling van de auto. Het zorgt ervoor dat als de aanhanger loskoppeld onder het rijden hij niet de grond raakt en dan in de grond blijft haken en de aanhanger over de kop vliegt. Het zorgt dus voor een groot deel voor veiligheid.
 

Is het gebruiken van een hulpkoppeling verplicht?

Als de aanhanger niet is voorzien van een losbreekreminrichting is een hulpkoppeling verplicht volgens de wet. Boven de 750 kilo moet een aanhangwagen geremd zijn en zit er eigenlijk altijd een losbreek inrichting op. De klem van de hulpkoppeling monteer je op de trekhaak.
In artikel 5.18.34 staat bijvoorbeeld uitgelegd hoe de losbreekinrichtinfg gemonteerd moet zijn aan de auto in geval van een geremde aanhanger.
Als een aanhangwagen voorzien is van een losbreekreminrichting moet hij verbonden zijn met een vast deel van het voertuig. Of moet met een bestemde richting aan de haak verbonden zijn. Het hoeft alleen te werken na het losraken van de aanhangwagen koppeling.
In artikel 5.18.57(hulpkoppeling) staat uitgelegd hoe het met de ongeremde aanhangwagens gaat.
Hulpkoppelingen van aanhangwagens met een maximale massa van niet meer dan 1.500 kg moet zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak zijn verbonden, dat deze slechts in werking treed na het losraken van de aanhangwagenkoppeling, en dat de aanhangwagen bij het losraken niet in aanraking komt met de grond.
 

Moet het bij alle auto’s gebruikt worden?

Je hoeft hulpkoppelingen alleen gebruiken bij auto’s die niks hebben om je rem kabel te bevestigen bijvoorbeeld bij auto’s met een afneembare trekhaak. Als dat zo is kan je de hulpkoppeling bevestigen aan de afneembare trekhaak.

Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.

Review toevoegen
hulpkoppeling, koppeling, koppelingen, disselkoppeling, dissel koppeling, aanhangerkoppeling, aanhangerkoppelingen, trekhaak ko

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen