Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO
15% KORTING
Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO
Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO
Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO
Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO

Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO

MERK: GEKO

Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO (GERE-04788).


Artikelnummer:GERE-04788 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:5901477126666

Adviesprijs € 100,00
85,00 incl. BTW *
€ 70,25 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO (GERE-04788).

Hoogwaardige hydraulische krimptang voor het krimpen van kabeluiteinden. De pers genereert een druk van 18T, waardoor het krimpen van zelfs grote terminals niet veel kracht vereist. Uitgerust met een set van 12 matrijzen in de maten 10-300 mm2 .

Specificaties:
 

  • Maximale krimpkracht 18 ton
  • Roterende kop
  • Veilig en comfortabel krimpen
  • Set van 12 matrijzen in de maten 10-300 mm2 ; gemaakt van gehard staal met een chromen afwerking
  • Zuigerslag: 18 mm


Wat is een kabelschoen tang, amp tang, krimptang eigenlijk? 

Kabelschoentangen of Amp tangen krimpen kabelverbinders zoals kabelschoenen, aansluitstekkers, etc op draden. Het correct krimpen van kabelschoentjes zorgt voor een betrouwbare elektrische verbinding. Geïsoleerde en ongeïsoleerde stekkers hebben een andere krimpvorm, dus kies het juiste type kabelschoen krimptang. Deze tang is voor proffessioneel gebruik en vele malen beter dan de overal verkrijgbare smalle uitvoeringen. Heeft een brede bek en krimpt direct zowel isolatie als koperdraad in 1 keer. Hierdoor zijn de connectoren voor jaren zeer goed bevestigd

Hieronder vindt u een categorie overzicht verschillende soorten tangen van Trailer and Tools.
Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke soort tangen we allemaal voor u hebben.

 
Hieronder de link naar de aansluitschema's 
https://www.trailerandtools.nl/aansluitschema-aanhangers
 

Wat is een kabelschoen? 

Een kabelschoen is een handig koppelstuk om electrische kabels aan elkaar te verbinden of in contact te maken met elkaar. De kabelschoen monteer je met een speciale krimptang om zo het koppelstuk op een juiste en veilige manier op de kabel te zetten zodat je geen onnodige kortsluiting of storing krijgt. De kabelschoen zet je op de kabel die gestript is van zijn mantel, deze bestaat uit een rubberen of plastic omhulsen en daaronder kan nog extra bescherm materiaal zitten zoals ijzerdraad of vlechtdraad om de mantel te beschermen. Als de kabelschoen geplaatst is op de blote kabel kan u hem doormiddel van de krimptang persen op het kale, blote draad en zo een goede verbinding en contact maken. De ander kabel die u wilt verbinden kan u met een moeder of juist een vadertje ook krimpen zodat u de kabels aan elkaar kunt schuiven of verbinden. Soms moet u een aderkabel ergens op schroeven, dan gebruikt u een kabelschoen ring om hem om een bout te plaatsen en doormiddel van de moer aan te draaien maakt deze kabel ader met het voorwerp of het metaal. Als u de contrastekker, kabelschoentje en de stekker kabelschoen in elkaar drukt vergrendeld hij een klein beetje door de uitstekende kleine lipjes die eraan zitten. Als u de 2 kabels weer los wilt maken moet u de 2 kabelschoentjes vast pakken en hem doormiddel van wrikken weer los maken en dus niet aan de kabels zelf trekken. Als u dat wel doet loopt u kans om de kabels van de kabelschoentjes af te trekken.

 

Waar gebruik ik kabelschoentjes veelal voor?  Welke branche gebruiken ze veelal kabelschoentjes? 

De verschillende kabelschoenen gebruiken ze veelal in de electro industrie, maar ook veel in de autoindustrie, botenbouw, caravanbouw, machinebouw en ga zo maar door. Je hebt kabelschoenen die geisoleerd zijn en die ongeisoleerd zijn, dit heeft te maken met de soort machine maar ook waar hij voor dient en of hij voor puur binnen of ook buiten gebruikt wordt. Maar ook waar de kabelschoen zich bevindt op de machine, is deze zichtbaar en kan er water bij komen of juist niet. Je hebt veel verschillende soorten kabelschoenen, je hebt de platte variant maar ook de ronde kabelschoenen, vork kabelschoenen en schroef en bout kabelschoentjes, maar ook de pen terminal kabelschoen, je hebt daarnaast ook verschillende afmetingen en verschillende kleuren zoals hieronder: 
 

Welke maten en kleuren kabelschoenen zijn er? 

rood - maximale stroomsterkte 0 - 16 A;
blauw - maximale stroomsterkte 17 - 25 A;
geel - maximale stroomsterkte 26 - 40 A.

rood 0,5 – 1,5 mm2;
blauw 1,5 – 2,5 mm2;
geel 2,5 – 6,5 mm2.
 

Hoe moeten kabelschoenen worden gebruikt en hoe moet hij worden bevestigd? 

De vraag ontstaat doordat er bepaalde keurmerken en instanties verplichtingen opleggen maar tegelijk ook onduidelijkheden veroorzaken. De normering NEN geeft wel aan wat de minimale afstanden tussen componenten moeten zijn maar niet heo ze bevestigd of gemonteerd moeten worden. Of het met een krimpkous moet of kan het ook zonder krimpkous worden bevestigd. Fabrikanten zijn verplicht om heel veel vast te leggen en aan te geven maar tegelijk kan elk product anders zijn en gelden er dan ook andere regels. Als er te veel stroom door een kabel gaat kan er brand of kortsluiting ontstaan en kunnen er ook andere componenten beschadigen. Dus het is zeker van belang om de juiste montage maar ook de juiste kabeldikte en parcours te hebben voor een werking van een onderdeel. 
Review toevoegen
Hydraulische krimptang voor eindhulzen - 10-300mm2 - Perstang 18 Ton - GEKO

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen