Lees loupe, loep Vergrootglas, 180 x 120 mm, Benson

loupe, vergrootglas, vergroot glas
Lees loupe, loep Vergrootglas, 180 x 120 mm, Benson
0 Reviews | Review toevoegen

Lees loupe, loep Vergrootglas, 180 x 120 mm, Benson (GERE-09257).


Artikelnummer

GERE-09257 

Verzendkosten

€ 6,50 

Direct uit magazijn leverbaar!

1 - 2 werkdagen

EAN

8718375333273  

€ 3,50 *
€ 2,50 *
prijs is incl. BTW per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Lees loupe, loep Vergrootglas, 180 x 120 mm, Benson (GERE-09257).


Afmetingen:
 
  • Lengte x Breedte :180 X 120 Mm

Een loep is oorspronkelijk een kleine, in een montuur gevatte, sterk vergrotende (dus positieve) dubbelbolle of half bolle lens of samenstelling van lenzen. Tegenwoordig wordt een vergrootglas ook vaak loep genoemd.Een loep wordt vooral gebruikt door biologen, juweliers, filatelisten en horlogemakers om kleine details te kunnen zien. 
 

Welke soorten loepen of vergrootglazen kennen we allemaal? 


-Borduurloep, borduurloupe:
Een borduurloep is over het algemeen groot en kan je om je nek hangen om hem op een makkelijke manier te gebruiken. Bij de luxe varianten zit er zelfs een lamp in waardoor je de werkzaamheden nog beter kunt bekijken. U kunt dan werkzaamheden op schoot uitvoeren, zoals borduren, breien, modelbouw, enz.

-Tafelloep, tafelloupe:
Bij langdurig gebruik van een loupe is het prettig om je handen vrij te hebben. En als de loep dan ook nog licht geeft, is het helemaal ideaal! Een loupelamp heeft een comfortabele grote lens is verkrijgbaar als tafelmodel maar ook met een stevige tafelklem. Ook wel loeplamp genoemd.

-Opzetloep, opzetloupe, ook wel leesloep genoemd:
Een opzetloep of standloep is handig als je je handen vrij wilt hebben. Ideaal voor kaartlezen of het bestuderen van technische tekeningen. Kleine standloupen worden ook wel dradentellers genoemd. Met een dradenteller kan je stoffen en vlakke oppervlakken zeer nauwkeurig bestuderen.
Je hebt ook speciaal lees linialen om deze over het te lezen artikel te schuiven.
Maar een leesloep kan ook gewoon een steelloep zijn die voor alle voorkomende vergrotingen gebruikt worden.

-Werkloep, werkloupe:
Een werkloep is een handig hulpmiddel om je handen vrij te hebben en tegelijkertijd heel precies te kunnen werken.
Werkloepen hebben vaak 2 of meer grijparmen om bijvoorbeeld te helpen bij  lassen,solderen en of onderdelen te lijmen.

- Bekerloep, bekerloupe:
Deze loepen worden veel gebruikt met het onderzoeken van insecten, bladeren en planten in de natuur. Deze loep heeft een beker met deksel zodat u eventueel ook het insect mee kunt nemen om te onderzoeken.

-Oculair loep, oculairloupe:
Deze loepen worden ook wel oogloepen, ooglens genoemd, dit is een lens waarmee je een waarneembaar beeld kan krijgen met het oog. Je kunt er de scherpte en diepte mee bepalen en zien.

-Triplet loep, tripletloupe:
Deze loupen worden in de edelsteen en juweliers branche veel gebruikt.
De triplet lens bestaat uit 3 lenzen die een betere zichtkwaliteit produceren dan de doublet lens. Het beeld van de triplet lens is gecorrigeerd voor 3 kleuren, en produceert weinig tot geen zichtbare veranderingen. Hoe hoger de vergroting, hoe natuurlijker en beter de echtheid van het beeld is.

-Doubletloep, doubletloupe:
Deze loupen worden gebruikt voor het echt fijne kleine werk.
De doublet inslagloep schuift u eenvoudig over de wijsvinger. Met de doublet kunt u de fijnste essentiële details van het te onderzoeken materiaal bestuderen.

-Fresnelloep, fresnelloupe:
Deze glazen en loepen worden veel gebruikt in vuurtorens, theaters, projectoren, beamers, en navigatieverlichtingen, inparkeerhulpen op auto's, in spiegelreflexcamera's etc.
voordeel van deze lenzen is dat je weinig materiaal nodig hebt om toch een groot beeld te krijgen, waardoor je een extreem gewichtsverlies hebt.
Eenvoudig gezegd bestaat een fresnellens uit een in concentrische ringen of schillen opgedeelde lens. Het is dus het concentreren van een grote bundel licht.
De kwaliteit bij het vergroten met dit soort lenzen wil wel eens iets minder zijn door de diffractie van het beeld, vervorming van het beeld.

-Handarbeitloep, handarbeitloupe ook werl loeplamp genoemd:
Bij langdurig gebruik en als je beide handen nodig hebt om je werkstuk te maken is deze loupe zeer prettig in gebruik.  Een loupelamp heeft een comfortabele grote lens is verkrijgbaar als tafelmodel maar ook met een stevige tafelklem. Je hoeft deze loep, loupe niet vast te houden.

-Zakloep, zakloupe: 
Een zakloep is opvouwbaar en een klein vergrootglas! Zakloepen worden ook gebruikt bij mensen die op survival gaan, om hier vuur mee te maken als de zon schijnt.


Een loep of een vergrootglas is een in een montuur gevat glas in de vorm van een sterk vergrotende (dus positieve) dubbelbolle of halfbolle lens of samenstelling van lenzen. De vergroting kan naargelang de noodzaak variëren van 2 tot zelfs 30 maal.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.