Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech
25% KORTING
Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech
Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech
Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech

Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech

MERK: Höfftech

Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech (GERE-03523).


Artikelnummer:GERE-03523 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95 EAN:8720195793311

Adviesprijs ‚ā¨¬†10,00
7,50 incl. BTW *
‚ā¨¬†6,20 excl. BTW
Voorraad: 5 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech (GERE-03523).

Doordat de vlechttang een kleine bek heeft, is dit handgereedschap ideaal voor draadvlechtwerk. Ook voor het uittrekken van spijkers en nagels en bij het doorknippen van harde draden is de vlechttang een ideaal hulpmiddel.

Specifcaties:
 
  • Type tang: Vlechttang
  • Toepassing: Vlechten en knippen van binddraad
  • Materiaal: Metaal
  • Materiaal Handvat: Kunststof
  • Inchmaat : 11 inch (280 mm)
  • Handvat kleur: Rood
  • CRV
  • Extra geharde snijkanten

Nijptang, Trektang , Nijptang, Knijptang. De nijptang, ook wel bekend als trektang, is een metalen stuk gereedschap om spijkers uit hout te trekken. De tang is niet bedoeld om draad, spijkers en dergelijke door te knippen, ook al wordt dat wel gedaan. De bek van de tang bestaat uit twee helften en heeft een ronde vorm met enigszins scherp geslepen randen. De bek hoort goed strak op elkaar te sluiten, het scharnier mag daarom geen speling vertonen. Deze bek wordt bediend met de beide benen. Om een spijker of draadnagel uit te trekken plaatst men de bek zo dicht mogelijk bij het houtoppervlak, knijpt de bek dicht met behulp van de benen en gebruikt de tang als hefboom


Hieronder vindt u een categorie overzicht verschillende soorten tangen van Trailer and Tools.
Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke soort tangen we allemaal voor u hebben.

 
Afbeeldingsresultaat voor nijptang


 

Wat is een nijptang?


Een nijptang, in Vlaanderen ook bekend als trektang, is een metalen stuk gereedschap om spijkers uit hout te trekken. De tang kan ook gebruikt worden om dunne draad, spijkers en dergelijke door te knippen.

De afmeting varieert van ongeveer 150 tot 250 mm lengte. De bek van de tang bestaat uit twee helften en heeft een ronde vorm met enigszins scherp geslepen randen. De bek hoort goed strak op elkaar te sluiten, het scharnier mag daarom geen speling vertonen. Deze bek wordt bediend met de beide benen.


Hoe gebruik je een nijptang?


Om een spijker of draadnagel uit te trekken plaatst men de bek zo dicht mogelijk bij het houtoppervlak, knijpt de bek dicht met behulp van de benen en gebruikt de tang als hefboom. Om beschadiging te voorkomen kan het hout worden beschermd door onder de bek een stukje board of triplex te leggen.


Standaard nijptang


Deze tang wordt ook wel trektang genoemd. Hoewel deze ook wel gebruikt wordt om draad mee te knippen, is hij vooral bedoeld om spijkers uit te trekken. Klem de spijker vast, vlak boven de plek waar hij uit het hout komt. Laat de tang tegen het hout steunen en rol hem als het ware naar beneden.


Moniertang, vlechttangDe moniertang (of vlechttang) is in feite een lange, ranke nijptang en wordt gebruikt voor het aandraaien en knippen van binddraad bij het betonvlechten. Hij werkt ook prima als nijptang voor kleine spijkers.
Review toevoegen
Nijptang - 280mm - Vlechttang - Nijp tang - Hofftech

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen