Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO
38% KORTING
Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO
Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO
Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO
Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO

Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO

MERK: GEKO

Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO (AANH-08548).


Artikelnummer:AANH-08548 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:5901477105104

Adviesprijs € 10,00
6,25 incl. BTW *
€ 5,17 excl. BTW
Voorraad: 35 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO (AANH-08548).

Spanbanden van 2 ton zijn er in verschillende lengtes en breedtes. De meest gebruikte breedtes zijn 25 mm, 35 mm en 50 mm. De lengte van de spanband moet je kiezen aan de hand van de afmetingen van de lading die je wilt vastzetten. Spanbanden van 2 ton zijn gemaakt van hoogwaardig polyester en zijn voorzien van een ratelsluiting. De ratelsluiting zorgt ervoor dat de band stevig op zijn plaats blijft zitten en dat de lading niet kan losraken.

Specificaties:

 • Lengte van de band : 1,50 M, 150 CM
 • Lengte van de spanner : 0,5 M, 50 CM 
 • Totale lengte : 2 M, 200 CM
 • Breedte : 3,5 cm, 35 mm
 • Capaciteit : 2 TON, 2000 KG
 • Ratel
 • Materiaal: 100% polyester

 

Wat is een spanband van 2 ton?

Een spanband van 2 ton, ook wel een 2000 kg daN spanband genoemd, is een sjorband die gebruikt wordt om lading vast te zetten. De band heeft een breeksterkte van 2000 kilogram, wat betekent dat hij tot 2 ton aan gewicht kan dragen zonder te scheuren.
Spanbanden van 2 ton zijn er in verschillende lengtes en breedtes. De meest gebruikte breedtes zijn 25 mm, 35 mm en 50 mm. De lengte van de spanband moet je kiezen aan de hand van de afmetingen van de lading die je wilt vastzetten.
Spanbanden van 2 ton zijn gemaakt van hoogwaardig polyester en zijn voorzien van een ratelsluiting. De ratelsluiting zorgt ervoor dat de band stevig op zijn plaats blijft zitten en dat de lading niet kan losraken.
Deze spanbanden worden veel gebruikt voor het vastzetten van lading in vrachtwagens, trailers, bestelwagens en aanhangers. Ze zijn ook geschikt voor privégebruik, bijvoorbeeld voor het vastzetten van meubels tijdens een verhuizing of voor het vastzetten van bagage op een dakdrager.

Enkele belangrijke kenmerken van een spanband van 2 ton:

 • Breeksterkte: 2000 kg daN (2 ton)
 • Materiaal: polyester
 • Sluiting: ratelsluiting
 • Beschikbare breedtes: 25 mm, 35 mm, 50 mm
 • Verschillende lengtes verkrijgbaar

Toepassingen van spanbanden:

 • vrachtwagens 
 • trailers
 • bestelwagens
 • aanhangers
 • verhuizingen
 • bagage

 

Waar kan je een spanband van 2 ton kopen?

Spanbanden van 2 ton zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten, ijzerhandels, webshops die gespecialiseerd zijn in verhuismaterialen en online marketplaces.

Tips voor het gebruik van een spanband van 2 ton:

 • Zorg ervoor dat de spanband geschikt is voor het gewicht van de lading.
 • Gebruik een voldoende aantal spanbanden om de lading stevig vast te zetten.
Let op:
 • Gebruik spanbanden nooit voor het hijsen van zware voorwerpen.
 • Overschrijd de maximale belastingsgrens van de spanband niet.
 • Beschadigde spanbanden mogen niet meer gebruikt worden.
 • Zorg ervoor dat de spanbanden niet gekruist zitten.
 • Draai de ratelsluiting niet te hard aan, dit kan de band beschadigen
 • Controleer de spanbanden regelmatig op slijtage en schade.


Lading vastzetten, Sjorband, Spanband

Gebruik maken van een aanhanger staat gelijk aan het vervoeren van vracht. Vanzelfsprekend natuurlijk echter is de aanhanger zelf vaak niet voldoende. Uw lading moet verzekerd rond gereden worden. Voor veiligheid en gemak. Daarom heeft Trailer And Tools ook in deze het aanbod voor u. Een breed assortiment aan verschillende producten waarmee u uw lading kunt verzekeren. U heeft bijvoorbeeld de keuze voor een spanband met ratel en hoekprofiel of een spanband met clicksysteem. Verschillende producten die voldoen aan verschillende eisen en wensen. Wij geven u alle keuze en verschillende mogelijkheden in het vastzetten van uw lading. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden en dankzij het brede aanbod zelfs af te stemmen op uw budget. Daarnaast bieden wij u deze producten aan onder zeer gunstige voorwaarden.

Een spanband of sjorband is een hulpmiddel om uw lading mee vast te zetten. Deze bestaat uit een rateldeel en spandeel. Bij het vervoeren van vracht bent u dus wettelijk verplicht om gebruik te maken van spanbanden. Dit heeft te maken met de veiligheid voor u als bestuurder en uw medeweggebruikers.

U kunt bij ons terecht voor diverse soorten span en sjorbanden. Voor het lichtere werk kunt onze spanriemen gebruiken en voor het zwaardere werk hebben wij voor u sjorbanden met een capaciteit van 5 Ton en 10 meter band. Zo zijn de sjorbanden in verschillende lengtes en sterktes leverbaar. Al onze sjorbanden voldoen aan de EN 12195-2 norm. 

Het vast zetten van een span of sjorband is zeer eenvoudig wel moet u rekening houden of het gaat om een eendelige of tweedelige sjorband. Bij het aanbrengen van een spanband plaatst u het bandweefsel om de lading zonder het gebruik van een haak of fitting (eendelig). Bij een tweedelige spanband moet u het daarvoor bestemde haak aan een sjoroog, bindrail of de onderkant van de aanhanger bevestigen. Doe dit voor beide kanten, dus zowel voor het spandeel als voor het rateldeel. Zorg ervoor dat de spanband goed over de lading heen zit. Zorg er ook goed voor dat er geen span of verbindingselementen op een hoek of scherpe rand rusten.

Klik hieronder voor een uitgebreide handleiding voor het vastzetten van span of sjorband
https://www.trailerandtools.nl/Vastzetten-van-span-of-sjorband
 

Spanband, Sjorband
Ergo ratel omschrijving

 

Wat is een spanband?

Spanbanden zijn gemaakt van materiaal dat bestand is tegen de meeste weersomstandigheden. Door middel van een ratel kunnen ze zeer strak worden vastgezet, waardoor de lading niet meer kan bewegen. Een nadeel van spanbanden is dat als ze te strak gespannen worden, ze de lading kunnen beschadigen. Zowel spanbanden als spankettingen moeten tijdens de rit regelmatig worden gecontroleerd. Ze kunnen door de verschillende krachten los komen te zitten. Sjorbanden en spanbanden zijn er in vele soorten en maten. Wij levert sjorbanden in verschillende kwaliteiten, sterktes en uitvoeringen. Er zijn spanbanden om lading vast te zetten op uw aanhanger, maar ook om de boot te zekeren op uw boottrailer. Welke de spanband de juiste is, hangt af van het vast te zetten gewicht, de vorm, aanhaakmogelijkheden.

Hoe werkt een spanband?

Spanbanden worden overal ingezet. Spanbanden worden het meest gebruikt voor het vastzetten en zekeren van lading op vrachtwagens, opleggers en aanhangers. In de evenementenbranche zien we veel spanbanden voor het vastsjorren van festivaltenten, reclamezuilen, decorstukken en het zekeren van trusselementen. De inzet van spanbanden is dus erg veelzijdig. Spanbanden worden zowel door de particulier als de professionele gebruiker toegepast. Spanbanden zijn eigenlijk in elke samenstelling te vervaardigen. Als basis onderscheiden we 2 uitvoeringen: de eendelige spanband en de tweedelige spanband. De eendelige spanband, 1-delige of eindloze spanband is samengesteld uit een stuk bandweefsel of singelband met daaraan een ratel of spangesp. Dit bandweefsel is vervaardigd van 100% polyester. Een eendelige spanband gebruik je om een lading of eenheid te omsluiten, omsnoeren of te omklemmen. De tweedelige spanband is de spanband samengesteld uit 2 losse delen, een zogenaamd rateldeel en een spandeel. Het rateldeel is vervaardigd uit een ratel of spangesp, bandweefsel en aan het uiteinde voorzien van een haak of fitting. Het spandeel bestaat uit bandweefsel en een haak of fitting aan het uiteinde. Bij het aanbrengen van de spanband is het belangrijk om te weten dat er 2 type ratels zijn. De meest gebruikte en standaard ratels zijn de zogenaamde duwratels. Deze ratels spannen de band door een duwbeweging (opwaarts). Daarnaast zijn er ook trekratels of ergoratels die de band opspannen door een trekbeweging of neerwaartse slag te maken. Het voordeel van deze beweging is dat hij minder kracht kost, omdat het lichaam kan worden ingezet. De ergoratel wordt alleen toegepast bij spanbanden van 5 ton en zwaarder. Spanbanden kunnen diverse kleuren hebben, zonder enige betekenis.

Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op een categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten:

Sjor en spanbanden
Overige

Wij hebben alles om uw lading mee vast te zetten

Dat wij u het aanbod geven aan verschillende manieren om uw lading mee te verzekeren zal inmiddels duidelijk zijn. Daarnaast kunt u ook alle toebehoren vinden in onze webshop of in de winkel. Ook voor uw veiligheid bieden wij verschillende producten. Zo hebben wij voor u een reflecterend ladingsbord en verscheidene ankerpunten zodat u uw lading stevig kunt ankeren.
Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.

Service, kwaliteit en goede prijzen

Bij Trailer And Tools hanteren wij aantrekkelijke prijzen. Alleen producten die aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen worden opgenomen in het assortiment. Naast een breed en divers assortiment beschikken wij over een zeer grote voorraad. Dit maakt het voor ons mogelijk om scherpe prijzen te hanteren en uw bestelling snel te verwerken. 

Onze vakkundige medewerkers staan u graag bij met raad en advies. Onze webshop is zo ingericht dat u, ondanks het brede assortiment, snel uw product heeft gevonden en snel thuis heeft. Daarnaast nodigen we u graag uit om onze showroom van 600 m2 in Hengelo te bezoeken.

Bij vragen kunt u ons altijd bereiken onder telefoon nummer : 074-8513434 of 0611370517
U kunt uw vraag ook altijd stellen via de mail info@trailerandtools.nl
Als u onze winkel wilt bezoeken dat kan ook, zirkoonstraat 10 7554TT Hengelo Overijssel

klik hier voor een instructie over het vastzetten van een span/sjorband
Review toevoegen
Spanband - Sjorband 2 Ton - 2 meter met ratel - GEKO

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen