Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools
Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools
Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools
Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools
Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools

Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools

MERK: XP Tools

Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools (GERE-09961).


Artikelnummer:GERE-09961 Verzendkosten:€ 15,00 EAN:8720028094073

47,50 incl. BTW *
€ 39,26 excl. BTW
Voorraad: 6 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools (GERE-09961).


Specificaties:
 
  • Merk : XP Tools
  • Gewicht : 4.5 Kg
  • Lengte steel : 800mm
  • Fiber steel
  • Steel met grafiet kern voor extra sterkte en levensduur
  • Nauwkeurig gesmeed staal
  • Kruisvormige slagkop voor sloopwerk
  • Stevig rubberen handvat

Deze voorhamer van 4.5 kg is geschikt gereedschap voor het uitvoeren van sloop werkzaamheden. Met een gewicht van 4500 gram oefent u met de kop van de hamer flinke slagkracht uit. Daarom kunt u de voorhamer bijvoorbeeld ook gebruiken voor het inslaan van staanders van hekwerken. De hamer is niet geschikt voor het inslaan van houten palen. Gaat u met de voorhamer aan de slag, draag dan voor uw eigen veiligheid een veiligheidsbril. Zo voorkomt u dat eventueel rondvliegende delen in uw ogen terechtkomen. 
 

Wat is een Hamer?

Een hamer is een klop of slagwerktuig wat bestaat uit een hamerkop en een steel wat ook als handvat gebruikt wordt. Het is 1 van de oudste werktuigen die er betsaan, in het begin een zwaar stuk steen, later hout of ijzer, doorboord en op een steel gestoken. De mensheid had ontdekt dat daardoor met meer kracht geslagen kan worden, dan met het stuk steen direct in de hand zat. Er zijn veel verschillende hamers die voor allerlei uitvoeringen gebruikt kunnen worden. De vorm en grootte en het materiaal van de hamerkop en de lengte van de steel hangen sterk af van het type hamer. Bij hamers met een ijzeren hamerkop staat vaak het aantal grammen in het metaal geslagen. Voor speciale uitvoeringen, zoals bolkophamers en precisie hamers, wordt ook de term mallet (uit het Engels) gebruikt. Een hamer wordt veelal gebruikt in combinatie van een guts of beitel in de houtbewerking of juist in beton en steen industrie.
 

Waar gebruik je een hamer voor? 

Hamers zijn er in alle soorten, vormen, grootten en gewicht. Voor elk beroep en uitoefening is er een hamer, het is noodzakelijk om in die verscheidenheid de juiste hamer te vinden voor elk gebruik. Wij helpen je hierbij met onderstaand overzicht.

Als eerst heb je de gewone bankhamer. Dit is gemaakt van een houten steel met daar op een metalen hamerkop bevestigd. Een gewone hamer wordt voornamelijk gebruikt om spijkers in hout te slaan.
Verder heb je ook nog de klauwhamer, deze is hetzelfde als een gewone hamer maar heeft een platte V-groef waarmee je spijkers uit het hout kunt halen. Ook heb je de rubberen hamer, dit wordt vaak gebruikt bij het leggen van tegels. Met een rubberen hamer kan je voorzichtig te werk gaan zonder dat de tegels kapot breken. Een moker is een vierkante hamer die tussen de 1 en 2 kilo weegt. Deze wordt meestal gebruikt voor sloopwerk. Een bolhamer wordt veel gebruikt in de plaat industrie om deuken en oneffenheden uit te kloppen en metaal uit te rekken. Een voorhamer wordt veelal gebruikt voor het groffe werk, bij sloopwerkzaamheden en om een grote slag te kunnen maken door de lange steel die eraan zit.
 

Welke soorten hamers kennen we allemaal? 

-Timmermans hamer, klauwhamer
-Duitse hamer, met inleg voor een spijker
-Vuisthamer, aan bijde kanten vlak
-Moker
-Bankhamer, 1 kant vlak andere kant puntig
-Terugslaghamer, terugslagloze hamer zit vaak zand of korrels in.
-Bolhamer, uitdeukhamer
-Plaathamer, plaatwerkhamer
-Lashamer
-Bikhamer
-Kaphamer
-Voorhamer
-Kunstofhamer
-Rubber hamer
-Stratenmakershamer
-Houten hamer


Bij onze handgereedschappen hebben we ook een categorie hamers en beitels. Daardoor kan je nog gemakkelijker het product vinden wat u zoekt. Hieronder een overzicht van de soorten die we hierin hebben:
 


Bij onze handgereedschappen hebben we ook een categorie bankhamer, rubberenhamer, moker, uitdeukhamer en overige hamers. Daardoor kan je nog gemakkelijker het product vinden wat u zoekt. Hieronder een overzicht van de soorten die we hierin hebben:
 
Hieronder vindt u een categorie overzicht plaatwerkgereedschap van Trailer and Tools.
Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke plaat en metaal gereedschappen we allemaal voor u hebben.

 

Hamers

 

Maak uw werkplaats of garage compleet met het aanbod van Tailer And Tools. Wij hebben het assortiment voor u als het aankomt op automotive gereedschap en automotive onderdelen en toebehoren. Bij ons kunt u van alle aangeboden artikelen een hoge kwaliteit verwachten en heeft u de keuze uit een zeer breed assortiment aan de meest verscheidene artikelen voor uw werkplaats of garage. Een keuze die u kunt maken bij ons gebaseerd op uw wensen en budget. Als uw aanbieder in deze kan het meest elementaire stuk gereedschap natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Ook als het aankomt op hamers, verscheiden in ons aanbod en voor elke klus de juiste keuze aanwezig, hebben wij het aanbod voor u.

Review toevoegen
Voorhamer - 4,5 kg - Fiber steel - Hamer - XP Tools

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen