Holpijpen

Wat is een holpijp ?


Een holpijp is een  gereedschap waarmee men, met behulp van een hamer, gaten kan uitstansen in karton, leer, rubber, pakkingen en andere dunne, zachte materialen.
Een holpijp heeft aan de onderkant een korte cilindervormige ruimte waarvan de rand is scherpgeslepen, daarboven bevindt zich de steel of schacht. Voor het maken van een gat wordt de holpijp rechtop op het materiaal geplaatst, en vervolgens slaat men met de hamer op de schacht.
Voor het maken van kleinere gaatjes wordt vaak een revolverponstang toegepast.
 

Hoe werk een holpijp ?


Een holpijp is een stuk gereedschap waarmee men, met behulp van een hamer, gaten kan uitstansen in karton, leer, rubber, pakkingen en andere dunne materialen.
Een holpijp heeft aan een kant een korte cilindervormige ruimte waarvan de rand scherp is geslepen. Deze cilindervormige ruimte is bevestigd aan de steel, schacht of beugel. Voor het maken van een gat wordt de holpijp loodrecht op het materiaal geplaatst en vervolgens wordt door druk het materiaal in de geslepen vorm uitgesneden. De druk kan op verschillende manieren worden toegepast. Als voorbeeld door een hamer.

Zoekt u een holpijp om een pakking voor uw machine of motor te maken? 

 

Holpijpen / Holpijpensets

Als u gaten wilt maken in zogenoemd zacht materiaal, zoals leer, karton of rubber, dan kunt u goed gebruik maken van een holpijp. Een holpijp is een soort priem met een ronde scherpe onderkant. U zet de holpijp op de plek waar u het gat wilt hebben, geeft een ferme tik en het gat zit in het materiaal. De holpijp is dus geschikt om ronde gaten te maken in dun zacht materiaal. Zeker als u regelmatig gaten moet maken in deze materialen, is het aanschaffen van een holpijp of holpijpenset een goed idee. Het is namelijk heel eenvoudig en efficiënt om gaten te maken met dit gereedschap.

Waar koopt u holpijpensets?


Wanneer u besloten heeft om een holpijpenset te gaan kopen, dan zult u waarschijnlijk eerst op het internet gaan zoeken waar u de goedkoopste holpijpen van een goede kwaliteit kunt kopen. Gelukkig komt u dan al snel terecht bij Trailer And Tools. Wij verkopen namelijk automotive gereedschap, onderdelen en werkplaatsinrichting van de hoogste kwaliteit, en dat voor een eerlijke, scherpe prijs. U kunt direct uw holpijpenset bestellen in onze webshop, dan zorgt Trailer And Tools ervoor dat uw nieuwe holpijpenset zo spoedig mogelijk bij u thuis wordt afgeleverd. Vaak gebeurt dit de volgende dag al.
 

Holpijp nodig ?

https://www.trailerandtools.nl/website/index.php?Show=Search&KeyWord=holpijp#filter:7b47dace025327d47d7fdd0c92fb35d2


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend:
http://https://www.trailerandtools.nl/Gereedsch...


| Meer