Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO
15% KORTING
Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO
Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO

Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO

MERK: GEKO

Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO (GERE-05495).


Artikelnummer:GERE-05495 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:5901477176708

Adviesprijs € 10,00
8,50 incl. BTW *
€ 7,02 excl. BTW
Voorraad: 7 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO (GERE-05495).


Deze caramelschijf is een professionele schijf om snel stickers, lijmresten en dubbelzijdigtape van autolak te verwijderen zonder de lak te beschadigen. De Double-Speedy is een extra dikke caramelschijf die tot wel 3 keer langer mee gaat dan andere caramelschijven. Beschikt over een gekartelde rand. Hierdoor werkt deze schijf aanzienlijk sneller en zorgt dit voor een ontzettende goede koeling tijdens het slijpen. Dankzij deze eigenschappen ben je gegarandeerd van het schadevrij verwijderen van belettering, stickers, logo's en lijmresten van zowel watergedragen als solventhoudende lakken.

Specificaties:
 
  • Diameter 100 mm
  • Dikte : 20 mm
  • Max Rpm : 4000
  • Inclusief boormachine adapter


 

Wat is een Caramelschijf?

Een Caramelschijf is een Ronde bruin/gele schijf die een diameter heeft van ongeveer 10cm. De Caramelschijf wordt voornamelijk gebruikt om stickers te verwijderen. De schijf dient ook voor het verwijderen van folie en belettering. U kunt de schijf bevestigen op uw boor machine en op deze manier stickers verwijderen van elk oppervlak. De Caramelschijf kan zelfs gebruikt worden om stickers van je auto te verwijderen zonder schade achter te laten, en verwijdert zelfs het sterkst en zwaarste vastgeplakte goed van je auto of ruit. Als je de caramelschijf gebruikt brokkelen er tijdens het gebruik stukjes van de rubber af. Hierdoor wordt de disk steeds een stukje kleiner. Er staat meestal aangegeven aan het midden van de disk wanneer je de disc moet vervangen.

Hoe moet je de Caramelschijf gebruiken?

De meeste Caramelschijven zijn rond, er zit een metalen pin in het midden de ze steekt uit deze pin kunt u bevestigen aan uw boormachine. Door het draaien van de boormachine kan de disc zijn werk doen. Als eerst zorg je er voor dat het oppervlak waar de sticker op zit schoon en droog is. Nu de oppervlakte schoon en droog is kan je de boor aanzetten en begint de disc te draaien. Nu kun je de caramelschijf tegen de sticker aan drukken die je weg wilt hebben. Je moet de snelheid van de boor niet te hoog zetten, dit kan de sticker verbranden in plaats van dat het verwijderd wordt. Om dit te voorkomen is het het best als u de boor op 50% van de maximale power zet. Zorg er voor dat u voorzichtig om gaat met dit gereedschap. Ondanks dit advies kan het zo zijn dat u merkt dat de snelheid nog zachter moet dan de helft van de snelheid.

Wat tast autolak aan?

Uw auto kan beschadigen door het schoonmaken van uw auto. Dit gebeurd als u uw auto niet op de juiste manier schoonmaakt. Bijvoorbeeld als u een vieze borstel gebruikt waar zandkorrels in zitten. Ook kunt u autolak beschadigen door sticker verwijderaar te gebruiken. Als u stickers van uw auto wilt verwijderen is het beter om te kiezen voor een caramelschijf. Een caramelschijf werkt als een soort gum en zal als het goed gebruikt wordt. Geen krassen achter laten. Ook kunnen losliggende steentjes op de weg uw lak aantasten. Rij dus voorzichtig om slechte wegdekken en zandweggetjes om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Waar worden Caramelschijven van gemaakt.

De caramelschijf is gemaakt van speciaal natuurrubber en is gemaakt om snel, makkelijk en zonder de lak te beschadigen stickers te verwijderen. De caramelschijf werkt als een soort gum en laat stukjes rubber achter. Dit zorgt er voor dat je lak niet beschadigt. Rubber is stroef, sterk, vormbast, buigzaam, elastisch en slijtvast. Het is veelzijdig en biedt daarom vele mogelijkheden.
 

Hoe kan je een caramelschijf veilig gebruiken.

Als je de caramelschijf gebruikt zorg er dan voor dat je eerst kijkt of de schijf wel geschikt is voor het oppervlak waar je de stickers van wilt verwijderen. Zorg er voor dat je de schijf net schuin houdt. Geen druk zet en dat je de boor niet in een te hoog toerental zet. Ander kan het namelijk te warm worden.

Wanneer extra voorzichtig zijn.

Wanneer je de caramelschijf gebruikt zorg er dan altijd voor dat het toerental niet te hoor is anders wordt de temperatuur te hoog. Als je de caramelschijf wilt gebruiken op kunststof zorg er dan voor dat je extra voorzichtig bent. Ga je iets te snel? Dan kan het zijn dat je zo door de lak heen gaat. Zorg er dus voor dat je bij kunststof extra voorzichtig bent.

Verschillende soorten Caramelschijven

Er zijn twee soorten caramelschijven. Als eerst heb je de gladde caramelschijf die gewoon rond is en op de boor past. Hiermee kunnen stickers prima verwijderd worden, verder is er ook de gekartelde caramelschijf. Deze verwijderd stickers aanzienlijk sneller en ook blijft de temperatuur lager. Dit komt door de kartels die de warmte de mogelijkheid geeft om weg te gaan.


Hieronder vindt u een categorie overzicht van alle luchtgereedschap die Trailer and Tools verkoopt. Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke compressor luchtgereedschappen we allemaal voor u hebben.
 
Review toevoegen
Caramelschijf - Folieverwijderaar - 100 mm - GEKO

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen