harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting
67% KORTING
harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting
harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting
harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting

Harpsluiting met borstbout, 5mm, verzinkt

Harpsluiting, met borstbout, 5 mm. Een sluiting ergens halverwege wordt een levensgevaarlijk projectiel als een van de linten breekt! 


Artikelnummer:GERE-00799 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423652727751

Adviesprijs € 1,50
0,50 incl. BTW *
€ 0,41 excl. BTW
Voorraad: 44 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Harpsluiting met borstbout, 5 mm, Verzinkt (GERE-00799).

 
  • 5 mm bortsbout
  • Verzinkt
     
Let op het orginele product kan afwijken van de bijstaande afbeeldingen lees hierom de beschrijving en de specificaties.Harpsluiting : Metalen verbinding waarvan de opening kleiner is dan de werkende diameter. Harpsluiting met borstbout 5 mm, Harp sluting, Harp sluiter, Harpsluiter.  Een sluiting ergens halverwege wordt een levensgevaarlijk projectiel als een van de linten breekt! 

LET OP: Als u lengte tekort komt en sleeplinten en kabels aan elkaar gaat monteren, gebruik dan NOOIT sluitingen hiervoor, maar haal de kabels door de lussen door en doe er een houtje tussen.Trailer and Tools heeft een groot assortiment aan verschillende ijzerwaren, hieronder een overzicht:
 

Wat is een harpsluiting?

Een harpsluiting is één van de 2 basisvormen sluitingen, de andere is een D-sluiting. Een sluiting zelf is een vorm die een verbinding tussen een: hijshaak en -gereedschap vormt, tussen hijsmiddelen onderling óf tussen hijsmiddelen en aanslagpunt van de last.

Wanneer gebruik je een harpsluiting?

Harp- en D-sluitingen zijn er in vele soorten, werklasten en maten. Vaak wordt een harpsluiting gebruikt om mee te hijsen, of als statische verwijderbare verbinding tussen staalkabels en/of kettingen.

Van welk materiaal wordt een Harpsluiting gemaakt?

Vaak is een harpsluiting gemaakt van staal of roestvast staal, maar ook vaak van brons of messing. Messing is een legering zink en koper, dit wordt ook wel aangeduid met CuZn. Messing wordt ook wel vaak geelkoper genoemd, dat heeft te maken met de kleur. Het lijkt op een gele kleur, een beetje als goud. Brons heeft ook weer een andere kleur dan messing. Brons is een legering van tin en koper en is ook donkerder van kleur. De kleur van messing kan in de buitenlucht veranderen. Koper wordt gesmolten met calamiet, dat is een zinkerts. Tijdens het smelten van calamiet en koper mengt het zink direct met het aanwezige koper.

Tips voor veilig gebruik van een Harpsluiting

1. Zorg ervoor dat de last correct wordt ondersteund door de sluiting. 2. Zijdelingse belasting moet worden voorkomen, want daar is een sluiting niet op ontworpen. Als de belasting niet voorkomen kan worden probeer dan de maximale draaglast te verminderen. 3. Als een sluiting wordt gebruikt in combinatie met een band of kettingwerk, moet er rekening worden gehouden met de maximale toelaatbare hoek. Dat is 120 graden. 4. Zorg dat de sluiting goed wordt gemonteerd in de lasthaak

Wanneer is mijn Harpsluiting aan vervanging toe?

Als je opmerkt dat een harpsluiting is vervormd of dat ze niet meer door de keuring komen, kun je dit kettingwerk laten repareren of vervangen. Als je de sluiting wilt laten repareren moet dat door een deskundige gebeuren. Als er laswerk uitgevoerd moet worden mag dit ook alleen gebeuren door een deskundige. Als reparatie niet mogelijk is, dan dien je je kettingwerk te vervangen. Dan moet je het gehele onderdeel waar het vervormde kettingwerk onderdeel van uitmaakt vervangen.

Harpsluiting ijzerwaren

Misschien kent u Trailer And Tools al van onze uitgebreide collectie automotive gereedschap en aanhangwagenbenodigdheden. Tevens kunt u bij ons bijvoorbeeld luchtgereedschap kopen, maar ook kwalitatief goed handgereedschap. Maar Trailer And Tools is nog breder georiënteerd: ook voor ijzerwaren zijn wij het adres dat u zoekt. Van karbijnhaken tot kettingen en slangklemmen, wij hebben het in ons assortiment.
Zo ook sluitingen. Wat sluitingen betreft zijn er twee basissoorten te onderscheiden: D-sluitingen en harpsluitingen. Beide soorten vindt u in ons aanbod. U bevindt zich nu in de categorie harpsluitingen, waar u dit type sluiting in diverse varianten kunt bestellen. Deze harpsluitingen zijn zeer degelijk en worden u aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Harpsluitingen in diverse maten, met borstbout en moerbout

Op het gebied van harpsluitingen kunt u bij Trailer And Tools kiezen uit varianten met een borstbout en met een moerbout. Daarbinnen kunt u diverse maten kiezen, van klein tot groot. Zo hebben wij een verzinkte harpsluiting van wel 25mm met een borstbout.
Verschillende harpsluitingen kunnen verschillend gewicht dragen. Afhankelijk van wat u er mee wilt doen, kunt u voor een bepaald model kiezen. Wij bieden zelfs een model met moerbout dat bijna 5 ton kan dragen.
Mocht u in plaats van harpsluitingen meer baat hebben bij D-sluitingen, dan kunt u in die categorie kijken. Bekijkt u tevens onze overige ijzerwaren, misschien hebben wij meer degelijke en voordelig geprijsde producten die u goed kunt gebruiken.

Harpsluiting hijsgereedschappen

Wat zijn de verschillen tussen de Harpsluiting en D-sluiting? Harpsluitingen spelen een belangrijke rol in bijna alle soorten hijsmethoden. De basisvorming bestaat uit een dik stuk metaal dat gebogen is in een precieze vorm, met een soort van pin of bout over de opening. Hoewel er een verscheidenheid van verschillende soorten sluitingen zijn, zijn twee veel voorkomende sluitingen de harp en D- sluitingen. Het is belangrijk de verschillen tussen deze twee en de voordelen van elke sluiting in specifieke situaties te begrijpen, zodat van de juiste sluiting gebruik kan worden gemaakt.

Harp versus D-sluiting

Elk type sluiting heeft specifieke toepassingen waarin deze het beste werkt. Met de manier waarop de harpsluiting is ontworpen is deze in staat om zonder al te veel moeite verschillende soorten ladingen in de meeste richtingen te verwerken. Elke schakel wordt meestal beoordeeld met een maximaal gewicht en verschillende schuine belastingen zullen andere verhoudingen van die capaciteit hebben. Harpsluitingen worden vaak gemaakt van roestvrij staal of titanium. Het is belangrijk om op te merken dat de grotere lus van de harpsluiting de sterkte van de totale sluiting zwakker maakt in vergelijking met een D-sluiting. Conclusie: harpsluitingen en D-sluitingen zijn twee van de meest voorkomende types van instrumenten die worden gebruikt in hijsmethoden. Inzicht in de verschillen tussen de twee soorten ketenen kan mensen helpen de beste beslissing te nemen, als het gaat om het selecteren van de juiste tool voor uw hijsproject.
Review toevoegen
harpsluiting met borstbout, harpsluiting, harp sluiting, harpsluitingen, harp sluitingen, h-sluiting

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen