SlangklemmenWeergave:


Bezig met laden...
18% KORTING

Slangklem 122-130 mm - 24 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 122-130 mm - 24 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08948).

Adviesprijs € 5,50
4,50 incl. BTW
€ 3,72 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem 140-148 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 140-148 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08949).

Adviesprijs € 6,00
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW
16% KORTING

Slangklem 149-161 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 149-161 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08959).

Adviesprijs € 6,25
5,25 incl. BTW
€ 4,34 excl. BTW
15% KORTING

Slangklem 162-174 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 162-174 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08960).

Adviesprijs € 6,50
5,50 incl. BTW
€ 4,55 excl. BTW
14% KORTING

Slangklem 175-187 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 175-187 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08961).

Adviesprijs € 7,00
6,00 incl. BTW
€ 4,96 excl. BTW
12% KORTING

Slangklem 24 mm breed, 92 - 97 mm. Verzinkt

Slangklem 24 mm breed, 92 - 97 mm. Verzinkt.

Adviesprijs € 4,00
3,50 incl. BTW
€ 2,89 excl. BTW
19% KORTING

Slangklem 56-59 mm - 22 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 56-59 mm - 22 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08947).

Adviesprijs € 4,00
3,25 incl. BTW
€ 2,69 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 100 tot 120mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 100 tot 120mm (GERE-03890).

Adviesprijs € 1,50
1,25 incl. BTW
€ 1,03 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 110 tot 130mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 110 tot 130mm (GERE-03891).

Adviesprijs € 1,50
1,25 incl. BTW
€ 1,03 excl. BTW
50% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 12 tot 22mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 12 tot 22mm (GERE-03879).

Adviesprijs € 0,80
0,40 incl. BTW
€ 0,33 excl. BTW
50% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 16 tot 27mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 16 tot 27mm (GERE-03880).

Adviesprijs € 0,80
0,40 incl. BTW
€ 0,33 excl. BTW
44% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 20 tot 32mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 20 tot 32mm (GERE-03881).

Adviesprijs € 0,90
0,50 incl. BTW
€ 0,41 excl. BTW


Wat is een slangenklem?

Een slangklem is een klemmetje  dat gebruikt wordt om slangen vast te zetten op bijvoorbeeld een kraan of koppeling.

Slangklemmen bestaan meestal uit een metalen ring met schroefdraad aan één kant. Door aan de schroef te draaien, kan de ring kleiner of groter worden gemaakt. Hierdoor kan de slangklem om de slang worden geklemd en vastgezet. Slangklemmen zijn er in verschillende maten, zodat er altijd een passende klem voor de slang te vinden is.

Slangklemmen worden gebruikt om lekkages te voorkomen. Ze zorgen ervoor dat de slang goed vastzit en er geen water of lucht kan ontsnappen. Slangklemmen worden veel gebruikt in de tuinbouw, maar ook in de industrie en thuis.

Wat is een slangklem in de automotive branche?

In de automotive branche is een slangklem geen slangterm, maar de normale benaming. Het is een metalen klemmetje  dat gebruikt wordt om slangen vast te zetten op bijvoorbeeld leidingen.  Slangklemmen zorgen ervoor dat de slang goed aansluit en er geen lekkages ontstaan.  Ze worden gebruikt voor allerlei vloeistoffen, zoals koelvloeistof, olie en brandstof.

Welke soorten slangklemmen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten slangklemmen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Wormschroefslangklemmen:Dit is het meest gebruikte type slangklem. Ze bestaan uit een metalen band met een schroefmechanisme waarmee de band om de slang kan worden vastgeklemd. Wormschroefslangklemmen zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
 • Oorklemmen:Oorklemmen bestaan uit een metalen band met een of twee "oren" die over de slang worden gedrukt om deze vast te klemmen. Oorklemmen zijn snel en eenvoudig te installeren, maar zijn niet zo sterk als wormschroefslangklemmen en mogen niet worden gebruikt op toepassingen met hoge druk.
 • Breedbandklemmen:Breedbandklemmen zijn vergelijkbaar met wormschroefslangklemmen, maar ze hebben een bredere band die een gelijkmatigere drukverdeling over de slang biedt. Dit maakt ze geschikt voor gebruik op toepassingen met hoge druk of op slangen die gemaakt zijn van gevoelig materiaal.
 • Baalklemmen:Baalklemmen bestaan uit een metalen plaat met een of twee bouten die worden gebruikt om de klem aan een balk of andere structuur te bevestigen. De slang wordt vervolgens tussen de plaat en de balk geklemd. Baalklemmen zijn sterk en duurzaam en geschikt voor gebruik op toepassingen met zware belasting.
 • Veerklemmen:Veerklemmen bestaan uit een metalen band met een veermechanisme dat de band om de slang klemt. Veerklemmen zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen en zijn geschikt voor gebruik op toepassingen waar frequente toegang tot de slang nodig is.

Het type slangklem dat u kiest, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de diameter van de slang, de materiaal van de slang, de toepassing en de gewenste drukniveau. Het is belangrijk om bij het kiezen van een slangklem de instructies van de fabrikant te volgen.

Hier zijn enkele aanvullende tips voor het kiezen van slangklemmen:

 • Zorg ervoor dat de klem de juiste maat heeft voor de slang. De klem moet groot genoeg zijn om stevig om de slang te passen, maar niet zo groot dat deze de slang vervormt.

  Door deze tips te volgen, kunt u de juiste slangklem voor uw toepassing kiezen en er zeker van zijn dat deze veilig en effectief werkt.
 • Kies het juiste materiaal voor de klem. Het materiaal van de klem moet compatibel zijn met het materiaal van de slang en de vloeistof die door de slang stroomt.
 • Overweeg de toepassing. Als de klem wordt gebruikt in een toepassing met hoge druk, moet u een klem kiezen die is ontworpen om hoge druk te weerstaan.
 • Volg de instructies van de fabrikant. De instructies van de fabrikant geven u specifieke richtlijnen voor het installeren en gebruiken van de klem.

Wanneer vervang je een slangklem?

Een slangklem vervang je vaak niet omdat de slangklem zelf niet meer goed is, vaak wordt de slangklem vervangen aangezien de buis die er onderligt verplaatst of verwijderd moet worden, dit komt vaak voor bij een camper of een caravan. De slangklem vervangen is heel gemakkelijk alleen is er vaak nog wel wat onduidelijk over. Hier zijn 7 duidelijke stappen om je slangklem gemakkelijk te vervangen.
 • 1. Wacht tot de motor is afgekoeld als je onderdelen van het koelsysteem vervangt, veiligheid voorop
 • 2. Verwijder de oude slang als de klem los gemaakt is, het merendeel van de slangen draaien langzaam van het middenstuk af. Als de klem verroest is kun je hem verwijderen door met een blikschaar door te knippen. Als de slang vast zit aan een aansluitstuk moet je hem niet proberen los te wrikken, dat kan het aansluitstuk beschadigen. De slang door snijden in de lengte richting en van het aansluitstuk aftrekken is de methode die wij aanraden.
 • 3. Let op of er geen scherpe randen of bramen op de nippel zitten. Het aansluitstuk wordt het makkelijkst schoon en glad gemaakt met een draadborstel.
 • 4. Voordat je de nieuwe slang gaat monteren is het belangrijk dat je de overige stukken van de serviceonderdelen nakijkt: waterpomp, thermostaat en drukdop(pen).
 • 5. Installeer de nieuwe slang. Zet de nieuwe klem op de slang en duw de slang daarna met het einde aan de motorzijde eerst voorzichtig op het aansluitstuk. Door een klein beetje afwasmiddel op de nippel aan te brengen kan de slang gemakkelijker tegen het aansluitstuk geduwd worden, de kwaliteit van de slang wordt hier niet bij belemmerd.
 • 6. Vervolgens zet je de nieuwe slangklemmen vast. Zorg dat de slang tussen de nippel en het slanguiteinde vast zit.
 • 7. Kijk goed of er geen lekken zijn nadat het koelsysteem aangevuld is. Vergeet ook niet dat sommige lekken of overige problemen pas zichtbaar zijn wanneer de motor warm is, controleer dus bij een koude en warme motor.

Welke maat bandklem of slanklem moet ik hebben?

Welke maat bandklem heb ik nodig, dat is een goeie vraag wanneer je een nieuwe wilt halen. Vaak is het makkelijk op te meten en kun je een bandklem van de juiste diameter halen, als hij niet precies overeenkomt is dat niet erg want hij is altijd wel een beetje uittrekbaar. Als je de maat niet makkelijk kan opmeten omdat er bijvoorbeeld dingen in de weg staan die niet bewogen kunnen worden of hij onder de auto ligt. Kun je een inschatting maken welke je ongeveer nodig hebt of een setje halen, zo heb je ook nog wat reserve.

Waarom RVS slangklemmen?

De term roestvast staal wordt vaak verward met de term 'roestvrij staal' het is roestvast aangezien het wel kán roesten, maar het is veel beter bestand dan andere materialen. En naast de betere weerstand tegen roest kan het ook nog in alle vormen en kleuren gebruikt worden. Je komt roestvrij staal bijna overal wel tegen: in het water, op straat, in huis, parkeergarages en pinautomaten.

Waterbestand

Een ander groot voordeel van RVS is dat het watervast is, dit betekent dat RVS goed tegen invloeden van water kan. Je kunt RVS dan ook veel tegenkomen bij boten en scheepvaart. Het staal wordt gebruikt boor omkasting van regelsystemen op scuppers, zeeschepen, zeilboten en jachten ook basisdelen voor zeilboten en (super-)jachten.

Bestand tegen weeromstandigheden

RVS heeft een oxide laag, dat is een beschermende laag. Dat is een groot voordeel, want het kan vrijwel altijd buiten staan. Denk aan gasverdeelkasten, schakelkasten van energieleveranciers of telecombedrijven, straatmeubilair of afvalbakken. De oxide laag geeft onderliggend staal bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Weersomstandigheden zoals regen en sneeuw hebben geen invloed op de stevigheid en uiterlijk van de producten die van RVS.

Bestand tegen vandalisme

RVS kan buiten staan zoals net al verteld is, omdat het zo goed tegen
weersomstandigheden kan zoals: zon, sneeuw, regen en storm. Een ander probleem van producten buiten houden is dat het gestolen kan worden. Producten gemaakt van RVS goed tegen vandalisme want ze zijn stevig en bestendig. Het bied een goede bescherming voor bijvoorbeeld: lichtkranen, betaal- en geldautomaten, gasverdeelkasten en slagbomen bij parkeergarages. De technieken om deze mechanisme te laten werken zijn erg kostbaar, daarom wordt RVS gebruikt om deze apparatuur te beschermen.

Maatwerk met RVS

Met de juiste apparatuur kun je RVS goed bewerken en vormen tot het gewenste resultaat, dat is een groot en essentieel voordeel. Functionele producten die een bescherming nodig hebben om buiten te staan, tot prachtig interieur en designerproducten. Wijnrekken, complete keukens, tafels en een bar, vrijwel alles kan gemaakt worden met roestvast staal omdat zo goed op maat te bewerken is. Een groot aanbod voor horeca en Retail, maar ook voor bijvoorbeeld uw eigen huis.

Duurzaamheid RVS

Na alle voordelen op te noemen van RVS is dit een mooie afsluiter, want roestvast staal is heel erg duurzaam. Wat al eerder vermeld was is dat RVS stevig, sterk en bestand is tegen allerlei weersinvloeden en het is ook slijtvast. Met al deze voordelen hebben producten gemaakt van RVS en langere levensduur. Daarnaast is het ook goed voor het milieu, omdat het volledig recyclebaar is kan het producten zoals plastic goed vervangen. Denk aan de RVS drinkflessen van de laatste jaren. RVS is een legering van: nikkel, ijzer, chroom en koolstof. RVS is al met al een heel erg duurzaam product!