SlangklemmenWeergave:


Bezig met laden...
18% KORTING

Slangklem 122-130 mm - 24 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 122-130 mm - 24 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08948).

Adviesprijs € 5,50
4,50 incl. BTW
€ 3,72 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem 140-148 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 140-148 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08949).

Adviesprijs € 6,00
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW
16% KORTING

Slangklem 149-161 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 149-161 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08959).

Adviesprijs € 6,25
5,25 incl. BTW
€ 4,34 excl. BTW
15% KORTING

Slangklem 162-174 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 162-174 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08960).

Adviesprijs € 6,50
5,50 incl. BTW
€ 4,55 excl. BTW
14% KORTING

Slangklem 175-187 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 175-187 mm - 26 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08961).

Adviesprijs € 7,00
6,00 incl. BTW
€ 4,96 excl. BTW
12% KORTING

Slangklem 24 mm breed, 92 - 97 mm. Verzinkt

Slangklem 24 mm breed, 92 - 97 mm. Verzinkt.

Adviesprijs € 4,00
3,50 incl. BTW
€ 2,89 excl. BTW
19% KORTING

Slangklem 56-59 mm - 22 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO

Slangklem 56-59 mm - 22 mm breed - Buisklem - Klem - GEKO (GERE-08947).

Adviesprijs € 4,00
3,25 incl. BTW
€ 2,69 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 100 tot 120mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 100 tot 120mm (GERE-03890).

Adviesprijs € 1,50
1,25 incl. BTW
€ 1,03 excl. BTW
17% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 110 tot 130mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 110 tot 130mm (GERE-03891).

Adviesprijs € 1,50
1,25 incl. BTW
€ 1,03 excl. BTW
50% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 12 tot 22mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 12 tot 22mm (GERE-03879).

Adviesprijs € 0,80
0,40 incl. BTW
€ 0,33 excl. BTW
50% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 16 tot 27mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 16 tot 27mm (GERE-03880).

Adviesprijs € 0,80
0,40 incl. BTW
€ 0,33 excl. BTW
44% KORTING

Slangklem RVS - 12mm breed - 20 tot 32mm

Slangklem RVS - 12mm breed - 20 tot 32mm (GERE-03881).

Adviesprijs € 0,90
0,50 incl. BTW
€ 0,41 excl. BTW

Wat is een bandklem/ slangklem?


Een bandklem wordt ook wel een webklem of schroefklem genoemd, het is een gesneden of een geperste band met een schroefdraadpatroon aan de binnenzijde van de band. Om de klem vast te draaien en de afdichting aan te passen kun je een schroef of een grendelmechanisme gebruiken. Het zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld hout vast kunt zetten tijdens het lijmen en drogen van de lijm.
Een slangklem in tegenstelling zorgt ervoor dat je ruimtes water en luchtdicht kunt maken. Overal waar een slang strak om een ronding of buis moet kun je een slangklem gebruiken, of als je een ruimte hebt die luchtdicht afgebonden moet worden. Je kunt echter niet zomaar overal zonder na te denken een slangklem omheen zetten.

Waar en hoe gebruik je een slangklem?


Je kunt een slangklem gebruiken om een slang aan een pijp, fitting of penpunt te bevestigen. Om dingen op hun plaats te houden of aan een structuur te bevestigen zoals accessoires, slangen of buizen gebruik je een klem van roestvrij staal. Ook worden ze gebruikt in medische toepassingen voor het vastklemmen van de halsslagader of als maagbanden om gewicht te verliezen. De diameter en de grootte van een slangklem of het ontwerp en vergrendelingsmechanisme, wordt bepaald door het gewenste gebruik en de toepassing. In de productie-industrie en de industriële, zoals vliegtuigassemblage kan een bandklem fungeren als een beveiliging om dingen op hun plaats te houden als vibratiebewegingen bepaalde soorten apparatuur worden geëlimineerd of geminimaliseerd. De elektronische- en telecommunicatie-industrie gebruiken bandklemmen om paalfittingen aan elektrische palen, bundeldraden of andere elektrische componenten op hun plaats te houden. Slangklemmen worden niet enkel gebruikt voor beveiligingssystemen, maar slangklemmen dienen ideaal om uitlaatpijpen met elkaar te verbinden om een strakke luchtdichte afsluitingen te garanderen. Bandklemmen kunnen uit verschillende soorten materialen bestaan zoals plastic, polymeer of metaal. In de maakindustrie wordt meestal roestvrij staal gebruikt afhankelijk van de toepassing kan ook ander metaal worden gebruikt. De krachtcapaciteit van een bandklem wordt bepaald door de toepassingen van lagedruk- of hogedruk en deze voor bevestigingen, beperkingen of verbindingsdoeleinden zijn. Dat wordt de klemkracht genoemd, die wordt
gemeten in pond. Er moet kracht rond de bandklem zijn om te zorgen dat de afdichtingen strak genoeg zijn, er geen lekkage mogelijk is en dat het hulpstuk veilig is.


Wanneer vervang je een slangklem?


Een slangklem vervang je vaak niet omdat de slangklem zelf niet meer goed is, vaak wordt de slangklem vervangen aangezien de buis die er onderligt verplaatst of verwijderd moet worden, dit komt vaak voor bij een camper of een caravan. De slangklem vervangen is heel gemakkelijk alleen is er vaak nog wel wat onduidelijk over. Hier zijn 7 duidelijke stappen om je slangklem gemakkelijk te vervangen.

1. Wacht tot de motor is afgekoeld als je onderdelen van het koelsysteem vervangt, veiligheid voorop
2. Verwijder de oude slang als de klem los gemaakt is, het merendeel van de slangen draaien langzaam van het middenstuk af. Als de klem verroest is kun je hem verwijderen door met een blikschaar door te knippen. Als de slang vast zit aan een aansluitstuk moet je hem niet proberen los te wrikken, dat kan het aansluitstuk beschadigen. De slang door snijden in de lengte richting en van het aansluitstuk aftrekken is de methode die wij aanraden.
3. Let op of er geen scherpe randen of bramen op de nippel zitten. Het aansluitstuk wordt het makkelijkst schoon en glad gemaakt met een draadborstel.
4. Voordat je de nieuwe slang gaat monteren is het belangrijk dat je de overige stukken van de serviceonderdelen nakijkt: waterpomp, thermostaat en drukdop(pen).
5. Installeer de nieuwe slang. Zet de nieuwe klem op de slang en duw de slang daarna met het einde aan de motorzijde eerst voorzichtig op het aansluitstuk. Door een klein beetje afwasmiddel op de nippel aan te brengen kan de slang gemakkelijker tegen het aansluitstuk geduwd worden, de kwaliteit van de slang wordt hier niet bij belemmerd.
6. Vervolgens zet je de nieuwe slangklemmen vast. Zorg dat de slang tussen de nippel en het slanguiteinde vast zit.
7. Kijk goed of er geen lekken zijn nadat het koelsysteem aangevuld is. Vergeet ook niet dat sommige lekken of overige problemen pas zichtbaar zijn wanneer de motor warm is, controleer dus bij een koude en warme motor.


Welke maat bandklem?


Welke maat bandklem heb ik nodig, dat is een goeie vraag wanneer je een nieuwe wilt halen. Vaak is het makkelijk op te meten en kun je een bandklem van de juiste diameter halen, als hij niet precies overeenkomt is dat niet erg want hij is altijd wel een beetje uittrekbaar. Als je de maat niet makkelijk kan opmeten omdat er bijvoorbeeld dingen in de weg staan die niet bewogen kunnen worden of hij onder de auto ligt. Kun je een inschatting maken welke je ongeveer nodig hebt of een setje halen, zo heb je ook nog wat reserve.


Waarom RVS?


De term roestvast staal wordt vaak verward met de term 'roestvrij staal' het is roestvast aangezien het wel kán roesten, maar het is veel beter bestand dan andere materialen. En naast de betere weerstand tegen roest kan het ook nog in alle vormen en kleuren gebruikt worden. Je komt roestvrij staal bijna overal wel tegen: in het water, op straat, in huis, parkeergarages en pinautomaten.


Waterbestand


Een ander groot voordeel van RVS is dat het watervast is, dit betekent dat RVS goed tegen invloeden van water kan. Je kunt RVS dan ook veel tegenkomen bij boten en scheepvaart. Het staal wordt gebruikt boor omkasting van regelsystemen op scuppers, zeeschepen, zeilboten en jachten ook basisdelen voor zeilboten en (super-)jachten.


Bestand tegen weeromstandigheden


RVS heeft een oxide laag, dat is een beschermende laag. Dat is een groot voordeel, want het kan vrijwel altijd buiten staan. Denk aan gasverdeelkasten, schakelkasten van energieleveranciers of telecombedrijven, straatmeubilair of afvalbakken. De oxide laag geeft onderliggend staal bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Weersomstandigheden zoals regen en sneeuw hebben geen invloed op de stevigheid en uiterlijk van de producten die van RVS.


Bestand tegen vandalisme


RVS kan buiten staan zoals net al verteld is, omdat het zo goed tegen
weersomstandigheden kan zoals: zon, sneeuw, regen en storm. Een ander probleem van producten buiten houden is dat het gestolen kan worden. Producten gemaakt van RVS goed tegen vandalisme want ze zijn stevig en bestendig. Het bied een goede bescherming voor bijvoorbeeld: lichtkranen, betaal- en geldautomaten, gasverdeelkasten en slagbomen bij parkeergarages. De technieken om deze mechanisme te laten werken zijn erg kostbaar, daarom wordt RVS gebruikt om deze apparatuur te beschermen.


Maatwerk met RVS


Met de juiste apparatuur kun je RVS goed bewerken en vormen tot het gewenste resultaat, dat is een groot en essentieel voordeel. Functionele producten die een bescherming nodig hebben om buiten te staan, tot prachtig interieur en designerproducten. Wijnrekken, complete keukens, tafels en een bar, vrijwel alles kan gemaakt worden met roestvast staal omdat zo goed op maat te bewerken is. Een groot aanbod voor horeca en Retail, maar ook voor bijvoorbeeld uw eigen huis.


Duurzaamheid RVS

 

Na alle voordelen op te noemen van RVS is dit een mooie afsluiter, want roestvast staal is heel erg duurzaam. Wat al eerder vermeld was is dat RVS stevig, sterk en bestand is tegen allerlei weersinvloeden en het is ook slijtvast. Met al deze voordelen hebben producten gemaakt van RVS en langere levensduur. Daarnaast is het ook goed voor het milieu, omdat het volledig recyclebaar is kan het producten zoals plastic goed vervangen. Denk aan de RVS drinkflessen van de laatste jaren. RVS is een legering van: nikkel, ijzer, chroom en koolstof. RVS is al met al een heel erg duurzaam product!