Olievernevelaars

Weergave:


Bezig met laden...
25% KORTING

Olievernevelaar - Max. werkdruk van 10 bar - 1/4 duims aansluiting - ASTA

Olievernevelaar - Max. werkdruk van 10 bar - 1/4 duims aansluiting - ASTA (LUCH-08105).

Adviesprijs € 10,00
7,50 incl. BTW
€ 6,20 excl. BTW
50% KORTING

Olievernevelaar, max. werkdruk van 10 bar, 1/4 duims aansluiting

Olievernevelaar voor persluchtapparatuur. (LUCH-00105).

Adviesprijs € 10,00
5,00 incl. BTW
€ 4,13 excl. BTW
Niet op voorraad


Wat is een olievernevelaar? 

Een olievernevelaar is een apparaat dat in persluchtsystemen wordt gebruikt om luchtgereedschap en andere pneumatische componenten te smeren. Het werkt door een fijne nevel van olie toe te voegen aan de persluchtstroom.

De voordelen van het gebruik van een olievernevelaar zijn:

 1. Verminderde wrijving: De olie vermindert de wrijving tussen bewegende onderdelen in luchtgereedschap, waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd en de efficiëntie wordt verhoogd.
 2. Minder slijtage: De olie helpt slijtage aan pneumatische componenten te verminderen, wat de onderhoudskosten verlaagt.
 3. Bescherming tegen corrosie: De olie beschermt pneumatische componenten tegen corrosie en roest, wat de levensduur van het systeem verlengt.
 4. Verbeterde prestaties: De olie kan de prestaties van luchtgereedschap verbeteren door de luchtstroom te optimaliseren en te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen.

Olievernevelaars worden in een breed scala aan toepassingen gebruikt, waaronder:

 1. Industrie: Olievernevelaars worden veel gebruikt in industriële toepassingen, zoals in fabrieken, garages en machinewerkplaatsen.
 2. Automobielindustrie: Olievernevelaars worden gebruikt in garages om luchtgereedschap te smeren dat wordt gebruikt voor het repareren en onderhouden van auto's.
 3. Bouwnijverheid: Olievernevelaars worden in de bouwnijverheid gebruikt om luchtgereedschap te smeren dat wordt gebruikt voor het boren, zagen en hakken.
 4. Landbouw: Olievernevelaars worden in de landbouw gebruikt om luchtgereedschap te smeren dat wordt gebruikt voor het oogsten, maaien en andere landbouwwerkzaamheden.

Er zijn verschillende soorten olievernevelaars op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een olievernevelaar is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. De hoeveelheid lucht die moet worden gesmeerd: Olievernevelaars zijn er in verschillende maten, die geschikt zijn voor verschillende luchtstromen.
 2. Het type olie dat moet worden gebruikt: Olievernevelaars zijn ontworpen voor gebruik met specifieke soorten olie. Het is belangrijk om de juiste olie te gebruiken voor de toepassing.
 3. De gewenste functionaliteit: Sommige olievernevelaars hebben extra functies, zoals een instelbare oliestroom of een automatische timer.
 4. Het is belangrijk om olievernevelaars correct te installeren en te onderhouden om een optimale werking te garanderen. De olie moet regelmatig worden ververst en de olievernevelaar moet worden gereinigd om te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen.

Veiligheidsvoorschriften:

 1. Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen bij het werken met een olievernevelaar.
 2. Zorg ervoor dat de olievernevelaar correct is geïnstalleerd en geaard.
 3. Gebruik de juiste olie voor de toepassing.
 4. Ververs de olie regelmatig en reinig de olievernevelaar volgens de instructies van de fabrikant.