Verloopstekkers

Weergave:


Bezig met laden...
18% KORTING

Verloop, 7 polige stekker naar 13 polige stekker, korte uitvoering

Verloopstekker van 7 (auto) naar 13 polig aanhanger of caravan, verloop (AANH-00186).

Adviesprijs € 5,50
4,50 incl. BTW
€ 3,72 excl. BTW

Verloop, om een 13 polige stekkerdoos om te zetten naar een 7 polige stekkerdoos, lange uitvoering

Verloopstekker van 13 (auto) naar 7 polig (aanhanger of caravan), lange uitvoering. (AANH-00189).

6,50 incl. BTW
€ 5,37 excl. BTW
Niet op voorraad
18% KORTING

Verloopstekker, 13 polige stekker auto naar 7 polige stekker aanhanger of caravan

Dit is een korte uitvoering om van een 13 polige aanhanger naar een 7 polige aansluiting te gaan.

Adviesprijs € 5,50
4,50 incl. BTW
€ 3,72 excl. BTWWat is een verloopstekker voor aanhangwagen, caravan of boottrailer?

Een verloopstekker is er om een aanhangwagen met een auto te verbinden als de stekkerdoos van de auto of de aanhangwagen verschillend zijn in de aansluitstekkers.
 

Wanneer gebruik je een verloopstekker voor uw voertuig ? 


Heb je op de auto een 7 polige contrastekker en heeft je aanhangwagen een 13 polige stekker dan kun je een verloopstekker gebruiken van 7 polige (auto) naar 13 polig ( aanhanger of caravan). Het kan ook zijn dat de auto een 13 polige stekker heeft en de aanhanger slechts 7 polen. Ook hier is een verloopstekker voor zodat je toch de verlichting kunt laten werken.
 

Welke verloopstekkers voor de aanhanger zijn er allemaal ?

  • Verloopstekker 7 polig contrastekker naar 13 polig(Dus van auto naar aanhangwagen) stekker.
  • Verloopstekker 13 polig contrastekker naar 7 polige stekker(op de auto zit 13 polen en de aanhanger heeft een stekker van 7 polen)

 

Tegen welke problemen kan je aanlopen bij het aansluiten van een stekker op uw auto ?

Wanneer u dus een 13 polige stekkerdoos op uw trekhaak heeft, kunt u moeiteloos uw caravan met 13 polige stekker aankoppelen. Het wordt echter moeilijker om uw aanhangwagen met 7 polige stekker erop aan te sluiten. Denk nu niet dat u de stekkerdoos op uw trekhaak moet vervangen, er is een simpelere oplossing: U koopt in onze webshop een verloopstekker van 13 polig naar 7 polig. Andersom, van 7 naar 13 polig, kan uiteraard ook.  Zorg wel dat de verloopstekker goed in de contrastekker zit van uw auto zodat hij ook goed contact maakt. Bij een verloop van 13 polig systeem naar een 7 polig systeem is er een loopbaan schuin naar beneden gemaakt om de verloop erin te  draaien. Dit systeem heet een bajonet aansluiting, zorg ervoor dat je het blokje goed in de inhams schuift zodat je de verloopstekker er goed kunt indraaien.

Heeft u een stekkerdoos van het merk jaeger op uw auto maar is de stekker van uw aanhanger een multicon west? Deze twee merken zijn niet op elkaar uit te sluiten. Kies ook nu voor een verloopstekker, om uw probleem simpel en snel op te lossen.


Waar dient de verloopstekker van de auto voor?

De stekker is om de verlichting achterop de caravan, aanhanger of boottrailer mee te laten branden samen met de normale verlichting zoals het remlicht, achteruit rij licht en richtingaanwijzers.

 

De 13 polige stekker van de aanhangwagen, caravan, waar dient die voor, waar wordt hij voor gebruikt? 

De 13 polige stekker kom je met name op nieuwere aanhangwagens tegen en bij caravans. Een caravan moet soms worden voorzien van 12 volt om bijvoorbeeld de koelkast van elektriciteit te voorzien. De 13 polige stekker ondersteunt dit en de 7 polige stekker niet. De stekker met 13 polen wordt ook wel Multicon stekker genoemd. 
 

Verloopstekkers voor uw auto en aanhangwagen nodig ?

https://www.trailerandtools.nl/website/index.php?Show=Search&KeyWord=verloopstekker#filter:e6697617587215127c7bcb66f63f80f0