Val sluitingen

Weergave:


Bezig met laden...
18% KORTING

Valsluiting lasbaar, 2 dlg, Val sluiting, Verzinkt

Valsluiting lasbaar, 2 dlg, Val sluiting, Verzinkt (AANH-00983).

Adviesprijs € 5,50
4,50 incl. BTW
€ 3,72 excl. BTW
42% KORTING

Valsluiting lasbaar, Tuimel sluiting, Sluitingen

Tuimelsluiting, Valsluiting lasbaar. (AANH-00247).

Adviesprijs € 4,75
2,75 incl. BTW
€ 2,27 excl. BTW
Niet op voorraad
25% KORTING

Valsluiting schroefbaar, M12 met 25mm schroefdraad

Tuimelsluiting, Valsluiting,schroefbaar M12 met 25mm schroefdraad en borgmoer(AANH-00246).

Adviesprijs € 4,00
3,00 incl. BTW
€ 2,48 excl. BTW

Heeft u een valsluiting voor uw aanhanger of trailer nodig? 


Wij kunnen u verder helpen.

Bij Trailer and Tools hebben we een groot assortiment aan ijzerwaren en sluitingen voor de aanhangwagen en trailer. Wat moet ik hier allemaal onder verstaan bij ijzerwaren en sluitingen voor aanhangers? aan klepsluitingen en deursluitingen, maar ook aan trekgrendels en hoeksluitingen. Ook hebben we daarnaast scharnieren haken en ogen om uw aanhanger compleet te maken, deze vindt u in de categorie "aanhanger ijzerwaren en bevestingen". Krijgt u de juiste sluiting of scharnieren niet gevonden? Neem contact op met onze klantenservice! Wij helpen u graag bij het vinden van de juist sluiting.
We kennen verschillende soorten schanieren voor de aanhanger zoals klepscharnier, portierscharnier, vlinderscharnier, borscharnier
meubelscharnier, inboorscharnier, paneelscharnier, kruisscharnier, opschroefscharnier.
Welke aanhanger sluitingen zijn er allemaal?  Daar kan je de valsluitingen, treksluitingen, excenter sluitingen, kistsluitingen, spansluitingen, panieksluitingen, klepsluitingen onder noemen.

Wat wordt er onder hang en sluit werk van een aanhanger verstaan en waar gebruiken wij het voor?

Bij hang en sluitwerk van aanhangwagens verstaan we scharnieren en sluitingen voor een aanhanger. Je hebt bijvoorbeeld de scharnieren voor de aanhangkleppen en de sluitingen van de aanhangkleppen. De sluitingen van de aanhangklep zorgen ervoor dat de aanhangklep onder het rijden gesloten blijft en daaroor je ladin netjes in de aanhanger blijven liggen. De scharnieren zorgen ervoor dat de klep vast blijft zitten aan de aanhangwagen maar wel mooi open kan vallen.

 Welke soorten zijn er allemaal voor de aanhanger?

Scharnieren:

 • Vlinder scharnieren

 • Bordscharnieren

 • Beugelscharnieren

 • Klepscharnieren

Deze scharnieren zijn allemaal te gebruiken om de kleppen van de aanhanger te bevestigen.

Sluitingen:

 • Val sluitingen

 • Trek sluitingen

 • Excenter sluitingen

 • Kist sluitingen

 • Span sluitingen

 • Paniek sluitingen

 • Klep sluitingen

Wat kan je doen met hang en sluit werk voor een aanhanger?

Met het sluitwerk van een aanhanger kan je er voor zorgen dat al je kleppen gesloten zijn en gesloten blijven onder het rijden. Je wil natuurlijk niet een deel van je lading verliezen onder het rijden.
Het hangwerk van een aanhanger daar bedoelen wij de scharnieren mee die ervoor zorgen dat je kleppen of deur makkelijk open kan en makkelijk weer dicht kan. En door de scharnieren blijft het altijd aan de aanhanger vast zitten zodra je de kleppen oid opent.

Waar is het hang en sluit werk meestal uit opgebouwd?

Een scharnier is meestal  gemaakt van ijzer. Het bestaat meestal uit twee bladen die aan elkaar gevormd zijn. Het ene blad heeft meestal 3 knopen en het andere blad heeft er meestal 2.
Een sluiting is ook meestal gemaakt van ijzer. Dat komt omdat ijzer natuurlijk een sterk materiaal is.

Waarom gebruiken we hang en sluit werk?

We gebruiken hang en sluit werk voor de aanhanger omdat het simpel weg veiliger ervan wordt.
De kans dat je je lading verliest is een stuk kleiner omdat je de kleppen van de aanhanger goed het gesloten met de sluitingen. En door de scharnieren blijven de kleppen ook goed aan de aanhanger vast zitten.

Wanneer moet ik mijn hang en sluit werk vervangen?

Als jou scharnieren bijvoorbeeld beginnen te piepen dan kan je dat nog makkelijk oplossen door middel van het schoonmaken van het scharnier. Dat kan het probleem verhelpen. Als het scharnier helemaal niet meer werkt dan kan je hem ook gaan vervangen. Het scharnier zal gaan slijten d.m.v. de roest die op de scharnieren vormt.
Sluitingen kan je vervangen als je sluitingen stroef open en dicht gaan. Of als de sluitingen niet meer werken dan moet je ze natuurlijk ook vervangen.

Zijn er verschillende afmetingen van het hang en sluit werk?

Ja er zijn heel veel verschillende afmetingen van het hang en sluit werk. Zodat het bij elke aanhangwagen toe te passen is. Je kan altijd wel de goede afmeting vinden van het hang en sluit werk.

Trailer and Tools heeft een uitgebreid assortiment aan sluitingen.
We onderscheiden de volgende sluitingen in verschillende groepen: