mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp
21% KORTING
mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp
mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp
mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp

Mistachterlicht compleet, mist verlichting 70mm x 80mm x 50mm

Mistachterlicht compleet met binnelamp en bekabeling, achterlicht mist voor de aanhanger (AANH-00428).


Artikelnummer:AANH-00428 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423657458476

Adviesprijs € 12,00
9,50 incl. BTW *
€ 7,85 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Mistachterlicht compleet, mistverlichting, mist achterlicht voor de aanhanger (AANH-00428).


  • Afmetingen : 70mm x 80mm x 50mm
  • Keurmerk : E11
  • Inclusie bevestigingsmateriaal, H.O.H.-maat boutverbinding 55 mm
  • Inclusief binnenlamp
  • Met aansluitdraad
 

Wat is de wetgeving van mistachterlicht op een aanhangwagen? 
Wat is de regelgeving van het hebben van een mistlicht op een aanhanger? 

 

Wanneer moet een aanhangwagen voorzien zijn van een Mistachterlicht? 


Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kg moeten vanaf 1 juli 2006 zijn voorzien van een of twee mistachterlichten. Deze verplichting geldt ongeacht het bouwjaar van de aanhangwagen. Voor aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg geldt deze verplichting alleen voor aanhangwagens die na 31 december 1997 zijn geregistreerd.
 

Alles wat u moet weten over mistachterlichten op aanhangwagens en caravans! Wat zijn de wetten van mistachterlichten op een aanhangwagen of caravan?Aansluiten mistachterlicht


Wanneer er in de bestaande achterlichtunit geen voorziening is voor een goedgekeurde mistlamp, dan kun je een losse unit monteren. De beste plaats is links van de middenlijn van de aanhangwagen, om verwarring met de remlichten te voorkomen. Uiteraard moet de mistlamp worden aangesloten op de elektrische bedrading van de aanhangwagen. De voedende draad (+) wordt verbonden met pool 2 van de verlichtingsstekker. Dit kan bij een aansluiting met een 7-polige stekker tot een conflict leiden. Pool 2 kan in de stekkerdoos van de auto namelijk ook bezet zijn door de (optionele) permanente stroomaansluiting naar de aanhangwagen. Bij een aangesloten aanhangwagen zal het mistachterlicht dan continu gaan branden.  Een correct aangesloten 13-polige stekker voorkomt dit probleem.

De verlichting van de auto/voertuigcombinatie moet vanaf de bestuurdersplaats bediend kunnen worden. Een los mistachterlicht met een eigen schakelaar op de unit zelf is niet toegestaan.

Uitschakeling mistachterlicht trekkend voertuig


Weerkaatsing van het felle licht van een mistachterlamp van de auto tegen de voorzijde van de aanhangwagen kan het zicht in de autospiegels hinderen. Monteer daarom een voorziening die ervoor zorgt dat bij een aangekoppelde aanhangwagen bij inschakeling van het mistachterlicht de lamp op het trekkende voertuig uit blijft en de lamp op de aanhangwagen wel gaat branden. Hiervoor zijn speciale relais te koop.  Er bestaan ook stekkerdozen met een geïntegreerde microschakelaar die de voedende draad naar de mistlamp van de auto onderbreekt zodra er een stekker ingestoken wordt. Let op: deze schakeling zorgt ervoor dat bij het aansluiten van een fietsenrek zonder mistachterlicht je auto niet voorzien is van een werkend mistachterlicht.

Om te onthouden: het voeren van een mistachterlicht is pas toegestaan bij mist of zware sneeuwval waarbij het zicht minder is dan 50 meter.
 

Losse mistlampen en achteruitrijlampen voor aanhangwagens


Mistlampen zijn verplicht voor aanhangers onder 750 kg ongeacht het bouwjaar met uitzondering als de trekkende auto geen mistachterlicht heeft. Aanhangers die zwaarder zijn als 750 kg moeten verplicht over één of meerdere mistachterlichten beschikken tenzij de aanhanger voor 31 december 1997 is gebouwd.  Voor achteruitrijlampen geldt een verplichting als de aanhanger na 31 december 2012 in gebruik is genomen.


Voor caravans gelden de volgende regels wat betreft mistachterlicht: 


Met ingang van 1 Januari 2005, zijn de volgende regels van toepassingen op uw caravan en aanhangwagen:
Caravans en aanhangwagens, geregistreerd (dus met kenteken) voor 1 januarie 1998, zijn NIET verplicht een mistachterlicht te voeren.
Caravans en aanhangwagens, geregistreerd na 1 januarie 1998, zijn WEL verpicht een mistachterlamp te voeren.
De NIET geregistreerde caravans en aanhangers, beschouwt men als na 1998 geregistreerd (dus zonder kenteken) en zijn dus verplicht om een mistachterlicht te voeren.

De zware aanhangwagens (zwaarder dan 750 kg) moeten al per 31-12-1997 voorzien zijn van een mistachterlicht.
Met ingang van 1 januari 2005 moeten alle aanhangwagens, dus ook de caravans, die lichter zijn dan 750 kg voorzien zijn van mistachterlicht.
Omdat het een gebruikerseis is, geldt deze regel dus ook voor alle bestaande aanhangwagens, dus ook voor een lichte aanhangwagen van 15 jaar oud.

Wij verkopen ook beschermrekken in diverse maten. Ideaal om beschadiging van uw achterlichten te verkomen.
We hebben een onderscheid gemaakt in verschillende soorten aanhanger verlichtingen:

Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.

Review toevoegen
mist achterlicht, mistachterlicht, mistlamp, mist lamp

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen