druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader
druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader
druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader
druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader

Druppellader, 12V, druppellade

Druppellader, 12 Volt, 2 Ampère, druppellade (AUTM-01298).


Artikelnummer:AUTM-01298 Verzendkosten:€ 6,95 EAN:7423652530542

25,00 incl. BTW *
€ 20,66 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Acculader 12 volt 2 Ampère, druppellade  (AUTM-01298).

Met 3 led indicatoren:

 • Defect
 • Laden
 • Geladen
Druppellader 12 volt compact , Lader , Acculader model druppellaar, Batterijlader. Deze 12 volt druppellader is een druppelader die geschikt is voor 12 volt accus. Gebruikt u een accu gedurende het jaar soms langere tijd niet, dan is het verstandig deze accu aan te sluiten op een druppellader. De Druppellader zorgt ervoor dat uw accu geladen blijft. De druppellader houdt de accu actief in gebruik om zo ervoor te zorgen dat de accu goed onderhouden wordt.  Ideaal als u naast uw reguliere motor ook nog bijvoorbeeld een Oldtimer heeft waar de accu van bijgeladen moet worden.Maar ook geschikt voor autoaccu, bootaccu, motoraccu. Het aansluiten van de accu kan gemakkelijk en flexibel gedaan worden met de krokodil klemmen.
 

Wat is een acculader?

Als een auto lang stil heeft gestaan in bijvoorbeeld een winterstalling, dan is het mogelijk dat de accu geraakt is. Daarom kan je gebruik maken van een acculader om hem weer even wat extra stroom te geven om de auto weer te laten starten. Let op! Er zijn verschillende soorten acculaders, zorg ervoor dat u de goeie koopt die u zoekt.
 

Wat doet een acculader?

Alle accuopladers sturen electriciteit naar de accu van uw auto waardoor hij oplaadt. Maar er zijn drie hoofdfuncties die ze kunnen vervullen:
 • Onderhoudsladen: wordt ook wel eens druppelladen genoemd, hierbij worden jkleinde hoeveelheden elektriciteit naar uw accu gestuurd om deze gezond te houden voor als hij een lange tijd op wordt geslagen. Dat gebeurd meestal met bijvoorbeeld old-timers of motoren.
 • Conventioneel opladen: hierbij wordt er stroom naar de accu gestuurd om hem op te laden vanaf een lage hoeveelheidstroom. Het duurt ongeveer tussen de 6-24 uur maar meestal 10 uur om de accu dan weer volledig op te laden.
 • Motorstartfunctie: dit is hetzelfde als het starten van een auto. Het kost veel meer stroom, wat normaal gezien wordt bij zwaardere opladers.
 

Welke soort acculaders zijn er?

Er zijn twee soorten acculaders standaard en slim.

Standaard opladers:

Standaard opladers hebben een traditionele stijl, eenvoudige interface en beperkte extra functies. Hoewel ze meestal een stukje goedkoper zijn, hebben ze meestal niet de meer geavanceerde functionaliteit die u in een slimme oplader krijgt. Ze zijn ook niet geschikt voor voertuigen met een start-stop-technologie.

Slimme opladers:

Slimme opladers zijn technologisch een stuk geavanceerder en kunnen zowel worden gebruikt voor het opladen van uw accu als, als langdurige verbinding voor onderhoudsladen.
De slimme opladers hebben meestal verschillende extra functies en beiden meerdere oplaadfasen voor efficiënter opladen, dat helpt om de levensduur van u accu te verlengen.
Ze detecteren ook automatisch de snelste oplaadmodus en schakelen over naar druppelladen wanneer de batterij vol is, dus er is geen risico op overladen en beschadiging van uw accu!
 

Welke acculader heb ik nodig?

Als u al weet wat voor soort opladen u wilt toepassen zijn er slechts een paar dingen waar u aan moet denken bij het kiezen van een acculader:
 • Motorinhoud: wat is de inhoud van uw motor? Een grotere motor heeft een grotere batterij nodig, die op zijn beurt een krachtigere oplader nodig heeft! Controleer of uw acculader geschikt is voor de grote van uw motor.
 • Batterijtype: wat voor een soort accu heeft de auto? Loodzuuraccu’s werken meestal met alle soorten acculaders, maar als je gel- of calciumaccu hebt, of een AGM/EFB-accu die je normaal in auto’s met start-stopfunctie aamtreft dan zit je met een slimme oplader altijd goed.
 • Kenmerken: wat voor een soort functie zou u graag willen? Wilt u het gemakkelijk aflezen met een digitaal display? Heeft u een wintermodus nodig? Een specifieke laadcycli? Denk erover na wat u nodig bent daardoor zal je makkelijker een keuze kunnen maken tussen acculaders.
 

Welke ampère heeft mijn acculader nodig?

De gemiddelde capaciteit van een standaard auto-accu is 48 ampère-uur, de laadsnelheid van een typische opladere is ongeveer 2 ampère. Door dat u deze twee cijfers heeft kunt u precies berekene hoelang u de accu van een auto moet opladen.
Als uw accubatterij en laadsnelheid respectievelijk 48 en 2 ampère zijn dan duurt het 24 uur om een helemaal lege accu weer volledig op te laden. Netzo als uw capaciteit 60 ampère is en uw oplader werkt op 3 ampère, dan heeft u 20 uur nodig om uw batterij van leeg naar volledig vol op te laden.
 

Hoe sluit ik een acculader veilig aan?

Een lege auto-accu opladen is meer dan alleen een oplader aansluiten. Voordat moet weten hoe u een acculader aansluit moet je eerst weten hoe u zich daar op voorbereid. Het is heel makkelijk om een goeie schok te krijgen als de accu wat sap bevat. Zorg dat u gemakkelijk bij de accu kan komen de meeste accu’s bevinden zich ‘gewoon’onder de motorkap terwijl er ook accu’s zijn die onder een stoel of kofferbak zitten. Zorg ervoor dat alles van het voertuig is uitgeschakeld. Als u iets aan hebt staan dan kan er een grote kans zijn op een flinke vonk.
De batterij aansluiten:
 1. Zorg ervoor dat de oplader uit is geschakeld.
 2. Sluit de pluskabel van de lader aan op de lader pluspool van de accu.
 3. Sluit de minkabel van de oplader aan op de minpool op de accu.
 4. Stel de lader in op de laagste laadsnelheid.
 5. Zet de oplader aan en stel de timer in.

Als u de oplader verwijdert, moet u deze eerst uitschakelen en vervolgens eerst de positieve kabel en dan de negatieve kabel verwijderen.

Review toevoegen
druppellader, lader, druppellaar, acculader, druppel lader

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen