Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord
29% KORTING
Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord
Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord
Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord

Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord

Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord (AANH-05815)


Artikelnummer:AANH-05815 Verzendkosten:€ 15,00 EAN:5714055069640

Adviesprijs € 17,50
12,50 incl. BTW *
€ 10,33 excl. BTW
Voorraad: 10 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord (AANH-05815)

Spatscherm enkel as 8 inch, kunststof. Aanhanger spatborden bieden bescherming tegen stenen, vuil en stof. Kortom, tegen alles wat tegen de aanhanger of auto op kan spatten. Een aanhanger spatbord is zodanig gevormd dat zowel achterwaarts als zijwaarts opspattend water beperkt wordt. Aanhanger spatborden zijn wettelijk verplicht. Er zijn verschillende eisen waar een spatbord aan dient te voldoen. Allereerst gaat het om de plaatsing van het spatbord ten opzichte van de as en het gewicht van de aanhanger. De banden van de aanhangwagen mogen in geen geval buiten de spatborden steken.

Afmetingen:
 
  • Lengte : 550 mm
  • Breedte : 160 mm
  • Hoogte : 170 mm
 

Spatscherm

Een spatscherm (spatbord) van de auto is een kap die over de kap van de wielen is bevestigd. Een spatscherm zorgt er voor dat het opspattende water en vuil dat van het wiel afkomt word tegen gehouden. Spatborden zie je vaak terug op een aanhangwagen. Dit is wettelijk verplicht. Naast dit zorgt het er ook voor dat uw aanhangwagen minder snel vies word. En dit zorgt er voor dat uw aanhanger er een stuk verzorgder uit ziet.

Spatlap

Een spatlamp is een rubberen lap dat aan een vervoersmiddel word bevestigd om vuil water dat door die wielen op word gespat, tegenhoudt. Je kunt spatlappen vaak vinden bij de achterwielen van een auto. Op deze manier voorkom je dat het voertuig achter je of je eigen auto word beschadigd. En bij regen bellemmer je het zicht van de auto achter je niet.
Je kunt ook spatlappen vinden bij fietsen en bromfietsen. Hier hebben de spatlappen de taak om de bestuurder van de fiets of bromfiets zo schoon en droog mogelijk te houden al deze door bijvoorbeeld een plas of nat wegdek rijdt.

Verplicht

Rijden zonder een spatscherm is erg onveilig en kan zelfs een boete opleveren. Aanhangwagens moet aan verschillende eisen voldoen. Een van deze eisen is dat de aanhangwagen voorzien moet zijn van een spatbord. Dit is wettelijk verplicht omdat het gewoonweg onveilig is te rijden zonder spatbord. Ook zorgen de spatborden er voor dat er geen direct contact is met de wielen. Let bij het kopen van een spatscherm op de stand van je wielen. De wielen van de aanhanger mogen namelijk niet uitsteken van de spatschermen.

Waar zijn spatborden van gemaakt?

Spatschermen worden voornamelijk gemaakt van kunststof. Kunststof is een materiaal dat is opgebouwd uit grote moleculen die ontstaan door chemische synthese. Er komt dus door een chemische reactie een nieuwe synthetische stof. Die is ontstaan uit natuurlijke grondstoffen. Kunststoffen worden voor veel dingen gebruikt. En word voor steeds meer gebruikt. En vervangt vaker andere grondstoffen bijvoorbeeld: steen, hout, metaal en leer. Ook zijn er spatschermen die gemaakt zijn van metaal. De meeste metalen worden gedolven uit de natuur, dit wordt ook wel erts genoemd. Hier zijn de ertsen metalen die in een verontreinigde toestand zijn. Metaal is een sterkere stof dan kunststof en zorgt soms voor een betere uitstraling van de aanhangwagen.

Verschillende spatborden

Er zijn verschillende spatborden. Aller eerst is er een verschil tussen metalen en kunststoffen spatborden. Maar ook zijn er verschillende vormen. Je kan namelijk gaan voor een rond spatbord maar er zijn ook 5 hoekige spatborden en spatborden speciaal voor tandemassers. Welke het best bij jou past ligt er aan wat voor aanhanger je hebt en voor welke look je wilt gaan.

Bevestigingsmateriaal

Je kan je spatbord bevestigen met een spatbordsteun. Met de spatbordsteunen kun je het spatscherm aan je aanhanger bevestigen. Aan te raden is om hier sowieso twee van te gebruiken.

Hoe vervang je een spatbord?

Wanneer je een spatbord wilt vervangen van je aanhanger. Moet je eerst kijken welk materiaal je wilt en welke vorm je wilt hebben op je aanhangwagen. Waar je op moet letten is als eerst op de spanwijdte. Dit kan je op meten door een duimstok of meetlint te pakken en van de ene kant naar de andere kant te meten. Ook moet je de breedte van je spatbord weten. Wanneer je het nieuwe spatbord aan de aanhanger wilt monteren kijk je eerst hoe het oude spatbord bevestigd zat aan de aanhangwagen. Die boutgaten kan je overnemen. Bij de boottrailer is alleen geen wandconstructie mogelijk. Hier gebruik je spatbord bevestigingssteun. Als je ook een spatlap wilt bevestigen zorg dan dat je deze niet te laag vastmaakt want dan heb je de kans dat deze af scheurt.

Review toevoegen
Spatscherm enkel as - Kunststof - 55cm x 16cm x 17cm (L x B x H) - Spatbord

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen