acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader
acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader
acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader
acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader
acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader

Acculader automatisch, 6/12 Volt, 230 Volt / 50 Hz input

Acculader automatisch 6V / 12V (AUTM-00188)


Artikelnummer:AUTM-00188 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423654391349

42,50 incl. BTW *
€ 35,12 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Acculader 6V / 12V (AUTM-00188).
 
 • 6V/12V acculader
 • Efficiënte instelbare acculader
 • Input = 230V/50Hz
 • Output voltage = 6V/12V
 • Output stroom = 4A
 • Beveiliging tegen overbelasting en verkeerd aansluiten
 • Met LED indicatielampje voor laden

Deze hoogfrequentie lader met slimme laadkarakteristiek heeft een Led display en is geschikt voor 6 en 12 Volt accu's die hij zelf herkend. 
 
 • Acculader automatisch 6V / 12V , Batterij lader , Lader , Laadapparaat. Accu lader. Een kleine accu lader die bijvoorbeeld zeer geschikt is voor het laden en onderhoudsladen van kleine startaccu's van bijvoorbeeld een motor. Acculader 6v / 12v accu's met een sterkte van 4 Amp. Kan worden gebruikt om bijvoorbeeld Uw auto accu op te laden. Alles wordt er bijgeleverd, ook met de accu klemmen en is dus klaar voor dagelijks gebruik. Alles wordt er bijgeleverd, ook met de accu klemmen en is dus klaar voor dagelijks gebruik. Deze hoogfrequentie lader met slimme laadkarakteristiek heeft een Led display en is geschikt voor 6 en 12 Volt accu's die hij zelf herkend.  

Acculaders

Trailer and Tools heeft een heel groot assortiment in verschillende gereedschappen, uitrustingen, onderdelen, snelle levering en ruime voorraad, zoals de acculaders die wij u aanbieden. Vele mensen zullen denken dat ze geen acculader nodig hebben in verband met het automatisch laden door het voertuig zelf, helaas is dat niet het geval. Veelal wordt de term acculader gebruikt voor een onderhoudslader. In de spreektaal wordt de term acculader, druppellader en onderhoudsladers door elkaar gebruikt, ook wij spreken over een acculader terwijl wij eigenlijk onderhoudslader bedoelen. De accu’s van voertuigen hebben het in de winterperiode het erg zwaar, of u nou gebruik maak van het voertuig of niet. Vele mensen denken dat een acculader pas van toepassing is wanneer een accu voor een lange periode is gebruikt of wanneer het voertuig voor een lange tijd stil heeft gestaan, wat absoluut niet het geval is. Onderweg laadt het laadcircuit van uw voertuig de accu automatisch op. Maar wat als u een accu wilt laden zonder een laadcircuit van uw auto, boot of uw motor? Misschien wilt u uw accu van uw voertuig tijdens de winterstalling in conditie houden. U zult vast wel denken dat wanneer de accu helemaal leeg is u de accu zo weer kunt opladen, dat is helaas niet altijd het geval. Als u pech heeft verliest de accu zijn spanning meteen weer. Daarom biedt Trailer and Tools meerdere soorten laders die u voor meerdere soorten voertuigen/accu’s kunt gebruiken om zodoende dit soort omstandigheden te voorkomen.

Kostenbesparing

Naast de hoge kosten voor het aanschaffen van een nieuwe accu levert het ook een hoop gedoe op. Dat kunt u allemaal voorkomen door gebruik te maken van één van de moderne acculaders die u bij Trailer and Tools kunt verkrijgen. De laders van Trailer and Tools staan bekend om hun gunstige prijs/kwaliteit verhouding. In de afgelopen jaren is er veel ontwikkeld in die branche, met als gevolg  dat de acculaders zeer betaalbaar zijn geworden.

Levensduur

Naast de aantrekkelijke prijzen van de acculaders, heeft het ook gezorgd dat de acculaders de levensduur van diezelfde accu flink verlengd hebben. Acculaders van vroeger hebben de functie niet om te stoppen met laden zodra de accu vol is, wat uiteindelijk het levensduur van de accu nadelig kan beïnvloeden. Alle laders die Trailer and Tools u aanbiedt stoppen automatisch met laden zodra de accu vol is (intelligente laders).
 

Service

Uiteraard geven wij graag advies over de juist keuze, bekijk alle mogelijkheden die wij u aanbieden op onze site TrailerandTools.nl.
 

Wat is een acculader?

Als een auto lang stil heeft gestaan in bijvoorbeeld een winterstalling, dan is het mogelijk dat de accu geraakt is. Daarom kan je gebruik maken van een acculader om hem weer even wat extra stroom te geven om de auto weer te laten starten. Let op! Er zijn verschillende soorten acculaders, zorg ervoor dat u de goeie koopt die u zoekt.
 

Wat doet een acculader?

Alle accuopladers sturen electriciteit naar de accu van uw auto waardoor hij oplaadt. Maar er zijn drie hoofdfuncties die ze kunnen vervullen:
 • Onderhoudsladen: wordt ook wel eens druppelladen genoemd, hierbij worden jkleinde hoeveelheden elektriciteit naar uw accu gestuurd om deze gezond te houden voor als hij een lange tijd op wordt geslagen. Dat gebeurd meestal met bijvoorbeeld old-timers of motoren.
 • Conventioneel opladen: hierbij wordt er stroom naar de accu gestuurd om hem op te laden vanaf een lage hoeveelheidstroom. Het duurt ongeveer tussen de 6-24 uur maar meestal 10 uur om de accu dan weer volledig op te laden.
 • Motorstartfunctie: dit is hetzelfde als het starten van een auto. Het kost veel meer stroom, wat normaal gezien wordt bij zwaardere opladers.
 

Welke soort acculaders zijn er?

Er zijn twee soorten acculaders standaard en slim.

Standaard opladers:

Standaard opladers hebben een traditionele stijl, eenvoudige interface en beperkte extra functies. Hoewel ze meestal een stukje goedkoper zijn, hebben ze meestal niet de meer geavanceerde functionaliteit die u in een slimme oplader krijgt. Ze zijn ook niet geschikt voor voertuigen met een start-stop-technologie.

Slimme opladers:

Slimme opladers zijn technologisch een stuk geavanceerder en kunnen zowel worden gebruikt voor het opladen van uw accu als, als langdurige verbinding voor onderhoudsladen.
De slimme opladers hebben meestal verschillende extra functies en beiden meerdere oplaadfasen voor efficiënter opladen, dat helpt om de levensduur van u accu te verlengen.
Ze detecteren ook automatisch de snelste oplaadmodus en schakelen over naar druppelladen wanneer de batterij vol is, dus er is geen risico op overladen en beschadiging van uw accu!
 

Welke acculader heb ik nodig?

Als u al weet wat voor soort opladen u wilt toepassen zijn er slechts een paar dingen waar u aan moet denken bij het kiezen van een acculader:
 • Motorinhoud: wat is de inhoud van uw motor? Een grotere motor heeft een grotere batterij nodig, die op zijn beurt een krachtigere oplader nodig heeft! Controleer of uw acculader geschikt is voor de grote van uw motor.
 • Batterijtype: wat voor een soort accu heeft de auto? Loodzuuraccu’s werken meestal met alle soorten acculaders, maar als je gel- of calciumaccu hebt, of een AGM/EFB-accu die je normaal in auto’s met start-stopfunctie aamtreft dan zit je met een slimme oplader altijd goed.
 • Kenmerken: wat voor een soort functie zou u graag willen? Wilt u het gemakkelijk aflezen met een digitaal display? Heeft u een wintermodus nodig? Een specifieke laadcycli? Denk erover na wat u nodig bent daardoor zal je makkelijker een keuze kunnen maken tussen acculaders.
 

Welke ampère heeft mijn acculader nodig?

De gemiddelde capaciteit van een standaard auto-accu is 48 ampère-uur, de laadsnelheid van een typische opladere is ongeveer 2 ampère. Door dat u deze twee cijfers heeft kunt u precies berekene hoelang u de accu van een auto moet opladen.
Als uw accubatterij en laadsnelheid respectievelijk 48 en 2 ampère zijn dan duurt het 24 uur om een helemaal lege accu weer volledig op te laden. Netzo als uw capaciteit 60 ampère is en uw oplader werkt op 3 ampère, dan heeft u 20 uur nodig om uw batterij van leeg naar volledig vol op te laden.
 

Hoe sluit ik een acculader veilig aan?

Een lege auto-accu opladen is meer dan alleen een oplader aansluiten. Voordat moet weten hoe u een acculader aansluit moet je eerst weten hoe u zich daar op voorbereid. Het is heel makkelijk om een goeie schok te krijgen als de accu wat sap bevat. Zorg dat u gemakkelijk bij de accu kan komen de meeste accu’s bevinden zich ‘gewoon’onder de motorkap terwijl er ook accu’s zijn die onder een stoel of kofferbak zitten. Zorg ervoor dat alles van het voertuig is uitgeschakeld. Als u iets aan hebt staan dan kan er een grote kans zijn op een flinke vonk.
De batterij aansluiten:
 1. Zorg ervoor dat de oplader uit is geschakeld.
 2. Sluit de pluskabel van de lader aan op de lader pluspool van de accu.
 3. Sluit de minkabel van de oplader aan op de minpool op de accu.
 4. Stel de lader in op de laagste laadsnelheid.
 5. Zet de oplader aan en stel de timer in.

Als u de oplader verwijdert, moet u deze eerst uitschakelen en vervolgens eerst de positieve kabel en dan de negatieve kabel verwijderen.


Onze accu gerelateerde producten hebben we onderverdeeld in verschillende subgroepen.
Welke groepen hebben we allemaal die vallen onder de accuproducten:

Hoofstroomschakelaars
Contactsloten
Acculaders
Accutesters
Accupoolklemmen
Startkabelklemmen
Startkabels
Review toevoegen
acculader automatisch, acculader, baterijlader, lader, laadapparaat, accu lader, batterij lader

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen