aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich
5% KORTING
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich

Verlichtingsbalk wit, 122cm met 9m kabel en mistachterlicht

Trailerbord wit 1 meter en 22cm breed kunstof uitvoering, lichtbalk (AANH-00019).


Artikelnummer:AANH-00019 Verzendkosten:€ 15,00 EAN:7423657146151

Adviesprijs € 50,00
47,50 incl. BTW *
€ 39,26 excl. BTW
Voorraad: 28 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Trailerbord wit 122cm kunstof uitvoering, Verlichtingsbalk, Lichtbalk, Verlichtingsbord (AANH-00019).


Makkelijk te gebruiken bij een boottrailer of als uw aanhanger verlichting, caravan verlichting niet werkt om zo gebruik te maken van uw aanhanger/ caravan.

Trailerbord met mistachterlicht en kunststof bord van Trailer and Tools. Zeer makkelijk te monteren aan een aanhanger, of caravan. Hij heeft een hoogwaardige verlichting van 2 keer 4 functies E gekeurd. Deze balk is gemaakt van kunstof waar door hij licht is en geschikt is voor een lange levens duur. De verlichtings balk is ook water dicht. Wordt geleverd met een 9 meter kabel.
Het is een simpel aansluitsysteem, bord vast maken en de stekker in het stopcontact van uw voertuig plaatsen.
Heeft u een 13 polige stekker systeem dan kan u bij ons een verloop kopen om hem zodoende alsnog op een makkelijke manier te gebruiken.
Zie specificaties voor verdere informatie.

Productomschrijving: 
  • Lengte van de kunstoffen lichtbalk is 1 meter 22 cm.
  • Hij heeft 9 meter kabel met een 7 polige aansluiting.
  • Er zitten 2 gaten boven in het bord om hem doormiddel van bijvoorbeeld tieraps vast te zetten.
  • Keuring: E11
  • Hart op hart afstand van de montage gaten is 78cm.
  • Driehoek reflectoren aan de uiteinden
  • Voorzien van verlichting die alle functies bevatten inclusief kenteken verlichting.
  • Afmeting verlichtingsbalk: 1220x140x75 mm

Keuring: E11

Kabel: 7-polige kunststof stekker

Kabellengte: 9 meter

H.o.h. afstand: 78 cm

Diameter gat: 10 mm

Inclusief: rode driehoek reflectoren

Exclusief: kentekenplaathouders (eenvoudig hieronder mee te bestellen)

Montage: wordt in veel gevallen gemonteerd met tie-rips of schroeven

Hier de regels en verplichtingen van verlichting op een aanhanger! 
( klik met de muis op de regel hierboven.) 

Heeft u toch liever losse verlichting neem dan eens een kijkje bij onze led achterlichten en markeringslampen. Voor nieuwe stekkers of kabels bent u bij ons ook op het juiste adres. Wij verkopen 7 en 13 polige stekkers en stekkerdozen in verschillende uitvoeringen. 

We hebben een onderscheid gemaakt in verschillende soorten aanhanger verlichtingen:

Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.


Wat zijn aanhangerverlichtingen?

Veilig zijn in het verkeer is uiterst belangrijk, daarom moet de verlichting van je voertuig en ook je aanhanger altijd in orde zijn. Een probleem met de verlichting van je aanhangwagen is voor andere mensen net zo’n gevaar als voor jezelf. En om er pas voor je reis achter te komen is al helemaal vervelend, daarom moet er structureel gecontroleerd worden. Als je op een probleem stuit is deze vaak eenvoudig en zelfstandig optelossen, wij helpen je graag met het herkennen en oplossen van de veel voorkomende problemen met de verlichting. LED verlichting is tegenwoordig niet meer speciaal, bijna alle auto’s zijn er van voorzien. Dit is bij aanhangwagens echter niet het geval. Het grootste deel van alle aanhangwagens zijn voorzien van de klassieke lichtunits met de standaard lampjes zoals we die kennen. Deze units voldoen goed aan de eisen op een aanhangwagen maar omdat het traditionele gloeilampjes zijn kunnen die nog kapot snel gaan. Ook kan kunnen de inwendige contactpunten gaan oxideren. Je kunt tegenwoordig de achterlichtunits naar LED units vervangen. LED verlichting biedt een hogere lichtopbrengst en meer branduren dan de losse lampjes. De kans dat er problemen met de verlichting van de aanhangwagen zijn worden dus verminderd op het moment dat je er LED units in zet.

Wat zijn veilige aanhangerverlichtingen?

Wanneer zijn aanhangerverlichtingen veilig? Aanhangerverlichtingen zijn veilig wanneer ze beiden goed en duidelijk branden. Vaak komt er voor dat een of meerdere lampjes niet branden. Wij hebben een paar stappen gemaakt om te volgen wanneer je deze problemen ervaart.

Er brand één lampje niet

1. Controleer het betreffende lampje en vervang hem met een nieuw lampje. Als de draad van het oude lampje nog intact is en het lampje gaat branden op moment van verwijderen? Maak dan de contacten schoon.
2. Controleer of er spanning op de betreffende pool op de stekkerdoos van de auto staat. Maak het contact schoon en controleer nogmaals.
3. Controleer of de aansluitdraad goed in de stekker aangesloten zit, maak ook het stekkercontact goed schoon. Buig eventueel de vier delen van het contact naar de buitenkant toe.
4. Controleer of er spanning op de aansluiting van de lamp zit en of de massa niet onderbroken is. Als het nodig is kun je de aansluitkabel repareren.

Er branden meerdere lampjes niet

1. Als er meerdere lampjes niet meer branden moet er gecontroleerd worden of er spanning op de betreffende pool staat (op de stekkerdoos van de auto). Maak eventueel het contact schoon en controleer nog een keer.
2. Controleer of de aansluitdraad goed in de stekker aangesloten is en maak de stekkercontacten goed schoon. Buig als het nodig is ook vier delen van het contact naar buiten.
3. Controleer of de kabels die vanaf de dissel lopen naar de achterzijde van de aanhangwagen geen beschadigingen of breuken hebben. Let goed op of er sporen van oude reparaties zijn, met bijvoorbeeld kroonsteentjes. Die staan er om bekend dat ze na verloop van tijd storingen kunnen veroorzaken. Bij een mankement aan de aansluitkabel
kun je deze repareren. Mochten de lampjes echt niet meer te maken zijn, bieden wij veel lampjes in veel maten voor goedkope prijzen.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, daarom hebben wij naast reparatie advies ook tips om kapotte verlichting te voorkomen. Veel van de storingen worden veroorzaakt door oxidatie (roest). Om de oxidatie te voorkomen adviseren wij dat je een à tweemaal per jaar de stekker en stekkerdoos inspuit met een zuurvrije vaseline- of siliconenspray. Als je wilt gaan inspuiten maar je ziet dat er al oxidatie op zit kun je het best deze schoonmaken met een contactreiniger. Door de stekker een paar keer in de stekkerdoos te steken en te verwijderen verspreid de spray beter. Ook is het belangrijk dat er zorgvuldig met de stekker van de verlichting op wordt gegaan. Als de aanhangwagen niet in gebruik is en de stekker dus niet is aangesloten op de stekkerdoos van de auto. Zorg dan dat de stekker netjes in de daarvoor bedoelde houder van de dissel rust. Zorg dat de stekker niet zomaar ergens loshangt en al helemaal niet ergens op de grond ligt, zo zou er vocht en vuil in de stekker kunnen komen. Als de stekker nog wel in gebruik is, zorg dan dat de deksel goed zit zodat er geen opspattend regenwater bij kan komen.

Waar worden aanhangerverlichtingen van gemaakt?

Een achterlicht komt voor op voertuigen zoals fietsen, motorfietsen en auto’s. ook komen ze voor op andere voertuigen zoals aanhangwagens, ze dienen door middel van een lampje licht te geven om achterliggend verkeer te attenderen op de aanwezigheid van het betreffende voertuig. Een aanvulling op het achterlicht is een reflector, deze reflecteert het licht van de koplamp. Reflectoren kunnen meer of minder licht produceren dan achterlichten kunnen. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de reflector en vooral afhankelijk van de sterkte van de koplampen van de andere automobilist. Achterlichten verschillen van vormen en maten, maar ze dienen allemaal voor hetzelfde doel. In de wet staat dat voertuigen die deelnemen aan het verkeer op de openbare weg aan de achterzijde moeten zijn uitgerust met lichten die een heldere rode kleur afgeven zonder reflectie. Rood is de gekozen kleur, omdat het de aandacht het meest trekt en het de grootste golflengte heeft zonder dat het de atmosfeer verstrooid. Het lijkt logisch dat alleen je achterlichten aan moeten als het donker of mistig is, maar is sommige landen is het in situaties verplicht ook overdag bij helder weer het licht te laten schijnen. In de Nederlandse wet staat dat voertuigen alleen bij nacht en ontij (weer met slecht zicht zoals mist) van voor- en achterlicht moeten zijn voorzien, maar een reflector is altijd verplicht. Het achterlicht en de koplamp bestaan uit een led- of gloeilampje dat als lichtbron in een behuizing zit. In plaats van een gloeilamp wordt tegenwoordig vaak een halogeenlamp gebruikt. Vaak zit bij een ledverlichting meerdere lampjes in de behuizing.

Review toevoegen
aanhangerverlichting, aanhangwagenverlichting, verlichting, 12 volt, verlichtingslamp, aanhangerlamp, lampen, aanhanger verlich

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen