Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel

Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel
Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel
Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel
0 Reviews | Review toevoegen
Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel (AANH-02848).

Artikelnummer

AANH-02848

Verzendkosten

€ 6,95

Direct uit magazijn leverbaar!

1 - 2 werkdagen

EAN

8719648001189

€ 15,00 *
€ 10,00 *
prijs is incl. BTW per stuk

Voorraad : 8

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Disselkoppeling adapters - 3 delig - Kogelkoppeling adapter - Universeel (AANH-02848).

Specificaties:
 
 • Adapter 35 mm : Hart op hart afstand 55 mm, 3 x bevestigingsgaten rond 11, 20mm en 30 mm
 • Adapter 40 mm : Hart op hart afstand 55 mm, 3 x bevestigingsgaten rond 11, 20mm en 30 mm
 • Adapter 45 mm : Hart op hart afstand 55 mm, 3 x bevestigingsgaten rond 11, 20mm en 30 mm
 • Inclusief bouten en moeren

Uiteraad hebben wij ook voor uw stevige sluitingen en scharnieren in diverse afmetingen. Om ervoor te zorgen dat uw aanhanger klep soepel opent, sluit en beveiligd is.


Wat is een disselkoppeling?

Een disselkoppeling ook wel een kogelkoppeling genoemd. Is een koppeling die aan een aanhangwagen, trailer of caravan zit bevestigd door middel van een las of een schroefverbinding. De koppeling zorgt er voor dat de aanhangwagen zit gekoppeld met het voertuig. Het is een vaste en draaibare verbinding met het voertuig. De grote van de koppeling moet overeen komen met de grote van de trekhaak voor een veiligere verbinding.

Hoe word een disselkoppeling ook wel genoemd?

Het word ook wel een kogelkoppeling genoemd. Het word een kogelkoppeling genoemd omdat de trekhaak aan het voertuig gezien word als de kogel waarmee je hem koppeld aan de aanhangwagen.

Waar dient een disselkoppeling voor?

Een disselkoppeling zorgt ervoor dat een aanhangwagen verbonden blijft  en het makkelijk mee draait met het voertuig. Het dient ook voor veiligheid op de weg, het is belangrijk dat de de kopeling goed geborgd is en onderweg goed geborgd blijft.

 Welke soorten disselkoppelingen zijn er allemaal?

Je hebt een geremde disselkoppeling en een ongeremde disselkoppeling. De geremde disselkoppeling is voor een geremde aanhanger en een ongeremde disselkoppeling is voor een ongeremde aanhanger. Het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger is dat de ongeremde aan hanger geen eigen rem systeem heeft en mogen maximaal een bruto totaal gewicht hebben van 750Kg. De geremde aanhanger heeft wel een eigen remsysteem ook wel de oplooprem genoemd. Geremde aanhangers mogen een bruto totaal gewicht tot 3500Kg.

Wat kan ik met een disselkoppeling doen?

Met een disselkoppeling kan je de aanhangwagen aan het voertuig koppelen waardoor hij niet los laat onder het rijden. De koppeling zorgt ervoor dat hij op de kogel  mee draait met de auto.

Wanneer gebruik ik een disselkoppeling?

Je gebruikt een disselkoppeling om je aanhangwagen, caravan, trailer etc. Aan je voertuig te koppelen en hem te vervoeren. Je moet er wel voor zorgen dat je disselkoppeling goed is geborgd zodat je veilig de weg op kan gaan.

Waar is de disselkoppeling in opgebouwd?

Een disselkoppeling is meestal opgebouwd uit staal.

Waarom een disselkoppeling gebruiken?

Als je een aanhanger, caravan, trailer etc. Hebt dan kan je niet om dit product heen. Je hebt dit product nodig om je aanhanger op een veilige manier te vervoeren. Op elke aanhanger moet er eentje gemonteerd zijn anders kan je de aanhanger niet vervoeren en die moet ook goedgekeurd zijn.

Wanneer moet ik de disselkoppeling vervangen of is het versleten?

Het is heel verschillend hoe snel een disselkoppeling versleten is en dus aan vervanging toe is. Hij gaat gemiddeld 150.000 km tot 250.000 km mee. Het gaat er ook om of je vaak file rijd, te hard rijd of veel stadskilometers maakt, daardoor gaat de koppeling minder lang mee en dus is hij eerder aan vervanging toe. De slijtage van het product is te vertragen door hem zo in te vetten zodat hij zo min mogelijk wrijving met de trekhaak heeft. Het is belangrijk om de koppeling minstens ieder half jaar in te vetten om alles zo goed mogelijk te beschermen tegen slijtage en de veiligheid te verhogen.  Als u een geremde aanhanger hebt smeer dan ook de oplopende rem. Als de koppeling aan vervanging toe is is het bij geremde aanghanger van belang om de koppeling te vervangen met een identieke nieuwe koppeling. Bij ongeremde aanhanger is dat iets minder belangrijk omdat het verder geen invloed heeft op de werking van de rem.

Zijn er verschillende afmetingen van een disselkoppeling?

Ja er zijn verschillende afmetingen van een disselkoppeling. De verschillende afmeting heeft  te maken met het monteren aan de aanhanger. Die kan vaak wel verschillend zijn.

 • Disselkoppeling 50 mm koker

 • Disselkoppeling 50 mm rond

 • Disselkoppeling 60 mm koker

 • Disselkoppeling 60 mm rond

 • Disselkoppeling 70 mm koker

 • Disselkoppeling 70 mm rond

En er zijn ook verschillende soorten in hoeveel gewicht ze bruto mogen trekken.

 • Tot 750 Kg ongeremd

 • Tot 1300 Kg geremd

 • Tot 3000 Kg geremd

Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.