kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel
kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel
kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel
kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel

Kruissleutel vrachtauto, aansluitingen 24mm, 27mm, 32mm, 3/4"(19.05mm)

Kruissleutel groot, wielmoer sleutel (AUTM-01402).


Artikelnummer:AUTM-01402 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423652166154

47,50 incl. BTW *
€ 39,26 excl. BTW
Voorraad: 2 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Kruissleutel groot, wielmoersleutel, wielsleutel  (AUTM-01402).

 

Super grote kwaliteits kruissleutel zeer geschikt voor de vrachtwagen.
Uitgerust met de volgende maten:
De sleutel is lang van buitenkant dop diagonaal naar buitenkant dop 640mm , 64cm.


24 mm
27 mm
32 mm

En een aansluiting 3/4 inch = 19,05mm (aansluitingspunt voor een dop in 3/4 aansluiting)


Kruissleutel vrachtauto , Kruissleutel , Wielmoer sleutel , Kruis sleutel , Sleutel. De kruissleutel is de ideale hulp die standaard in iedere vrachtauto moet liggen. Met deze sleutel grijp je nooit mis en haal je wielen met gemak los. Standaard meegeleverde sleutels zijn vaak erg onhandig om echt kracht mee te zetten. Met een kruissleutel heb je dit probleem niet want je kunt meteen met twee handen kracht zetten. Omdat de sleutel geschikt is voor 17mm, 19mm, 21mm en 23mm kun je iedere wielbout los krijgen. Deze kruissleutel is niet alleen erg handig maar door zijn hoogglans afwerking ook nog eens mooi om te zien. 

 

Wat is een kruissleutel?

Een kruissleutel is een soort gereedschap die gebruikt wordt bij het vast- en losdraaien van moeren en bouten. De kruissleutel betaat altijd uit vier verschillende moerdoppen die altijd eraan vast zitten. Het zijn twee staven die over elkaar heen vallen en dus een kruisvormen. Door de kruisvorm kan je hem makkelijk gebruiken als hefboom om de kracht die je uit moet oefenen op de dop groter te maken. De kruissleutel wordt het vaakst gebruikt bij de de- en montage van auto’s. Bijvoorbeeld het verwisselen van een autoband. De kruissleutel moet met twee handen gebruikt worden om de optimale kracht op de bout uit te oefenen.
 

Welke soorten kruissleutels zijn er?

Er zijn natuurlijk grote en kleine kruissleutels we beginnen met de kleinste die beginnen bij ongeveer 10 cm ze worden gebruikt als schakelkastsleutels of voor modelbouw. Iets grotere kruissleutels worden vaak gebruikt in de sanitaire sector en voor het verwisselen van auto banden. Die hebben ongeveer de maat van 40 x 40 cm. Voor grotere voertuigen bijvoorbeeld vrachtwagens zijn er veel grotere kruissleutels van ongeveer 70 x 70 cm. Hoe groter de afmeting van het kruis hoe groter de hefboom is die je kan creëren en dus meer kracht kan zetten. Het is aan te raden om je kruissleutel aan te passen aan het soort voertuig waarmee je gaat werken. Het gewicht van een middelgrote kruissleutel zal meestal rond de 1,2 Kg zijn. Terwijl het gewicht van de kleinere rond de 100-200 gram zijn, en de grootste rond de 5 Kg.
 

Welke sleutel maten zijn er?

Voor de auto heb je meestal de gebruikelijke sleutel maten van 17 mm, 19 mm en 22 mm. Dat kan per auto verschillen. Terwijl de maten bij de vrachtwagen 24 mm, 27 mm en 32 mm kunnen zijn. Als je de kruissleutel ergens anders voor wilt gebruiken dan kan je ze ook kopen met afneembare doppen zodat u zelf kunt kiezen welke maat u gaat gebruiken.
 

Van welk materiaal is het gemaakt?

Kruissleutels zijn bijna altijd gemaakt van gereedschapsstaal. Er zijn echter heel veel verschillen in kwaliteit van het materiaal. Doordat de een anders is gelegeerd dan de ander. En daardoor kunnen de eigenschappen van het materiaal heel erg verschillen van elkaar. Dus de een zal sneller gaan buigen dan de ander of helemaal niet. Bij de meeste kruissleutels zijn de oppervlakken verchroomd of gepoedercoat.

Hieronder vint u nog meer banden (de)montage en accessoires.
Review toevoegen
kruissleutel auto, kruissleutel, wielmoer sleutel, kruis sleutel, sleutel

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen