lijmpistool, soldeer en lijmpistool set, soldeerbout lijmpistool, soldeer en lijmpistool set, soldeerbout
25% KORTING
lijmpistool, soldeer en lijmpistool set, soldeerbout
lijmpistool, soldeer en lijmpistool set, soldeerbout

Soldeer en lijmpistool set, Soldeerbout, Lijmpistool

Soldeer en lijmpistool set, Soldeerbout, Lijmpistool (GERE-01677).


Artikelnummer:GERE-01677 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423654782758

Adviesprijs € 30,00
22,50 incl. BTW *
€ 18,60 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Soldeer en lijmpistool set, Soldeerbout, Lijmpistool, plakpistool (GERE-01677).Inhoud :
  • 1x Soldeer bout : 30W
  • 1x Lijmpistool : 10W
  • 2x Lijmpatronen
  • 1x hulpstuk met vergrootglas, beweegbare armen en krokodilklemmen.
  • Diameter vergrootglas : 60 mm
 

Lijm pistool


Of je nu een creatieve hobby hebt of dat je kleine klusjes in huis moet doen, je hebt altijd wel eens lijm nodig om voorwerpen aan elkaar te laten hechten. Er zijn voor veel toepassingen verschillende lijmsoorten te koop, waarbij de één beter is dan de andere. Deze lijmen zitten vaak in een tube of een flesje. Maar om meer controle te hebben op de lijm die je op het oppervlakte smeert, kun je een lijmpistool gebruiken. Als deze lijm wordt opgewarmd met de temperatuur van ongeveer 100 tot 150 °C smelt de lijm en wordt deze kleverig. Als de lijm weer koud wordt volgt een chemische reactie waardoor de lijm hard wordt. Deze heeft ook het uiterlijk van een pistool en is meestal van kunststof. Hierin zit een lijmpatroon die wordt verhit en vloeibaar wordt. Vervolgens kun je heel nauwkeurig de juiste hoeveelheid lijm op je werkstuk doseren. Het gereedschap ligt goed en stabiel in de hand, dus dit werkt veel beter dan wanneer je lijm uit een tube moet knijpen.

Als deze lijm wordt opgewarmd met de temperatuur van ongeveer 100 tot 150 °C smelt de lijm en wordt deze kleverig. Als de lijm weer koud wordt volgt een chemische reactie waardoor de lijm hard wordt.

Lijmpistolen worden vaak gebruikt bij knutselen, het repareren van speelgoed en DIY’s
 

Soldeerbout

Een soldeerbout wordt gebruikt voor het solderen van materialen. Wanneer mens soldeert worden twee metalen delen van een werkstuk met elkaar verbonden doormiddel van een door warmte gesmolten metaalsoort. De metalen onderdelen van het werkstuk die met elkaar verbonden moeten worden zullen eerst, op de plaats waar de verbinding tot stand moet worden gebracht, moeten worden verwarmd. Wanneer deze verbindingsplaatsen zijn verwarmd wordt het soldeer als verbindingsmateriaal toegevoegd. Dit soldeer bestaat uit metaal of een legering van metalen die een lager smeltpunt hebben dan de werkstukonderdelen die aan elkaar bevestigd moeten worden. Door dit lagere smeltpunt smelt het soldeer eerder dan de onderdelen van het werkstuk. Voor het verwarmen van de onderdelen van het werkstuk die aan elkaar verbonden moeten worden en het laten smelten van het soldeer maakt men gebruik van een specifiek gereedschap, de soldeerbout.
 

Wat is een soldeerbout?


Een soldeerbout brengt de onderdelen van het werkstuk die aan elkaar bevestigd moeten lokaal op dezelfde temperatuur als het soldeer dat toegevoegd wordt. Hierdoor kunnen het soldeer en de onderdelen van het werkstuk samengevoegd worden tot één geheel. De warmte die de soldeerbout hiervoor gebruikt is indirecte warmte. De soldeerbout neemt eerst warmte op en brengt daarmee zowel de werkstukonderdelen als het soldeer op de juiste temperatuur.

Voor dit proces is het belangrijk dat de soldeerbout snel veel warmte kan opnemen. Daarnaast moet de soldeerbout ook snel weer warmte af kunnen staan aan het materiaal dat bevestigd moet worden. Een soldeerbout moet dus goed warmte kunnen geleiden. Een veel gebruikt materiaal voor soldeerbouten is koper. Vroeger werd een soldeerbout doormiddel van een vlam verwarmt. Hiervoor werd meestal een gasvlam gebruikt. Tegenwoordig is het effectiever en veiliger om gebruik te maken van elektriciteit. Daarom zijn de meeste soldeerbouten die nu gebruikt worden elektrische soldeerbouten.
Bron: Youtube

Review toevoegen
lijmpistool, soldeer en lijmpistool set, soldeerbout

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen