Momentsleutel met aansluiting 3/4

Weergave:


Bezig met laden...
11% KORTING

Momentsleutel 140 tot 700 Nm - Krachtsleutel - 3/4 duims - Torque sleutel

Momentsleutel 140 tot 700 Nm - Krachtsleutel - 3/4 duims - Torque sleutel (GERE-08194).

Adviesprijs € 360,00
320,00 incl. BTW
€ 264,46 excl. BTW

Momentsleutel, 100nm tot 500nm, 86cm lang, 3/4''

Momentsleutel, kracht sleutel, moment sleutel, draaimoment sleutel van 100 tot 500NM, 3/4 inch aansluiting (AUTM-00576)

135,00 incl. BTW
€ 111,57 excl. BTW

Momentsleutel, 3/4 duims aansluiting, vanaf 100 tot 500 Nm bereik

Momentsleutel met 3/4 duims aansluiting van 100 tot 500Nm (GERE-01507).

130,00 incl. BTW
€ 107,44 excl. BTW
Niet op voorraad

Wat is een momentsleutel?

Een momentsleutel of draaimomentsleutel is een speciale sleutel om bouten en moeren met een exact bepaald koppel(momentl) aan te draaien. Hierdoor voorkom je schade door de bouten te strak of te los aan te draaien. Tegenwoordig is de momentsleutel in meerdere vormen verkrijgbaar, zowel handmatig bediende als elektrisch gestuurde versies. Ze worden gebruikt om de exacte torsiedruk uit te oefenen om een ​​bout, schroef of ander bevestigingsmiddel vast te zetten. Een monteur zal de aanbevolen koppeldrukinstellingen voor elk onderdeel beoordelen, zoals vereist door de fabrikant. Een momentsleutel beschikt over een vierkante stift waarop de gangbare doppen  op passen.


Welke uitvoeringen heb je allemaal?


Een momentsleutel is verkrijgbaar in divsrse uitvoeringen:

 • Digitale momentsleutel : Deze hebben geen bewegende delen en werken in plaats daarvan met een elektrische sensor. De hoeveelheid draaikracht dat er wordt uitgeoefend word  via een digitaal display aan gebruiker door vermeld. Deze tools bevatten kleine chips die een geheugenstick bevatten om metingen op te slaan, die vervolgens op een computer kunnen worden geopend

 
 • Klik momentsleutel:  Een klikkende momentsleutel geeft een hoorbaar geluid wanneer de juiste momentinstelling is bereikt. Dit type is voorzien van een veerbelaste hendel die wordt afgesteld door de hendel naar de juiste stand te draaien. Wanneer het vereiste koppelniveau is bereikt, breekt de hendel waardoor een klikkend geluid ontstaat. De meeste kliktypes zijn ratelend en kunnen worden gebruikt voor het vastdraaien of losmaken.
 

Hydraulische momentsleutel: Dit type wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen. Ze zijn ontworpen om het vereiste koppelniveau te bereiken door het gebruik van hydrauliek

Welke soorten aansluitingen heb je allemaal?

 • ¼ duims: Deze hebben vaak een range van 5 tot 25 of 10 tot 50 Nm
 • 3/8  duims: Deze hebben vaak een range van 19 tot 110 Nm
 • ½ duims: Deze hebben vaak een range van 28 tot 210 of 70 tot 350 Nm
 • ¾ duims: Deze hebben vaak een range van 100 tot 500 Nm
 • 1 duims: Deze hebben vaak een range van 200 tot 1000 Nm

Waarom is het belangrijk om bouten en moeren met het juiste moment aan te trekken?

 • Voorkomen dat ze los raken als je ze niet vast genoeg zet
 • Voorkomen dat je bij het te vastzetten onderdelen kromtrekt
 • Voorkomen dat je de schroefdraad van bouten en moeren kapot draait.

Toepassingen:

 • Lichtmetalen velgen: Dit materiaal is relatief zacht en aanhaalmoment mag niet overschreden worden. De bouten (of moeren) van dit type velgen moeten aangedraaid worden tot ca 110 Nm.
 • De bouten van een cilinderkop moeten b.v. na vervangen van de koppakking aangedraaid worden tot een door de fabrikant opgegeven moment. Het aandraaien gebeurt in meerdere stappen in een voorgeschreven volgorde.
 • In principe zou bij het terugplaatsen van de bougies een momentsleutel moeten worden gebruikt. In de praktijk gebeurt dit veelal ‘op gevoel’.
 • In hydraulische installaties en vele andere industriele toepassingen worden alle bouten met een vast aanhaalmoment aangedraaid.
 • Bezitters van (vooral) koolstofvezel fietsen (vaak racefietsen) gebruiken het instrument om te voorkomen dat breuken optreden doordat ze de boutjes van onderdelen te vast aandraaien.
 • Bij motorfietsen wordt ook veel speciale materialen zoals carbon, titanium en aluminium gebruikt. Ook hier is de momensleutel een bijna noodzakelijke tool.

Trailer And Tools is uw specialist in momentsleutels en speciale sleutels

Het is natuurlijk belangrijk dat u uw bouten en moeren op precies de juiste torsie vast kunt zetten. Hiervoor zijn zowel momentsleutels als speciale wielmoersleutels van fabrikanten beschikbaar. Het kan lastig zijn om deze gereedschappen te vinden, en gelukkig vindt u ze bij Trailer And Tools. Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in auto onderdelen en gereedschappen, maar naast ons specialisme kunt u ook voor algemene gereedschappen en ook voor werkplaats inrichting bij ons terecht. Ook wanneer u een vraag heeft over onze gereedschappen of de klus waarvoor u ze nodig heeft, dan kunt u deze gerust stellen aan onze technische dienst. Het stellen van een vraag kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@trailersandtools.nl of door middel van een bezoek aan onze uitgebreide winkel.

Trailer And Tools is meer dan een webwinkel

Natuurlijk kunt u makkelijk uw sleutels bestellen via onze website. Maar ook kunt u langs komen in onze zeer ruime winkel. Wij hebben duizend-en-één producten uitgestald staan, en onze medewerkers staan voor u klaar om onder het genot van een kopje koffie uw vraag te beantwoorden. Kom dus vandaag nog naar Trailer And Tools, dan heeft u direct de momentsleutels en speciale wielmoersleutels die u nodig hebt.

Hieronder vindt u een categorie overzicht verschillende soorten doppensets en ratelsets van Trailer and Tools. Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke soort doppensets en ratels we allemaal voor u hebben.