Verlengsnoer Oranje, 20 meter, max. vermogen 2300 Watt

Verlengsnoer Oranje, 20 meter, max. vermogen 2300 Watt
0 Reviews | Review toevoegen

Verlengkabel, 230 volt, Verlengsnoer , Verlengkabel , Verleng snoer (ELEC-00021).

Artikelnummer

ELEC-00021 

Verzendkosten

€ 5,50 

Standaard levertijd

1 - 2 werkdagen

EAN

 

€ 12,50
prijs is incl. BTW per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Verlengkabel 20 meter 230 volt, Oranje (ELEC-00021).

 
  • 2 x 1.0mm²
  • Kleur: Oranje
  • Keuring : VDE/Kema/CE
  • Opgerold maximaal 900 Watt
  • Afgerold maximaal 2300 Watt 
  • 16A ~ 250 V
 

Wat is een verlengsnoer?

 

Een verlengsnoer is een elektriciteitssnoer met connectoren A en B dat een verbinding tussen onderling koppelbare connectoren C en D kan verlengen door C te koppelen met A en B met D. Meestal zit C en/of D aan het uiteinde van een snoer, dat door gebruik van het verlengsnoer als het ware verlengd wordt. Kenmerkend (hoewel verder niet nuttig) is dat A in principe koppelbaar is met B. Koppelbaarheid van twee connectoren betekent meestal dat het ene mannelijk en het andere vrouwelijk is, waarbij ze verder van hetzelfde type zijn. Soms heeft een verlengsnoer echter minder aders dan het snoer dat verlengd wordt, hetgeen de functionaliteit beperkt, bijvoorbeeld bij netvoeding een snoer zonder aardingsader (hetgeen gevaarlijk kan zijn) of een USB-verlengkabel voor alleen voeding, geen data-overdracht. Ook kan een verlengsnoer meer aders hebben dan het snoer dat verlengd wordt, de extra aders worden dan niet gebruikt.

Een verlengsnoer bestaat uit koperdraden met een rubberen, neopreen of vinyl ommanteling. Elke ader van een verlengsnoer bestaat, anders dan bij installatiedraad, uit een aantal dunne koperdraadjes, waardoor het snoer soepel is en makkelijk buigt.

Er zijn verlengsnoeren voor netvoeding, voor hoofdtelefoons, voor telefoontoestellen en veel andere toepassingen. Een voorbeeld is ook een coaxntennekabel waarmee radio- en televisietoestel op een antennedoos wordt aangesloten.

Wanneer een verlengsnoer langer is dan circa drie meter zit het veelal op een haspel. Zit het niet op een haspel, dan kan het snoer recht of gespiraliseerd zijn.

Haspels voor verlengsnoeren zijn handig wanneer men ver uit de buurt van een wandcontactdoos moet werken of als een groep van de elektriciteit is uitgeschakeld. Hoewel er tegenwoordig veel boormachines zijn die op een accu werken, zijn voor veel klussen toch zwaardere machines nodig. Juist dan is het handig om met haspels te werken.

De contactdozen van kabelhaspels die voor buitenshuis bestemd zijn, zijn meestal spatwater dicht. Vinyl is bij lage temperaturen hard en is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Bron: YoutubeOnder de categorie Electra hebben we een aantal subcategorieën gemaakt. Hieronder vindt je de verdeling hiervan en wat Trailer and Tools allemaal te bieden heeft. Als je op de categorie klikt dan kom je in deze omgeving terecht:

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.