spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden
29% KORTING
spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden
spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden
spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden

Fietsspanband, 2 delig, Sjorband, Spanbanden, Benson

MERK: Benson

Fietsspanband, 2 delig, Sjorband, Spanbanden, Benson (AANH-01081).


Artikelnummer:AANH-01081 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423654766734

Adviesprijs € 3,50
2,50 incl. BTW *
€ 2,07 excl. BTW
Voorraad: 22 Direct uit magazijn leverbaar!: 1 - 2 werkdagen


Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Fietsspanband, 2 delig, Sjorband, Spanbanden, Benson (AANH-01081).

 
  • Lengte spanband: 40 cm, 400 mm
  • Breedte spanband: 1.6 cm, 16 mm
  • 2 delig
  • Zelfblokkerende sluiting

Spanbanden worden vooral gebruikt voor het vastzetten van objecten. Dit kunnen objecten zijn in een aanhanger terwijl u dingen vervoerd, maar ook voor het vastzetten van een fiets op een fietsen drager is voor een spanband zeker geschikt. Een spanband met spits haak maakt het simpel om een object vast te klemmen. De haak klemt zich makkelijk vast zonder het object te beschadigen, en is makkelijk weer los te maken. Ook is de twee delige spanband voorzien van stevige ratel, wat het vastzetten een makkelijke klus maakt. 2 x spanband 250 cm ofwel 0,25 meter. Zelfblokkerende sluiting. GS / TüV

Zie ook onze stevige disselbakken van het merk Novio en Stabilo. Ideaal voor op uw aanhangwagen om al uw sjorbanden en diverse gereedschap op te bergen.

  • Bron Video: YouTube

Lading vastzetten, sjorband, spanband

Gebruik maken van een aanhanger staat gelijk aan het vervoeren van vracht. Vanzelfsprekend natuurlijk echter is de aanhanger zelf vaak niet voldoende. Uw lading moet verzekerd rond gereden worden. Voor veiligheid en gemak. Daarom heeft Trailer And Tools ook in deze het aanbod voor u. Een breed assortiment aan verschillende producten waarmee u uw lading kunt verzekeren. U heeft bijvoorbeeld de keuze voor een spanband met ratel en hoekprofiel of een spanband met clicksysteem. Verschillende producten die voldoen aan verschillende eisen en wensen. Wij geven u alle keuze en verschillende mogelijkheden in het vastzetten van uw lading. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden en dankzij het brede aanbod zelfs af te stemmen op uw budget. Daarnaast bieden wij u deze producten aan onder zeer gunstige voorwaarden.
Een spanband of sjorband is een hulpmiddel om uw lading mee vast te zetten. Deze bestaat uit een rateldeel en spandeel. Bij het vervoeren van vracht bent u dus wettelijk verplicht om gebruik te maken van spanbanden. Dit heeft te maken met de veiligheid voor u als bestuurder en uw medeweggebruikers.

U kunt bij ons terecht voor diverse soorten span en sjorbanden. Voor het lichtere werk kunt onze spanriemen gebruiken en voor het zwaardere werk hebben wij voor u sjorbanden met een capaciteit van 5 Ton en 10 meter band. Zo zijn de sjorbanden in verschillende lengtes en sterktes leverbaar. Al onze sjorbanden voldoen aan de EN 12195-2 norm. 

Het vast zetten van een span of sjorband is zeer eenvoudig wel moet u rekening houden of het gaat om een eendelige of tweedelige sjorband. Bij het aanbrengen van een spanband plaatst u het bandweefsel om de lading zonder het gebruik van een haak of fitting (eendelig). Bij een tweedelige spanband moet u het daarvoor bestemde haak aan een sjoroog, bindrail of de onderkant van de aanhanger bevestigen. Doe dit voor beide kanten, dus zowel voor het spandeel als voor het rateldeel. Zorg ervoor dat de spanband goed over de lading heen zit. Zorg er ook goed voor dat er geen span of verbindingselementen op een hoek of scherpe rand rusten.


Spanband, Sjorband


Ergo ratel omschrijving
 

Wat is een spanband of sjorband ? 

Spanbanden zijn gemaakt van materiaal dat bestand is tegen de meeste weersomstandigheden. Door middel van een ratel kunnen ze zeer strak worden vastgezet, waardoor de lading niet meer kan bewegen. Een nadeel van spanbanden is dat als ze te strak gespannen worden, ze de lading kunnen beschadigen.
Zowel spanbanden als spankettingen moeten tijdens de rit regelmatig worden gecontroleerd. Ze kunnen door de verschillende krachten los komen te zitten. Sjorbanden en spanbanden zijn er in vele soorten en maten. Wij levert sjorbanden in verschillende kwaliteiten, sterktes en uitvoeringen. Er zijn spanbanden om lading vast te zetten op uw aanhanger, maar ook om de boot te zekeren op uw boottrailer. Welke de spanband de juiste is, hangt af van het vast te zetten gewicht, de vorm, aanhaakmogelijkheden.
 

Waar worden spanbanden van gemaakt?

Spanden worden vaak gemaakt van zeer sterk kunststof materiaal dat bestand is tegen de meeste fysische omstandigheden zoals: polyester, nylon of polypropyleen.


Polyester:

Polyester is een synthetische vezel die: duurzaam, vormvast, licht, isolerend en kleurvast. Polyester is een goeie stof tegen hoge temperaturen, de stof smelt pas bij 225 graden Celsius. Polyester neemt vocht niet op, het transporteert naar buiten. De vocht wordt verdampt en laat geen vlekken achter op de stof. De stof is erg elastisch en dat maakt de stof ook erg goed om te mengen met stoffen die niet mogen kreuken of vorm veranderen. De stof is overigens ook niet gevoelig voor schimmels en bacteriën. Polyester wordt gemaakt uit aardgas en aardolie. Er wordt onder hoge hitte chemische stoffen toegevoegd, zodat er een stroperige massa ontstaat. Deze massa wordt vervolgens door een spin dop geperst met
hele kleine gaatjes, hierdoor ontstaan lange draadjes. Deze draadjes worden gesneden tot kleinere stukjes, de vezels.

Nylon:

De stof nylon is een synthetische textielvezel die gemaakt is uit polyamiden. Bij de term nylon denk je vaak aan textiel. Nylon is ontwikkeld als vervanger van zijde, aangezien dat een kwetsbare en dure stof is. Nylon heeft als hoofdeigenschappen dat het een sterke stof is die licht van gewicht is en niet kreukt. Het zit tegenwoordig in veel producten zoals: touwen, vlaggen, panty’s en vloerkleden. Nylon kan geen vlam vatten, maar smelt bij contact met vuur. Nylon begint meestal met het distilleren van koolwaterstofbrandstoffen in lichtere groepen genaamd “fracties”, dit is vaak ook bij andere kunststoffen zo. Nylon kan ook uit biosmassa geproduceerd worden, die resulteert over het algemeen in meer biologisch afbreekbaar materiaal. Het daadwerkelijke proces voor de productie van Nylon valt in een van twee methoden. De eerste reactie betreft monomeren met anime (NH2) groepen die reageren met carbonzuur (COOH). De tweede reactie moet orthofenyleendiamine met carbonzuur combineren. Nylon kan makkelijk worden gesmolten in filamenten, films, vezels en blad voorraad. Natuurlijke nylon is vaak een gebroken witte kleur, het is ook beschikbaar in zwart. Onlangs dat kan het geverfd worden in vrijwel elke kleur.

Polypropyleen:

Polypropyleen kan zeer zuiver worden gemaakt, hierdoor is het erg geschikt voor de halfgeleiderindustrie. Polypropyleen is de oude benaming van polypropeen. Het is goed bestand tegen chemische oplosmiddelen, zuren en basen. Polypropeen lijkt veel op polytheen alleen is het veel sterker en een stuk goedkoper.


Hoe werkt een spanband of sjorband ?

Spanbanden worden overal ingezet. Spanbanden worden het meest gebruikt voor het vastzetten en zekeren van lading op vrachtwagens, opleggers en aanhangers. In de evenementenbranche zien we veel spanbanden voor het vastsjorren van festivaltenten, reclamezuilen, decorstukken en het zekeren van trusselementen. De inzet van spanbanden is dus erg veelzijdig. Spanbanden worden zowel door de particulier als de professionele gebruiker toegepast.Spanbanden zijn eigenlijk in elke samenstelling te vervaardigen. Als basis onderscheiden we 2 uitvoeringen: de eendelige spanband en de tweedelige spanband.
De eendelige spanband, 1-delige of eindloze spanband is samengesteld uit een stuk bandweefsel of singelband met daaraan een ratel of spangesp. Dit bandweefsel is vervaardigd van 100% polyester. Een eendelige spanband gebruik je om een lading of eenheid te omsluiten, omsnoeren of te omklemmen.
De tweedelige spanband is de spanband samengesteld uit 2 losse delen, een zogenaamd rateldeel en een spandeel. Het rateldeel is vervaardigd uit een ratel of spangesp, bandweefsel en aan het uiteinde voorzien van een haak of fitting. Het spandeel bestaat uit bandweefsel en een haak of fitting aan het uiteinde.
Bij het aanbrengen van de spanband is het belangrijk om te weten dat er 2 type ratels zijn. De meest gebruikte en standaard ratels zijn de zogenaamde duwratels. Deze ratels spannen de band door een duwbeweging (opwaarts). Daarnaast zijn er ook trekratels of ergoratels die de band opspannen door een trekbeweging of neerwaartse slag te maken. Het voordeel van deze beweging is dat hij minder kracht kost, omdat het lichaam kan worden ingezet. De ergoratel wordt alleen toegepast bij spanbanden van 5 ton en zwaarder. Spanbanden kunnen diverse kleuren hebben, zonder enige betekenis.
 

Spanbanden met EN-keur 12195-2

Goede spanriemen voldoen aan de EN 12195-2 norm. Deze stelt strenge eisen aan de eigenschappen van een sjorband. Denk aan het bandmateriaal, de sterkte ervan, eindbevestigingen, maar ook de benodigde kracht voor het losmaken van een spanband.
 

Wat staat er op het blauwe label van spanbanden?

Spanbanden moeten volgens de EN 12195-2 norm zijn voorzien van een label met instructie daarop vermeld. Dit label dient aan zowel het rateldeel (het bandweefsel dat aan de ratel bevestigd is) als op het spandeel van de spanband te worden bevestigd. Voor polyester spanbanden moet het label blauw zijn.
Het blauwe label dat aan de spanband is bevestigd, bevat een aantal vaste gegevens:
LC1 = Lashing Capacity bij spanning in rechte lijn
LC2 = Lashing Capacity bij spanning in omsnoering
SHF = Standard Hand Force = handkracht
STF = Standard Tension Force = voorspankracht
Materiaalsoort van het band (in de regel PES, polyester)
Rekpercentage van het bandmateriaal (max 7% toelaatbaar)
LG = Totale lengte (vast of los deel) LGF = Lengte vast deel / LGL = Lengte los deel
Productienummer
Waarschuwing: "not for lifting "= niet hijsen
Naam of logo van de fabrikant
Traceercode EN12195-2
Productie maand/jaar
Het label moet altijd leesbaar zijn en vastgemaakt zijn aan de spanband.
 

Wat is de LC waarde van een spanband?

De LC waarde (Lashing Capacity) is een indicatie van de gebruikte breeksterkte.
Er staan 2 LC waardes vermeld: de LC1 waarde bij gestrekt gebruik en de LC2 waarde bij omsnoering. De norm EN12195-2 schrijft voor dat ratel en haken een veiligheidsfactor van minimaal 2x LC1 waarde moeten hebben in geval van breuk. De ongeconfectioneerde band dient een veiligheidsfactor van minimaal 3x de LC1 waarde te hebben. Onze spanbanden van 5 ton hebben een LC waarde van 2500-5000daN en een breeksterkte van 7.500 kg.
 

Wat betekenen de SHF en STF waarde van een spanband, sjorband?

SHF staat voor Standard Hand Force. Dit is de handmatige kracht die men toepast op een ratel bij het neersjorren van een spanband. Op het label van de sjorband staat vermeld hoeveel die handmatige kracht mag bedragen. In de bijlage staat een SHF van 50daN. Dit betekent dat wanneer men een handmatige kracht van 50 daN uitoefent op de ratel, er een kracht ter waarde van de STF (ook vermeld op het label) op de ingespannen sjorband staat.STF betekent Standard Tension Force. Dit is de kracht die op de ingespannen band aanwezig is na het aantrekken van de ratel met een kracht ter grootte van de SHF. De STF is afhankelijk van het soort ratel (in verband met de hefboomwerking) en bedraagt tussen de 10 en 20% van de LC.
 

Wanneer gebruikt men de STF waarde en wanneer de LC waarde van een spanband?

De wijze waarop lading wordt vastgezet, door middel van diagonaal sjorren of neerwaartse sjorring, bepaalt of de LC of de STF waarde van belang is. De LC waarde is van belang bij diagonaal sjorren. De LC waarde in combinatie met de horizontale of verticale sjorhoek zijn bepalend voor het type spanband. De meest gebruikte manier van ladingzekering is neerwaartse sjorring. De voorspanning op de spanband is dan van belang, dus de STF waarde. Bij neersjorren dien men minimaal 2 spanbanden te gebruiken en moet men trachten de hoek zo groot mogelijk te maken (tussen 35 en 90 graden).
Review toevoegen
spanband, spanbanden, sjorband, sjorbanden, sjor band, span band, span banden

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen