pijpensnijder, pijpen snijder, pijpsnijder, pijp snijder, pijpsnijder staal, pijpsnijder aluminium pijpensnijder, pijpen snijder, pijpsnijder, pijp snijder, pijpsnijder staal, pijpsnijder aluminium
33% KORTING
pijpensnijder, pijpen snijder, pijpsnijder, pijp snijder, pijpsnijder staal, pijpsnijder aluminium
pijpensnijder, pijpen snijder, pijpsnijder, pijp snijder, pijpsnijder staal, pijpsnijder aluminium

Pijpensnijder, 6-32 mm, Pijpenknipper, Hofftech

MERK: Höfftech

Pijpensnijder, 6-32 mm, Pijpenknipper, Hofftech (GERE-09236).


Artikelnummer:GERE-09236 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95 EAN:8718026581374

Adviesprijs ‚ā¨¬†7,50
5,00 incl. BTW *
‚ā¨¬†4,13 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Pijpensnijder, 6-32 mm, Pijpenknipper, Hofftech (GERE-09236).

  • Knipt tot max 32mm
  • PVC, PP, PU en PE snijder
  • SK5 messen
  • Hardheid: HRC54

Wat is een pijpsnijder?

Een pijpsnijder is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt om ronde metalen buizen haaks door te snijden. Ze worden gebruikt door zowel doe-het-zelvers als professionele monteurs. De pijpsnijder is opgebouwd uit een sterke C-vormige beugel waarin aan één uiteinde een draaibare stalen snijrol is gemonteerd. Het andere eind is voorzien van een fijne schroefdraad waar een schroefdraadspindel in loopt. De spindel is aan de ene kant voorzien van een handgreep en aan de andere kant van een vork met twee, eveneens draaibare, vlakke stalen rollen. 

Hoe werkt een pijpsnijder?

Om een pijp te snijden wordt de pijpsnijder zo ver geopend dat deze om de buis past. Vervolgens draait men deze zo ver dicht dat zowel het snijwiel als de geleiderollen vast tegen de buis wordt gedrukt. Door de pijpsnijder rond te draaien ontstaat een inkerving.

Het snijden van de pijp

Zodra u de juiste dimensies weet markeert u de plek waar de pijp doorgesneden gaat worden. Volg dan deze stappen:

 - Plaats de pijp in de pijpsnijder en draai het mes net strak genoeg aan, zodat deze goed vastzit - als u het mes te strak aandraait, kan de pijp verbuigen.
 - Geef de pijp een paar slagen met de snijder en trek de pijp eruit om hem te inspecteren. Rond de omtrek moet een groef gesneden zijn.
 - Als de groef duidelijk zichtbaar is en op de juiste plek zit, schuift u de pijp door de pijpsnijder, zodat de groef op één lijn ligt met het mes, 
en draait u hem nog een keer vast totdat deze precies goed zit.
 - Draai de pijpsnijder tot de pijp doorgesneden is.

Als u klaar bent, gebruikt u het ingebouwde gereedschap om bramen of opstaande randen aan de binnenkant van de pijp te verwijderen, deze verhinderen namelijk een goede doorstroming van de media. Tenslotte schuurt u de pijp zodat hij glad is. Zorg ervoor dat u de pijp vóór gebruik afspoelt, zodat er geen vijlsel of metaalresten in het systeem terechtkomen.

Voor welke materialen gebruik je een pijpsnijder?

Pijpsnijders kunnen ook andere materialen dan koper snijden, maar het is belangrijk te weten of het mes daartoe geschikt is. De meeste pijpsnijders zijn ontworpen om slechts één soort materiaal te snijden. Die verschillen meestal tussen messen die zachtere metalen zoals koper en aluminium kunnen doorsnijden, messen die buizen van kunststof en composiet kunnen doorsnijden, en messen die harde metalen zoals staal en roestvrij staal kunnen doorsnijden. Er zijn vervangende messen verkrijgbaar. Als u een pijpsnijder op het verkeerde materiaal gebruikt, kunt u de pijpsnijder mogelijk onherstelbaar beschadigen. Een pijpsnijder is een standaard gereedschap bij het werken met diverse slangen en buizen en fittingen.
 
Review toevoegen
pijpensnijder, pijpen snijder, pijpsnijder, pijp snijder, pijpsnijder staal, pijpsnijder aluminium

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen