stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos
13% KORTING
stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos
stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos
stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos
stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos

Stekkerdoos metaal aanhanger - 7 polig, Stekker doos met rubber inlay

MERK: Trailer Parts

Stekkerdoos 7 polig metaal aanhanger met rubber inlay (AANH-00571).


Artikelnummer:AANH-00571 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95 EAN:7423657022004

Adviesprijs ‚ā¨¬†7,50
6,50 incl. BTW *
‚ā¨¬†5,37 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

 

Stekkerdoos 7 polig metaal aanhanger met rubber inlay - Contrastekker (AANH-00571).

 
 • Schroef aansluiting met metalen behuizing
 • Voorzien van verende klep voor het afsluiten van de doos
 • De rubberen inlay zorgt er voor dat de stekker goed strak in deze stekkerdoos zit
 • Inclusief mistschakelaar
 • Let op: een rubberen afdichtingskap aan de achterkant wordt niet meegeleverd. Deze kunt u appart bestellen. Artikel nummer is : AANH-00333.
   
Stekkerdoos 7-polig metaal. De 7-polige stekkerdoos is voorzien van een verende klep voor het afsluiten van de doos. Hierdoor wordt de stekker altijd stevig in de contactdoos vastgedraaid. Het systeem is hierdoor minder storingsgevoelig dan andere systemen. De stekkerdoos is voorzien van een praktische mistlamp schakelaar. Op het moment dat de stekker in de contactdoos wordt gestoken drukt deze ook een ingebouwde schakelaar in. Deze schakelaar onderbreekt de stroom naar de auto mistlamp en stuurt deze door naar de mistlamp van de caravan of aanhanger. Schroefaansluiting met metalen behuizing voorzien van verende klep voor het afsluiten van de doos. De rubberen inlay zorgt er voor dat de stekker goed strak in deze stekkerdoos zit. 

Wat zijn stekkerdozen voor een aanhanger?

Alles wat je achterop je auto koppelt moet voorzien zijn van elektriciteit waarmee het alle verlichtingen van het object laat werken. Het is een onmisbare functie op de weg, die veiligheid in het verkeer garandeert. Doordat u de stekker van bijvoorbeeld een fietsendrager in de stekkerdoos van de trekhaak te steken heeft de fietsendrager verlichting als de verlichting het doet. Controleer altijd voor het wegrijden of alle lampen het nog doen van de fietsendrager etc. Er zijn twee soorten stekkers die voor komen 7-polige en de 13-polige stekker. Over het algemeen zijn de wat oudere voorzien van een 7-polige stekker dus dan heeft u ook een 7 polige stekkerdoos nodig als u een 13-polige stekkerdoos onder uw voertuig heeft zitten dan is er altijd nog een optie om een verloopstekker aan te schaffen die van 13 naar 7-polig gaat zodat u alsnog gebruik kan maken van de aanhanger etc. De verloopstekkers zijn ook verkrijgbaar in 7 naar 13-polig. Een caravan beschikt ten alle tijden van een 13-polige stekker.
 

Wat is het verschil tussen de 7-polige en de 13-polige stekkerdozen

Een aanhanger met een 13-polige stekker beschikt over meer functies. De 5 extra polen worden onder andere gebruikt als achteruitrijverlichting en het mist-achterlicht. Beide functie zijn sinds 10 juli 2011 verplicht op aanhangers, boottrailers, caravans of paardentrailers. Daarom zijn ze tegenwoordig standaard uitgerust met een 13-polige stekker. De overige extra functies van een 13-polige stekker zijn speciaal voor caravans voor de stroom van de binnenverlichting, accu en koelkasten die in de caravan geplaatst zijn.

Aansluitschema 7-polige stekkerdoos:

Pin Functie Kleur
1 / L Richtingaanwijzer links Geel
2 / 54G Mistlamp Blauw
3 / 31 Massa Wit
4 / R Richtingaanwijzer rechts Groen
5 / 58R Richtingaaanwijzer achterlicht rechts Bruin
6 / 54 Remlichten Rood
5 / 58L Achterlicht links Zwart


Waarom maakt mijn stekkerdoos geen verbinding?

Veel problemen van de stekkerdoos komen voor doormiddel van vuil en vocht. Als je bijvoorbeeld je stekker in de stekkerdoos steekt terwijl het hard aan het regenen is. Of het afdekkapje van de stekker doos is verloren gegaan als hij bijvoorbeeld vaak gebruikt word. Als het afdekkapje verloren is gegaan ligt het natuurlijk open voor vuil en vocht. Slecht verbindende stekkerdozen kunnen leiden tot slecht of niet functionerende verlichting, rare fout meldingen op het dashboard. Of het voertuig dat trekt kan afwijkend rijgedrag vertonen. Dat komt eerder voor bij auto’s met een geavanceerde techniek.
 

Voorkomen of oplossen van storingen aan de stekkerdoos

 • Zorg ervoor dat je stekkerdoos goed waterdicht is met een goed functionerende afsluitklep.
 • Spuit op zen tijd de opening van de stekkerdoos even school met perslucht. Als je geen spuit thuis hebt kan je een wattenstokje gebruiken. Daarna een klein spuitje van silicone spray. Het liefst geen vet gebruiken want dat trekt snel vuil aan en dat kan weer vochtig worden wat zorgt voor oxidatie. (roestvorming)
 • Als de pinnen niet meer glimmen en dus de beschermlaag aangetast is en dit gaat verroesten dan kan je de stekker het beste vervangen. Je kan het ook even insprayen met een spuitje contact spray van bijvoorbeeld WD-40 dat zorgt ervoor dat de roest weg gaat maar het zorgt er natuurlijk niet voor dat de beschermlaag terug komt.
 • Heeft niks geholpen? Kijk dan of alle lampjes nog functioneren. Het kan zijn dat de lampjes doorgebrand zijn.
 • Het is ook mogelijk dat er een kabelbreuk is ontstaan in de kabel als dit het geval is moet je de hele kabel vervangen. Let goed op welke kabel dikte gebruikt en dat de kabel 7-polig of 13-polig is.

Hieronder de link naar de aansluitschema's 

https://www.trailerandtools.nl/aansluitschema-aanhangers

Hieronder vindt u een categorie overzicht van aanhangwagenstekkers en dozen. Door op de categorie te klikken komt u in deze specifieke aanhanger groep terecht.
Wij bij Trailer and Tools hebben een ruim assortiment aanhanger onderdelen. Door dagelijks gebruik kunnen aanhanger onderdelen defect raken die bepalend zijn voor de werking van uw aanhangwagen. Deze onderdelen kunt u bij ons op de webshop terug vinden. Zo zorgt u ervoor dat u uw aanhanger weer veilig kunt gebruiken. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze onderdelen. Door op de categorie te klikken ziet u vervolgens alle producten.
Review toevoegen
stekkerdoos metaal, stekkerdoos, stekker doos, verdeel doos

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen