revolvertang, gatentang, revolver tang, gaatjes tang, gaten tang, ponstang, gatentang, gaatjestang, gatentang kopen, revolverta revolvertang, gatentang, revolver tang, gaatjes tang, gaten tang, ponstang, gatentang, gaatjestang, gatentang kopen, revolverta
revolvertang, gatentang, revolver tang, gaatjes tang, gaten tang, ponstang, gatentang, gaatjestang, gatentang kopen, revolverta
revolvertang, gatentang, revolver tang, gaatjes tang, gaten tang, ponstang, gatentang, gaatjestang, gatentang kopen, revolverta

Kunststof revolvertang, Tang, Gaatjestang

MERK: Benson

Kunststof revolvertang, Tang, Gaatjestang (GERE-00514).


Artikelnummer:GERE-00514 Verzendkosten:€ 7,95 EAN:7423656524578

5,00 incl. BTW *
€ 4,13 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Kunststof revolvertang, Tang, Gaatjestang, perstang, Lerentang (GERE-00514).

 

Gaatjes tang met hevel werking waardoor weinig kracht nodig is om gaatjes te maken in bv. leer, karton, plastic, vinyl.


Specificaties:
 

  • Lengte : 245 mm
  • 6x Holpijp
  • Maten; 2 , 2.5 , 3 , 3.5 , 4 en 4.5 mm
       
  • Bron Video: YouTube

Hieronder vindt u een categorie overzicht verschillende soorten tangen van Trailer and Tools.
Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke soort tangen we allemaal voor u hebben.

 


Ponstang, revolvertangAfbeeldingsresultaat voor ponstang
 

Wat is een ponstang?

Een ponstang is een tang van het ‘revolver’type, waarmee gaatjes in dun metaal en leer kunnen worden gemaakt. Hij is uitgerust met een aantal pijpvormige snijders, in oplopende millimeters (gewoonlijk tot ca. 6 mm) die naar keus kunnen worden verdraaid zodat ze op de bek van de tang komen. Tussen die snijder en de bek wordt dan, door de benen stevig in te drukken, een gaatje geponst. Heel handig om bijv. extra gespgaat-jes in riemen e.d. te maken.


Welke soorten ponsen zijn er?

Ponsen zijn er in verschillende vormen: rond, vierkant en rechthoek. Ook ponsen met een speciale afmeting kunnen voor u gefabriceerd worden. De meest populaire zijn de zogenaamde Splitter ponsen. Het restmateriaal wat uit de plaat wordt geponst wordt direct in stukken geknipt. Het voordeel van dit systeem is dat het restmateriaal niet in de matrijs vast blijft zitten. U voorkomt hiermee dat de as beschadigd. De meeste ronde ponsen zijn ook in sets verkrijgbaar.


Ponsen worden gebruikt om gaten uit plaatstaal te snijden. Een pons bestaat uit 3 gedeelten nl: stempel, matrijs en as. Door het aandraaien van de as wordt de stempel door het plaatstaal heen getrokken. De matrijs vangt het restmateriaal op. Ponsen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Met een steeksleutel (handgebruik) of doormiddel van een hydraulische pomp.


Wat is ponsen?

Ponsen is een bewerking waarbij met een matrijs vormen uit plaatmateriaal worden gesneden, of waarbij op een andere manier delen van een constructie door drukkracht verwijderd worden terwijl de constructie zelf aan de achterkant ondersteund wordt.
Een eenvoudig voorbeeld van een ponsbewerking is de perforator waarmee perforaties in een blad papier gemaakt worden. Bij ponsen gaat het om de bewerking van de plaat. Wanneer het gaat om de vorm die uit het materiaal komt wordt de bewerking stansen genoemd. De vorm is daarbij het beoogde product, niet de gemaakte opening zoals bij ponsen.
Andere voorbeelden van ponsbewerkingen:
Cirkels uit een plaat die dan later diepgetrokken worden tot een drankblikje of tot een kookpot (dit is eigenlijk stansen).
Vormen die geperst worden tot carrosserie-onderdelen.
Het eruit drukken van de verbindingspen van een rollenketting
Review toevoegen
revolvertang, gatentang, revolver tang, gaatjes tang, gaten tang, ponstang, gatentang, gaatjestang, gatentang kopen, revolverta

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen