dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen
14% KORTING
dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen
dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen
dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen
dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen

Torxdoppen set inclusief ratel, 44 delig, Inwendig en uitwendig, Hofftech

MERK: Höfftech

Torxdoppen set inclusief ratel, 44 delig, Inwendig en uitwendig, Hofftech (GERE-02080).


Artikelnummer:GERE-02080 Verzendkosten:‚ā¨¬†7,95

Adviesprijs ‚ā¨¬†70,00
60,00 incl. BTW *
‚ā¨¬†49,59 excl. BTW
Voorraad: 0
Voeg toe aan je verlanglijstje

Stel een vraag

Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.

Productomschrijving

Torxdoppen set inclusief ratel, 44 delig, Inwendig en uitwendig, Hofftech (GERE-02080).


Handige 44 delige dopset gemaakt van chroom vanadium. Veel verschillende soorten en maten waardoor u bijna altijd de juiste dop bij de hand heeft.


Inhoud:

 • Veeltand: 30mm, M5, M6, M8, M10 en M12
 • Veeltand: 75mm, M6, M8, M10 en M12
 • Inbus: 30mm, H4, H5, H6, H7, H8, H10 en H12 mm
 • Torx: 75mm, T20, T25, T30, T40, T45, T50 en T55
 • Torx: 30mm,T20, T25, T30, T40, T45, T50 en T55
 • Kruisbit: 30mm, +2 en +3
 • Torx-steekdop: E4, E5, E6, E7, E8, E9, E10, E12, E14 en E16
De enorme hoeveelheid aan verschillende uitvoeringen, modellen en maten zorgen voor een zeer compleet programma. Heb je een specifieke dop nodig, in een bepaalde vorm of van een bepaalde omvang. Dan bestel je deze losse doppen eenvoudig en snel. Onmisbaar voor de installateur, monteur en doe-het-zelver. 
 

Torx Doppenset

Wanneer iets vast zit met bijzondere schroeven dan zal u ook speciale gereedschappen nodig hebben om dit weer los te maken. Zo kan het bijvoorbeeld nuttig zijn om een Torx doppenset in huis te hebben, om er voor te zorgen dat u schroeven en bouten van dit type los en vast kan draaien.  Het is dan wel verstandig om een set te hebben, aangezien schroeven met dit type kop gevoelig zijn om te breken. Dit komt omdat de krachtoverbrenging bij Torx erg hoog is. Dat komt door de unieke vorm die Torx heeft.


Wat is Torx?

Iedereen kent wel de kruiskop en platte schroevendraaiers. Er zijn om verschillende redenen ook veel andere soorten schroeven in omloop. Dit kan zijn om er voor te zorgen dat niet iedereen het open kan maken. Een bekend computermerk gebruikt bijvoorbeeld schroeven met een unieke kop, zodat niemand deze open kan maken en zelf er onderdelen in kan zetten. Hier is speciaal gereedschap voor nodig. Een Torx doppenset is iets vergelijkbaars. Torx schroeven hebben een zeshoekig gat, al dan niet in ster-vorm. Torxschroeven worden vooral gebruikt in motoren en andere automotive producten. Wanneer u aan uw auto gaat sleutelen is het dan ook verstandig om een uitgebreide Torx doppenset in huis te hebben.


Waar haalt u zo’n set?

U wilt een Torx doppenset hebben, alleen waar haalt u zo iets? Gelukkig kan u snel en eenvoudig al uw automotive gereedschappen bestellen bij Trailer And Tools, wij zijn namelijk dé winkel in alles wat met automotive te maken heeft. U kan bij Trailer And Tools terecht voor automotive gereedschappen, onderdelen, maar ook werkplaatsinrichting. Dus of u nu onderdelen of gereedschappen nodig hebt, u kan het krijgen bij Trailer And Tools.
 

Wat is een handratel of een ratel?


Een ratel is een getand wieltje omgeven door een kop waar een adaptor op zit, deze bevestiging kan je links en rechts om laten draaien door aan de bovenkant of onderkant hem om te zetten. Dit heet ook wel een omstelbare ratelfunctie. Het voordeel van het omstellen van links naar rechts of andersom, is dat je ook in de kleine ruimte goed met een ratel erbij kunt komen en je werkzaamheden kunt uitvoeren.
Het ratelmechanisme bepaald in welke hoek hij wordt voort gedreven, bij een 36 vertand wieltje gaat hij sneller rond als bij een 72 tands wieltje. Maar de precisie van een 72 tands wieltje is wel groter.

De meeste ratels hebben een blokkeersysteem die zorgt dat de dop er niet af valt. Op de bovenkant zit vaak een druk mechanisme om de dop te blokkeren en te ontgrendelen zodat je op een makkelijke manier er een andere maat dop op kunt zetten. De ratels van Trailer and Tools zijn van een zeer goede kwaliteit zodat hij zowel voor professioneel gebruik als voor de hobbyïst geschikt is. 

De maatvoering van ratels ten opzichte van doppen en dopsleutels is soms verwarrend.  De adaptor heeft van groot naar klein 1 aansluiting. Bij zowel inch maat doppen als bij metrische doppen is deze aansluiting hetzelfde.  De aansluiting is voorzien van het bekende vierkante aandrijfstift waarmee de dop op de ratel wordt bevestigd.

Handratels heb je van klein tot groot, van lang tot kort. 

Welke maten handratels heb je allemaal?

Hieronder de 4 maten aansluitingen die er zijn in dopratels, handratels:
De 1/4 aansluiting, tevens de kleinste
De 3/8 aansluiting
De 1/2 aansluiting, de meest voorkomende aansluiting.
De 3/4 aasluiting
De 1"duims aansluiting, ook tevens de grootste aansluiting die er op de markt te koop is.

Je hebt naast de "gewone" ratels ook de momentsleutels, of momentratels.

Wat is een momentsleutel en hoe werkt een momentsleutel?

Hier leggen we uit hoe een momentsleutel nou precies werkt en hoe je hem moet gebruiken.

Als je aan de slag gaat met de momentsleutel is het vooraf belangrijk om te weten of de momentsleutel linksom en rechtsom kan draaien of alleen rechtsom. Er zijn namelijk ook moeren en bouten met tegendraads schroefdraad. Gebruik hiervoor een sleutel die zowel links als rechtsom kan draaien. Wanneer je met normale bouten werkt, is een rechtsdraaiende momentsleutel perfect, maar de meeste momentsleutels van Trailer and  Tools hebben link en rechts draaiende momenten om de bout aan te trekken.

“Wanneer de spanning op de veer toeneemt, neemt ook de kracht van de momentsleutel toe. Hoe strakker de veer, des te meer kracht (Nm) de sleutel aan kan.” Aan de onderkant van uw momentsleutel zit een draaiwiel waarmee je de veer op spanning kunt draaien en hem ook weer van de spanning kunt af draaien. Op het afleesvenster of op het handvat kan je aflezen op hoeveel kracht u de sleutel heeft staan.
De meest voorkomende werkzaamheden met een momentsleutel zijn wanneer u uw banden van uw auto gaat verwisselen en u de bouten op uw velgen weer wilt vast zetten. In de gebruiksaanwijzing van uw autoboekje kunt u zoeken hoeveel NM u uw moeren of bouten moet aandraaien. Het is altijd aan te raden na een 100 km rijden deze bouten even te controleren en eventueel na te trekkken.
De werking van een momentsleutel
Een momentsleutel werkt in de basis hetzelfde als een ring/steeksleutel of een ratelsleutel. Het wordt gebruikt voor het vastzetten van moeren en bouten. Net als een ratelsleutels heeft een momentsleutel ook een ratelmechanisme. Rechtsom kan de sleutel dus wel kracht uitoefenen, maar linksom niet. Hierdoor hoef je, in tegenstelling tot een ring/steeksleutel, de sleutel niet steeds van de bout af te halen.

Toch is een momentsleutel anders dan een ratelsleutel. Waar je bij een ratelsleutel altijd kracht uit kunt oefenen, kan dat bij een momentsleutel maar tot een ingesteld moment. Hierdoor voorkom je dat de bout of moer te strak wordt aangedraaid. Waar de hefboom van een ratel bestaat uit massief metaal, heeft de momentsleutel een veer in de hefboom zitten. Wanneer de spanning op de veer toeneemt, neemt ook de kracht van de momentsleutel toe. Hoe strakker de veer, des te meer kracht (Nm) de sleutel aan kan. Hierdoor hebben grotere momentsleutels meer bereik in moment dan kleinere momentsleutels. De veer is groter en kan meer spanning leveren. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het bereik van de sleutel.

 


Bij Trailer and  Tools hebben we een groot assortiment aan verschillende soorten doppen. We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de soorten en maten die we verkopen. Hieronder een overzicht met de modellen en soorten die we hebben en daaronder de producten die we hierin verkopen:
 

Bij onze handgereedschappen hebben we ook een categorie bitten, torx, inbussen, en e-sockets. Daardoor kan je nog gemakkelijker het product vinden wat u zoekt. Hieronder een overzicht van de soorten die we hierin hebben:
 


Hieronder vindt u een categorie overzicht verschillende soorten doppensets en ratelsets van Trailer and Tools.
Door op de naam van de categorie te klikken ziet u daaronder welke soort doppensets en ratels we allemaal voor u hebben.

 

Vragen die veel gesteld worden over doppendozen en doppensets:

Wat kun je met een doppenset?
Wat is een doppendoos? 
Wat zijn tips om op te letten bij een goede doppenset aan te schaffen?
Wat moet een goede doppenset tenminste hebben en mag niet ontbreken? 
Welke maat doppensset heb ik nodig om uit de voeten te kunnen?
Welk merk doppenset is goed en betaalbaar?

Deze vragen worden hieronder uitgelegd en hopen hiermee u toch een beetje te hebben geholpen met uw vragen.
 

 

Welke benamingen heb je allemaal voor een doppendoos? 

Doppenset, sleutelset, montageset, ratelset, dopsleutelset, doppendoos, sleuteldoos.

Tips die je kunt overwegen bij aanschaf van een doppendoos.
 

Bij het klussen en sleutelen aan de auto, welk soort gereedschap heb ik dan nodig? 


Denk dan aan:

 • veeltand doppen set,
 • Torx doppenset inwendig en uitwendig,
 • Inbusdoppen,
 • Goede schroevendraaiers,
 • Krachtdoppen, 
 • uitgebreide bitsetjes, 
 • kunststof interieur gereedschap, 
 • momentsleutel,
 • Tangen in diverse soorten,Een doppendoos of doppenset is een veel delige set waarin een ratel zit met doppen, bitjes en sleutels. 
Met een doppendoos kan je veelal sleutelen aan de meest voorkomende werkzaamheden om en aan uw huis, maar natuurlijk ook voor in uw garage en aan uw auto.


Hieronder de maten die je nodig hebt bij de aanschaf van een doppendoos.

Bij sets waar 1/4 doppen en 1/2 duims doppen in zitten, kom je over het algemeen al een heel eind en kan je goed mee uit de voeten. Maar de  3/8 aansluiting kan ook gemakkelijk zijn, maar voor iets zwaardere werk is 1/2 duims aansluiting wat meer geschikt. Om even duidelijke op een rijtje te zetten je hebt 5 soorten aansluitingen van ratels.
Bijna alle dopsleutels hebben moerdoppen die voorzien zijn van een zes- of een twaalfkantige vormen en holtes die om een moer of boutkop sluiten. De doppen kan je op een ratel zetten maar ook op een losse handgreep of verlengstuk, dan zijn ze vaak iets steviger en krachtiger. In de sets zitten ook vaak verlengstukken en knikstukken om goed en makkelijk bij de te sleutelen moeren of bouten te komen.

Welke aansluitingen voor ratels zijn er allemaal? 


De volgende aansluitingen staan hieronder aangegeven:

 • - De kleinste is de 1/4 duims aansluiting
 • - De aansluiting die volgt is de 3/8 duims aansluiting
 • - De meest voorkomende aansluiting is de 1/2 duims aansluiting
 • - Daarna komt de ena grootste aansluiting 3/4 duims aansluiting
 • - En de grootste aansluiting is de 1 duims aansluiting.


Het merk Seneca wat wij voeren is een zeer professionele en kwalitatief goed merk gereedschap waarin wij verschillende modellen gereedschapkoffers en sets hebben.
Dit merk is betaalbaar maar ook sterk en fijn om mee te sleutelen. Daarnaast hebben we ook merken die voor de hobby matig gebruik zeer goed zijn. 
Zo is er voor elk persoon maar ook voor elke portomonnee een geschikte set bij Trailer and Tools te krijgen. Wat uw wensen zijn kunt u vaak bij ons terug vinden in de webshop of in onze winkel.

Naast de doppensets en sleutelsets hebben we natuurlijk ook vele losse onderdelen aan handgereedschappen te koop.

 • - krachtdoppen
 • - torxdoppen
 • - e-socket doppen
 • - inbusdoppen
 • - spline doppen
 • - lange doppen, verlengde doppen
 • - veeltand, meertands doppen
 • - losse ratels en momentsleutels
 • - losse schroevendraaiers enz.
Review toevoegen
dop, doppen, doppen doos, doppen set, doppendoos, doppenset, inwendige torxdop, torx dop, torx doppen, torxdop, torxdoppen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen